Ajax request data

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick van Riel

Rick van Riel

28/04/2013 11:39:28
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik probeer een Ajax request uit te voeren maar het probleem is dat de request niet word gestuurd en dit heeft te maken met de data die ik mee stuur.
Als ik de var data log dan ziet deze er als volgt uit: position%5B2%5D=2&position%5B3%5D=5

Wat doe ik verkeerd dat de request niet word gemaakt?

Ajax request:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var data = $('#sortable form').serialize();

$.ajax({
    type: 'POST',
    url: BASE_URI+'admin/cases',
    data: data,
    dataType: 'html'
});


HTML/PHP:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<div id="sortable">
    <?php echo form_open_multipart() ?>
        <table cellspacing="0">
            <thead>
                <tr>
                    <th><?php echo lang('global:title') ?></th>
                    <th class="collapse"><?php echo lang('global:slug') ?></th>
                    <th class="collapse"><?php echo lang('cases:categorie_label') ?></th>
                    <th class="collapse"><?php echo lang('cases:status_label') ?></th>
                    <th width="180"><?php echo lang('global:actions') ?></th>
                </tr>
            </thead>
            <tbody>
                <?php foreach($cases as $post): ?>
                    <tr>
                        <input type="hidden" name="position[<?php echo $post->id ?>]" value="<?php echo $post->position ?>">
                        <td width="20%"><?php echo $post->title ?></td>
                        <td width="20%"><?php echo $post->slug ?></td>
                        <td width="20%"><?php if($post->categorie) echo $categories[$post->categorie] ?></td>
                        <td width="20%"><?php echo $post->status ?></td>
                        <td style="padding-top:10px;">
                            <a href="<?php echo site_url('admin/cases/edit/' . $post->id) ?>" title="<?php echo lang('global:edit')?>" class="button"><?php echo lang('global:edit')?></a>
                            <a href="<?php echo site_url('admin/cases/delete/' . $post->id) ?>" title="<?php echo lang('global:delete')?>" class="button confirm"><?php echo lang('global:delete')?></a>
                        </td>
                    </tr>
                <?php endforeach; ?>
            </tbody>
        </table>
    <?php echo form_close() ?>
</div>
Gewijzigd op 28/04/2013 11:54:56 door Rick van Riel
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:28:09
 
Erwin H

Erwin H

28/04/2013 12:22:32
Quote Anchor link
De data is het probleem niet. De html char codes zijn de codes voor de haakjes. Dus eigenlijk staat er dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
position[2]=2&position[3]=5

Volgens mij is dat wat je wilt.

Hoe weet je dat de call niet doorkomt?
 
Rick van Riel

Rick van Riel

28/04/2013 12:47:48
Quote Anchor link
Als ik de data verander naar iets anders dan komt ie wel door en als ik gebruik wat hier staat dan doet ie het niet.
 
Erwin H

Erwin H

28/04/2013 12:52:07
Quote Anchor link
Maar heb je daadwerkelijk getest of de call niet op de server aankomt?
 
Rick van Riel

Rick van Riel

28/04/2013 12:55:21
Quote Anchor link
Ja en de call komt niet aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.