ajax

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »
Joop

joop

10/03/2006 19:24:00
Quote Anchor link
ben bezig iets met ajax te maken maar het werkt nog iet helemaal zoals ik wil. dit is de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
var info;
function sendRequest(value, soort){
    http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value);
    http.onreadystatechange = handleResponseText;
    http.send(null);
}

function handleResponseText(){
    if(http.readyState == 4 && http.status == 200){
        if(http.responseText){
            info = http.responseText;
        }
    }
}
            
function send(waarde, soort){
    sendRequest(waarde, soort);
    return info;
}

het probleem is dat de var info al gereturnd wordt terwijl die nog geen waarde heeft gekregen. Roep ik daarna nog een keer de functie send() aan dan doet die het wel. Iemand die een oplossing weet?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:40:38
 
Lissy Pixel

Lissy Pixel

10/03/2006 20:16:00
Quote Anchor link
Ik schop hem nog een keer want volgens mij weet Jelmer hier veel meer vanaf :)
 

10/03/2006 20:59:00
Quote Anchor link
http? Waar komt die vandaan?
Hemel of hel?

Bedenk nadat je een request hebt uitgevoerd, dat je het AJAX XMLHttpRequest object opnieuw moet initailiseren. (dus opnieuw http = new ...)
Ik heb daar ook ooit 5 posts achter moesten maken verspreid over 7 dagen :-)
 
Joop

joop

10/03/2006 21:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
var http = createRequestObject();

function createRequestObject(){
    var req;
    if(window.XMLHttpRequest){
      req = new XMLHttpRequest();
    }
    else if(window.ActiveXObject){
      req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
    else{
      alert('Probleem met serververbinding');
    }
    return req;
}

ik had alleen de relevante code geplaatst, maar hoezo moet je het AJAX XMLHttpRequest object opnieuw initailiseren. Het werkt al goed alleen nu moet hij nog wachten met de return totdat hij echt klaar is.
 
Woopie100

Woopie100

10/03/2006 21:49:00
Quote Anchor link
w8 ff kben ff aan het bellen kzal zo kijken
 
Woopie100

Woopie100

10/03/2006 22:05:00
Quote Anchor link
http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value); mssn moet hier nog true achter :)

ik heb het altijd zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
http.open("GET", "hoi.php",true); // Methode, Doel en Async
 
Legolas

Legolas

10/03/2006 22:14:00
Quote Anchor link
dat true is voor het asynchronious :) en dit kan niet met een return, of je moet een while loop doen om die return
 
Joop

joop

10/03/2006 23:51:00
Quote Anchor link
hoe bedoel je precies een while om de return
 
Jelmer -

Jelmer -

10/03/2006 23:58:00
Quote Anchor link
while (info is leeg)
{
blijf in de lus
}

return info;

edit: opnieuw het object aanmaken hoeft trouwens niet. Gewoon open() opnieuw aanroepen is al voldoende. Nadeel van 1 object gebruiken is dat verschillende requests door elkaar gaan lopen, en dat kan niet. Daarom raad ook ik aan om gewoon iedere request over een apart object te doen.
Gewijzigd op 11/03/2006 00:01:00 door Jelmer -
 

11/03/2006 07:57:00
Quote Anchor link
Jelmer:
opnieuw het object aanmaken hoeft trouwens niet. Gewoon open() opnieuw aanroepen is al voldoende. Nadeel van 1 object gebruiken is dat verschillende requests door elkaar gaan lopen, en dat kan niet. Daarom raad ook ik aan om gewoon iedere request over een apart object te doen.
Blijkbaar wel met dat console pagina van mij :-)
 
Woopie100

Woopie100

11/03/2006 08:33:00
Quote Anchor link
best raar dat ik nooit last heb van dit probleem...
 
Joop

joop

11/03/2006 14:56:00
Quote Anchor link
ok ik heb nu een while alleen het probleem is dat de het script perfect werkt als ik een alert in de while zet alleen als ik niks of iets anders in de while loop zet blijft hij oneindig doorgaan.
 
Jelmer -

Jelmer -

11/03/2006 15:05:00
Quote Anchor link
Je hebt in die while lus een soort c/java wait() of sleep() nodig. maar Javascript kent niet zo'n soort functie. Dit krijg ik via google als oplossing daarvoor:

If you wanted (pseudo code)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    while (someCondition) {
        statement1;
        wait (someDelay)
    }

you code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    var tid;
    function statement1 () {
        // your code here
        if (!condition)
            clearInterval(tid);
    }
    tid = setInterval('statement1()', someDelay);


edit: bron, er staan nog wat betere oplossingen, al denk ik neit dat je daar je oplossing moet zoeken. Je probeert nu een synchrone denkwijze (code van boven naar onder uitvoeren) toe te passen op een asynchroon proces. XMLHTTPRequest is namelijk eigenlijk zo bedacht dat je het na object.send(null) z'n gang kan laten gaan, en dat waneer het klaar is het wel een event (namelijk onreadystatechange) aanroept. Dus je hoeft niet te wachten op het laden van de pagina. Jij probeert nu een functie te maken die dat wel doet, en dan moet je dus de computer bezig houden tijdens het opvragen van de pagina, terwijl je best wat anders nuttigs met die tijd had kunnen doen.
Gewijzigd op 11/03/2006 15:10:00 door Jelmer -
 
Joop

joop

11/03/2006 15:15:00
Quote Anchor link
lukt me nog niet helemaal om het goed toe te passen.
Dit is mijn code tot nu toe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
var info;
var status = false;

function createRequestObject(){
    var req;
    if(window.XMLHttpRequest){
      req = new XMLHttpRequest();
    }
    else if(window.ActiveXObject){
      req = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
    }
    else{
      alert('Probleem met serververbinding');
    }
    return req;
}
  
function sendRequest(value, soort){
    status = false;
    http = createRequestObject();
    http.open('GET', 'getinfo.php?' + soort + '=' + value, true);
    http.onreadystatechange = handleResponseText;
    http.send(null);
}

function handleResponseText(){
    if(http.readyState == 4 && http.status == 200){
        if(http.responseText){
            info = http.responseText;
            status = true;
        }
    }
}
            
function send(waarde, soort){
    sendRequest(waarde, soort);
    while(!status){
        alert(status);// hier gaat het om
    }
    return info;
}
 
Joop

joop

11/03/2006 16:11:00
Quote Anchor link
toch opgelost door het volgens de originele bedoeling van ajax moet
 

11/03/2006 17:07:00
Quote Anchor link
Anders kijk je gewoon in je Javascript console.
 
Joop

joop

11/03/2006 17:45:00
Quote Anchor link
joop:
toch opgelost door het volgens de originele bedoeling van ajax te doen
 

11/03/2006 17:57:00
Quote Anchor link
Sebastiaan:
Anders kijk je gewoon in je Javascript console.
Dus hiermee bedoel ik als het ooit niet lukt dan kijk je in Firefox Javascript console.
 
Joop

joop

11/03/2006 18:08:00
Quote Anchor link
dat had ik ook al door dat dat handig is, alleen soms zijn er geen fouten maar doet hij het toch niet zoals je wil
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.