ajax sluit mysql connectie niet af

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kristoff

kristoff

13/11/2008 18:43:00
Quote Anchor link
Hey iedereen,

Als ik gebruik maak van ajax zit ik met het probleem dat de server de mysql connectie niet afsluit maar in sleep zet ook al gebruik ik de mysql_close() functie.

Heeft iemand een oplossing voor dit probleem?

alvast bedankt

kristoff
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:25:31
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

14/11/2008 13:04:00
Quote Anchor link
Vreemd. Nooit van gehoord.
 
Jelmer -

Jelmer -

14/11/2008 13:19:00
Quote Anchor link
Volgens mij is dat heel normaal. PHP houdt een paar verbindingen "warm" zodat hij die kan hergebruiken bij de volgende request, aangezien hergebruiken goedkoper is dan een nieuwe verbinding aanmaken.

Dit gaat allemaal buiten *_pconnect om, maar werkt ongeveer hetzelfde. Als het goed is houdt PHP het zelf wel binnen de perken, en zou dit geen probleem moeten zijn.
 
Kristoff

kristoff

14/11/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Elke keer als ik een request doen dan maakt php een nieuw connectie aan.
Hij blijft gewoon in slaap staan en doet voor de rest niets meer met dat process.

Is er geen manier om slapende processen de killen vanuit php dan?
 

14/11/2008 14:03:00
Quote Anchor link
Je zit op je verkeerde account, Kristoff ;-)

Je topic geopent met http://phphulp.nl/profiel/user/15158/
en niet met http://phphulp.nl/profiel/user/13960/
 
Tamara

Tamara

14/11/2008 14:05:00
Quote Anchor link
Chris Kortaan schreef op 14.11.2008 14:03:
Je zit op je verkeerde account, Kristoff ;-)

Je topic geopent met http://phphulp.nl/profiel/user/15158/
en niet met http://phphulp.nl/profiel/user/13960/


lol XD overkill....
 
Kristoff

kristoff

15/11/2008 09:36:00
Quote Anchor link
Ja ok verkeerde account ;)
maar kan iemand mij helpen?
 
Rens nvt

Rens nvt

15/11/2008 10:47:00
Quote Anchor link
AJAX zal geen mysql connecties afsluiten of open laten staan. De PHP pagina waar je je request op afvuurt doet dit.

Ik zou me overigens geen zorgen maken over connecties met de status 'sleep'. Deze worden vanzelf afgesloten na een x aantal seconden (mysql server instelling). Als het goed is zijn deze connecties zelfs een snelheidswinst.

Zoals Jelmer al aangaf is dit geen probleem / storing, maar standaard gedrag van de database.
 
Kristoff

kristoff

15/11/2008 10:50:00
Quote Anchor link
ja ok.
Maar als je vaak een request doet krijg ik altijd het probleem van
to_many_connection.
Dit is vrij irritand voor de gebruiker.


blijkbaar hangt het ook van de host af.
maar ja het is opgelost.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door kristoff
 
Frank -

Frank -

15/11/2008 10:56:00
Quote Anchor link
kristoff schreef op 15.11.2008 10:50:
ja ok.
Maar als je vaak een request doet krijg ik altijd het probleem van
to_many_connection.
Dit is vrij irritand voor de gebruiker.
Ga de database dan eens configureren, dat is 999 van de 1000 keer namelijk nog niet gedaan. Dat er dan dingen fout gaan, is vrij logisch. Zeker wanneer je het hebt over de dramabase MySQL...

Daarnaast zul je ook php.ini correct moeten configureren.

Wanneer je standaard instellingen gebruikt, zul je nooit optimaal gebruik kunnen maken van een toepassingen. En dat is zeker met MySQL het geval, met standaard instellingen is MySQL niet eens in staat om data correct op te slaan of queries correct uit te voeren.
 
Rens nvt

Rens nvt

15/11/2008 10:56:00
Quote Anchor link
Dat is een vrij irritante limiet op je database server dan. Je kunt er ook voor kiezen om geen gebruik te maken van persistent connecties, maar denk ook niet dat je hier veel mee geholpen bent.

Heb je zelf het beheer over je database? Zo ja, kijk dan even of je je max_connections iets op kunt krikken... https://interserver.net/cms/support/index.php?_m=knowledgebase&_a=viewarticle&kbarticleid=21&nav=0,3,7
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.