AJAX variabele setten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »
Leander ---

Leander ---

19/04/2011 22:06:03
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb even een vraag met betrekking tot het ophalen van gegevens van een php bestand door middel van AJAX. Die gegevens worden vervolgens (in de meeste gevallen) in een div gezet. Ik wil dat dus niet, maar wil het gebruiken in een Google Maps Javascript code. Helaas lukt het me niet om variabelen te setten (of returnen, op welke manier dan ook).

Het gaat om de volgende code:

<script>
function loadXML() {

var xmlhttp;

if (window.XMLHttpRequest)
{// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
xmlhttp=new XMLHttpRequest();
}
else
{// code for IE6, IE5
xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}


xmlhttp.onreadystatechange=function()
{
if (xmlhttp.readyState==4 && xmlhttp.status==200)
{
geo = xmlhttp.responseText;
return geo;
}
}

xmlhttp.open("GET","http://xxxx.nl/app/test/ajax_php.php", true);
xmlhttp.send();
}

function initialize() {
location = loadXML();
// Hier wil ik de variabele geo gebruiken.
}
</script>


Ik heb al enige idee waarom dit sowieso niet gaat lukken ivm met het volgende stukje code: xmlhttp.onreadystatechange=function() Hij returned dus eigenlijk de geo locatie naar die onreadystatechange die er toch niks mee kan doen. Weet misschien iemand een manier hoe ik die variabele in de functie initialize krijg?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/04/2011 22:09:57 door Leander ---
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 02:18:33
 
Jelmer -

Jelmer -

19/04/2011 22:15:16
Quote Anchor link
xmlhttprequest werkt normaal gesproken asynchroon, onreadystatechange wordt pas aangeroepen wanneer loadXML al lang klaar is. Dus of je maakt het zo dat send() blokkeert totdat er een antwoord is (en onreadystatechange met readyState == 4 is aangeroepen) maar dan blokkeert je hele pagina totdat er een antwoord is. Niet erg prettig.

Of je maakt een callback, iets a la:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
function loadXML(method, url, onsuccess)
{
    var xmlhttp;
    
    var xmlhttp = window.XMLHttpRequest
        ? new XMLHttpRequest()
        : new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    
    xmlhttp.onreadystatechange = function()
    {
        if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200)
            onsuccess(xmlhttp.responseText);
    }
    
    xmlhttp.open(method, url, true);
    xmlhttp.send();
}

function initialize()
{
    loadXML("GET", "http://example.com/app/test/ajax_php.php", function(location) {
        // nu heb je hier de variabele location welke het antwoord bevat.
    });
}
Gewijzigd op 20/04/2011 00:20:19 door Jelmer -
 
Leander ---

Leander ---

20/04/2011 11:33:54
Quote Anchor link
Bedankt, het werkt!
 
Leander ---

Leander ---

22/04/2011 14:43:47
Quote Anchor link
Aangezien ik nog een vraag heb mbt tot dit onderwerp, zet ik die ook maar even in dit topic.

Mijn AJAX/Javascript werkt namelijk op elk device (iPhone, Desktop etc) behalve op Android toestellen. Het gaat om het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
function loadXML(method, url, onsuccess)
            {

            var xmlhttp;
            
                if (window.XMLHttpRequest)
                  {// code for IE7+, Firefox, Chrome, Opera, Safari
                  xmlhttp=new XMLHttpRequest();
                  
                  }
                else
                  {// code for IE6, IE5
                  xmlhttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
                  }
                  
                
                xmlhttp.onreadystatechange = function()
                {
alert("1");
                    if (xmlhttp.readyState == 2 && xmlhttp.status == 200) {
                               alert("laden 2");
                    }
                    
                    if (xmlhttp.readyState == 3 && xmlhttp.status == 200) {
                               alert("laden 3");
                    }
                    
                    if (xmlhttp.readyState == 4 && xmlhttp.status == 200) {
alert("Laden 4");
                               onsuccess(xmlhttp.responseText);
                    }
                }
                    
                    xmlhttp.open(method, url, true);
                    xmlhttp.send(null);
            }

function initialize() {
                    
                loadXML("GET", "http://example.com/ajax_php.php", function(location) {
                    
                    var geolocation = location.split(",");
                    var latitude = Number(geolocation[0]);
                    var longitude = Number(geolocation[1]);
                    
                    
                    var latlng = new google.maps.LatLng(latitude, longitude);
                    
                    
                    var myOptions = {
                          zoom: 16,
                          center: latlng,
                          disableDefaultUI: true,
                        zoomControl: true,
                          zoomControlOptions: {
                            style: google.maps.ZoomControlStyle.SMALL,
                            position: google.maps.ControlPosition.LEFT_BOTTOM
                          },
                          mapTypeId: google.maps.MapTypeId.ROADMAP
                    };

    var marker = new google.maps.Marker({
                              position: latlng,
                              map: map,
                              title:"Jouw locatie!"
                          });
});

Alert 1 wordt wel uitgevoerd terwijl 'Laden 2/3/4' niet worden uitgevoerd op mijn Android toestel. Dit is wel weer het geval bij desktop en iPhone. Weet iemand waar dit aan kan liggen?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

22/04/2011 14:53:55
Quote Anchor link
Als je meerdere browsers/devices wilt, kun je wellicht beter overstappen naar jQuery Mobile.
 
Leander ---

Leander ---

22/04/2011 15:04:11
Quote Anchor link
Ik gebruik ook jQuery Mobile ;) Maar dit is AJAX icm Google Maps API (volgens mij schiet jQuery Mobile daar weinig mee op?).

Voor de rest heb ik de fout ook kunnen traceren door heel simpel de xmlhttp.readystate te alerten en te kijken op m'n Android device of dat werkte. Het werkte inderdaad want ik kreeg 2 alerts (met '1' en met '4'). Oftewel die xmlhttp.readystate werkte wel.

Door vervolgens de xmlhttp.status te alerten, kreeg ik '0' als alert. Dit is typerend, aangezien Firefox hier gewoon 200 terug geeft. Door het vervolgens te wijzigen naar (xmlhttp.readyState == 4) lukt het wel en krijg ik dus ipv een grijze achtergrond, nu ook werkelijk een kaart te zien. Natuurlijk is dit het probleem omzeilen op een 'dirty' manier.

Helaas werkt het nu nog niet naar behoren, aangezien nu de variabele location niet geset is. Volgens mij kan Android niet omgaan met een callback? (want nu neemt hij de locatie 0, 0. Wat resulteert midden in de oceaan).
Gewijzigd op 22/04/2011 15:05:38 door Leander ---
 
Leander ---

Leander ---

26/04/2011 11:51:10
Quote Anchor link
Weet iemand de oplossing van dit probleem?
Dat Android (en nu ook iPhone) xmlhttp.status als 0 terug geeft ipv 200?

Zelfs als ik het volgende doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
f (xmlhttp.readyState == 4 /* && xmlhttp.status == 200 */) {
                            alert("a");
                               onsuccess(xmlhttp.responseText);
                    }


laat hij wel alle elementen zien, maar zijn de latitude/longitude 0.
Gewijzigd op 26/04/2011 11:52:21 door Leander ---
 
Jelmer -

Jelmer -

26/04/2011 11:55:56
Quote Anchor link
Wat zit er in xmlhttp.responseText op Android?
Gewijzigd op 26/04/2011 11:56:11 door Jelmer -
 
Leander ---

Leander ---

26/04/2011 12:15:09
Quote Anchor link
Niks.. In Firefox heeft ie wel een waarde, maar op Android en iPhone niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.