ajax

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »
Joop

joop

10/03/2006 19:24:00
Quote Anchor link
ben bezig iets met ajax te maken maar het werkt nog iet helemaal zoals ik wil. dit is de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var info;
function sendRequest(value, soort){
    http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value);
    http.onreadystatechange = handleResponseText;
    http.send(null);
}

function handleResponseText(){
    if(http.readyState == 4 && http.status == 200){
        if(http.responseText){
            info = http.responseText;
        }
    }
}
            
function send(waarde, soort){
    sendRequest(waarde, soort);
    return info;
}

het probleem is dat de var info al gereturnd wordt terwijl die nog geen waarde heeft gekregen. Roep ik daarna nog een keer de functie send() aan dan doet die het wel. Iemand die een oplossing weet?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 15:55:54
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

10/03/2006 20:16:00
Quote Anchor link
Ik schop hem nog een keer want volgens mij weet Jelmer hier veel meer vanaf :)
 

10/03/2006 20:59:00
Quote Anchor link
http? Waar komt die vandaan?
Hemel of hel?

Bedenk nadat je een request hebt uitgevoerd, dat je het AJAX XMLHttpRequest object opnieuw moet initailiseren. (dus opnieuw http = new ...)
Ik heb daar ook ooit 5 posts achter moesten maken verspreid over 7 dagen :-)
 
Joop

joop

10/03/2006 21:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
var http = createRequestObject();

function createRequestObject(){
    var req;
    if(window.XMLHttpRequest){
      req = new XMLHttpRequest();
    }
    else if(window.ActiveXObject){
      req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
    else{
      alert('Probleem met serververbinding');
    }
    return req;
}

ik had alleen de relevante code geplaatst, maar hoezo moet je het AJAX XMLHttpRequest object opnieuw initailiseren. Het werkt al goed alleen nu moet hij nog wachten met de return totdat hij echt klaar is.
 
Woopie100

Woopie100

10/03/2006 21:49:00
Quote Anchor link
w8 ff kben ff aan het bellen kzal zo kijken
 
Woopie100

Woopie100

10/03/2006 22:05:00
Quote Anchor link
http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value); mssn moet hier nog true achter :)

ik heb het altijd zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http.open("GET", "hoi.php",true); // Methode, Doel en Async
 
Legolas

Legolas

10/03/2006 22:14:00
Quote Anchor link
dat true is voor het asynchronious :) en dit kan niet met een return, of je moet een while loop doen om die return
 
Joop

joop

10/03/2006 23:51:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je precies een while om de return
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2006 23:58:00
Quote Anchor link
while (info is leeg)
{
blijf in de lus
}

return info;

edit: opnieuw het object aanmaken hoeft trouwens niet. Gewoon open() opnieuw aanroepen is al voldoende. Nadeel van 1 object gebruiken is dat verschillende requests door elkaar gaan lopen, en dat kan niet. Daarom raad ook ik aan om gewoon iedere request over een apart object te doen.
Gewijzigd op 11/03/2006 00:01:00 door Jelmer -
 

11/03/2006 07:57:00
Quote Anchor link
Jelmer:
opnieuw het object aanmaken hoeft trouwens niet. Gewoon open() opnieuw aanroepen is al voldoende. Nadeel van 1 object gebruiken is dat verschillende requests door elkaar gaan lopen, en dat kan niet. Daarom raad ook ik aan om gewoon iedere request over een apart object te doen.
Blijkbaar wel met dat console pagina van mij :-)
 
Woopie100

Woopie100

11/03/2006 08:33:00
Quote Anchor link
best raar dat ik nooit last heb van dit probleem...
 
Joop

joop

11/03/2006 14:56:00
Quote Anchor link
ok ik heb nu een while alleen het probleem is dat de het script perfect werkt als ik een alert in de while zet alleen als ik niks of iets anders in de while loop zet blijft hij oneindig doorgaan.
 
Jelmer -

Jelmer -

11/03/2006 15:05:00
Quote Anchor link
Je hebt in die while lus een soort c/java wait() of sleep() nodig. maar Javascript kent niet zo'n soort functie. Dit krijg ik via google als oplossing daarvoor:

If you wanted (pseudo code)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    while (someCondition) {
        statement1;
        wait (someDelay)
    }

you code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    var tid;
    function statement1 () {
        // your code here
        if (!condition)
            clearInterval(tid);
    }
    tid = setInterval('statement1()', someDelay);


edit: bron, er staan nog wat betere oplossingen, al denk ik neit dat je daar je oplossing moet zoeken. Je probeert nu een synchrone denkwijze (code van boven naar onder uitvoeren) toe te passen op een asynchroon proces. XMLHTTPRequest is namelijk eigenlijk zo bedacht dat je het na object.send(null) z'n gang kan laten gaan, en dat waneer het klaar is het wel een event (namelijk onreadystatechange) aanroept. Dus je hoeft niet te wachten op het laden van de pagina. Jij probeert nu een functie te maken die dat wel doet, en dan moet je dus de computer bezig houden tijdens het opvragen van de pagina, terwijl je best wat anders nuttigs met die tijd had kunnen doen.
Gewijzigd op 11/03/2006 15:10:00 door Jelmer -
 
Joop

joop

11/03/2006 15:15:00
Quote Anchor link
lukt me nog niet helemaal om het goed toe te passen.
Dit is mijn code tot nu toe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
var info;
var status = false;

function createRequestObject(){
    var req;
    if(window.XMLHttpRequest){
      req = new XMLHttpRequest();
    }
    else if(window.ActiveXObject){
      req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
    else{
      alert('Probleem met serververbinding');
    }
    return req;
}
  
function sendRequest(value, soort){
    status = false;
    http = createRequestObject();
    http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value, true);
    http.onreadystatechange = handleResponseText;
    http.send(null);
}

function handleResponseText(){
    if(http.readyState == 4 && http.status == 200){
        if(http.responseText){
            info = http.responseText;
            status = true;
        }
    }
}
            
function send(waarde, soort){
    sendRequest(waarde, soort);
    while(!status){
        alert(status);// hier gaat het om
    }
    return info;
}
 
Joop

joop

11/03/2006 16:11:00
Quote Anchor link
toch opgelost door het volgens de originele bedoeling van ajax moet
 

11/03/2006 17:07:00
Quote Anchor link
Anders kijk je gewoon in je Javascript console.
 
Joop

joop

11/03/2006 17:45:00
Quote Anchor link
joop:
toch opgelost door het volgens de originele bedoeling van ajax te doen
 

11/03/2006 17:57:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
Anders kijk je gewoon in je Javascript console.
Dus hiermee bedoel ik als het ooit niet lukt dan kijk je in Firefox Javascript console.
 
Joop

joop

11/03/2006 18:08:00
Quote Anchor link
dat had ik ook al door dat dat handig is, alleen soms zijn er geen fouten maar doet hij het toch niet zoals je wil
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.