AJAX

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Medior Mobile Developer iOS Amsterdam

Functie What will you be doing as Mobile Developer? As an iOS app developer you will work in a multidisciplinary team of app developers, web developers and designers. You will work on world-class apps that will be used by thousands of people. There is a lot of room for self-development on a technical and personal level. Together with the rest of the team you develop in the newest techniques and you go for the best quality. We work with Kotlin Multiplatform Mobile to develop hybrid apps and we guarantee quality with peer reviews, unit testing and we use a CI/CD.

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

05/02/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Beste webapplicatie-ontwikkelaars,

Ik heb me de laatste tijd verder verdiept in AJAX om optimaal te benutten binnen de ontwikkeling van applicaties.

Nu was mijn vraag wat jullie mening is bij het gebruik van AJAX, en hoe jullie dit in de praktijk toepassen. Hierbij maak ik me met name zorgen over beveiliging vs. flexibiliteit.

Enkele zaken waarvoor ik AJAX wil gaan inzetten:

Valideren van een formulierveld
- Zo wil ik bij een bezoeker die zich wil registreren in de DB kunnen kijken of de gebruikersnaam/emailadres al in gebruik is.

Invullen/aanvullen van formuliervelden
- Adres opzoeken bij postcode, zoekbox aanvullen, etc.

Laden van HTML
- Opvragen van een complete HTML pagina, voor een inline-popups (zoals iBox).
- Opvragen van een blok HTML code om de inhoud van bepaalde elementen te veranderen (banner/nieuwsitem op homepage, chat venster waarmee klant met websitebeheerder kan chatten, etc).

Database handelingen
- Opvragen, updaten en toevoegen van records in de database. Bijvoorbeeld de volgorde van items automatisch opslaan nadat deze d.m.v. drag/drop zijn verschoven.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:33:38
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

06/02/2009 17:49:00
Quote Anchor link
*bump*
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

06/02/2009 17:54:00
Quote Anchor link
AJAX vind ik echt heel handig. Je kunt er alle kanten mee op en je website wordt daarmee nog dynamischer.

De beveiligingen laat ik over aan het PHP bestand dat wordt aangeroepen door AJAX. Als je vooraf gaat controleren, heeft dat geen zin; de gebruiker kan namelijk zo terugzoeken welke gegevens mee verzonden worden naar welk bestand. Het liefst maak ik ook gebruik van de method "POST", omdat dat nog wat extra moeite vergt van een gebruiker om daadwerkelijk het bestand juist aan te kunnen roepen. Als het PHP bestand er dan ook nog voor zorgt dat de mee gestuurde variabelen op juistheid gecontroleerd worden is het volgens mij best veilig.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

06/02/2009 18:14:00
Quote Anchor link
Met behulp van een HASH code zou ik kunnen valideren of ontvangen data in POST of GET geldig is, maar deze hashcode moet dan via javascript worden gegenereerd.. en dus uiteindelijk door iedereen te kopieren.

Ik neem aan dat ik bij een AJAX request de PHPSESSID gewoon kan meegeven?! Dus ik zou al kunnen forceren dat een gebruiker ingelogd moet zijn om bepaalde pagina's te kunnen aanroepen.

Maar hoe zorg ik er nu voor dat de achterliggende PHP pagina flexibel is, en de AJAX-aanroep toch beveiligd

Zo maar ff wat 'brainstormen':
Ik stel me zo voor dat ik vanuit mijn pagina een UPDATE query zou willen kunnen uitvoeren. Deze stuurt dan bijv. een QUERY-string als parameter mee naar de PHP-pagina.

Nu wil ik voorkomen dat 'hackers' ineens tal van wijzigingen gaan aanbrengen in deze query.. dus moet deze verder beveiligd worden.. wat is daarvoor een goede aanpak.

Wat ook zou kunnen is een database tabel maken die tal van queries bevat.
AJAX roept dan het PHP script op met een query-ID die aangeeft welke query moet worden uitgevoerd. Probleem daar is echter hoe parameters in de query's kunnen worden toegevoegd...
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/02/2009 18:28:00
Quote Anchor link
er zijn veel manieren om je pagina te beveiligen

je kan het zo doen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_SERVER['HTTP_X_USERAGENT']) && $_SERVER['HTTP_X_USERAGENT'] == 'MijnAjaxApplicatie') {
    //een ajax-klant
} else {
    //een saaie browser die een saaie standaard aanroep doet.
}
?>


of zo:

var hash = hex_md5(userid + status + 'MaHashSalt!');

en dan als je de pagina aanvraagt krijg je de volgende hash
index.php?user=17603&status=doing+well&hash=96706c5aa49bda800e9b8b0858485ac6

met de volgende php code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$user
= $_GET['user'];
$status = urldecode($_GET['status']);
$hash = urldecode($_GET['hash']);
 
if ($hash == md5($user . $status . 'MaHashSalt!')) {
  //this is a valid request!
  //insert into database

}
else {
  //this is not a valid request
  //do nothing!

}
?>


etc.etc.
er zijn heel veel mogelijkheden om het veilig te maken

maar wat jij zegt
"Nu wil ik voorkomen dat 'hackers' ineens tal van wijzigingen gaan aanbrengen in deze query.. dus moet deze verder beveiligd worden.. wat is daarvoor een goede aanpak."

kun je makkelijk tegen gaan door dat je in beschikking bent om sessions te gebruiken, hashes enz.
is wel te doen..
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

06/02/2009 18:37:00
Quote Anchor link
Allereerst bedankt voor je reactie! Ik ben het echter niet met je eens wat betreft het gemak van beveiligen..

Mijns inziens is de 'HTTP_X_USERAGENT' beslist niet te vertrouwen.. in o.a. Opera kun je deze variabele in je browser zelf instellen. Zeker omdat je die setting zelf in je javascript SET, kan de 'hacker' deze waarde eenvoudig kopiëren, en overnemen in zijn browser.

Daarnaast moet de hash worden berekend via javascript, vlak voordat de gewenste URL door AJAX wordt opgeroepen. Dit betekend dat de 'secret hash key' in je javascript moet staan.. oftewel gewoon uit te lezen is via het bekijken van de broncode..
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

06/02/2009 19:09:00
Quote Anchor link
Hmm, volgens mij bestaat er ook niet echt een "Veilige" manier ervoor.
ik denk meer dat je meer tijd moet besteden om met php te controlleren dan met ajax de gegevens veilig te sturen.

trouwens misschien wel handig:
http://www.ebrueggeman.com/blog/tag/forged-ajax-request/

maar ik zie het als een formulier. Als je een formulier verzend heb je ook namelijk een name tag en een value.
dit controlleer je natuurlijk door je php pagina. wanneer het goed is voeg je het toe in je database.

met ajax is het ook zo.
je krijgt door middel van get request een value die je moet controlleren en een actie moet voeren..
nja suc6 ermee ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Jelmer -

Jelmer -

06/02/2009 20:29:00
Quote Anchor link
Wat wil je precies beveiligen? Cookies worden gewoon meegestuurd bij AJAX requests, dus je kan gewoon gebruik maken van $_SESSION, en de beveiliging is inweze vrijwel gelijk aan die van normale pagina's volgens mij.
 
Lode

Lode

06/02/2009 23:25:00
Quote Anchor link
controlleer de url wellicht in ajax om cross source request forgery CSRF tegen te gaan. Verder zou ik zeggen doe zoveel mogenlijk in de backend. wat niet weet wat niet deert...
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

07/02/2009 08:46:00
Quote Anchor link
Ik vind het een zeer goed en logisch klinkend argument om een AJAX request gelijk aan een formulier te behandelen.

Nadeel is echter dat je per formulier een 'uniek' afhandel-script moet ontwikkelen die input en rechten valideert. Ik hoopte een oplossing te vinden waarmee ik de afhandeling veel flexibeler kan oplossen, maar miss. is dat er gewoon weg niet :(
 
Midas

Midas

07/02/2009 09:43:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of je moet zeggen dat het slecht is om voor elk formulier een aparte afhandeling hebt. Dat strookt volgens mij toch wel met het MVC pattern, en vergroot dus de uitbreidbaarheid.
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

10/02/2009 14:51:00
Quote Anchor link
Voor een formulier moet je vaak unieke code schrijven om een goede afhandeling en beveiliging te garanderen. Ik hoop echter via enkele standaard oplossingen tal van AJAX-requests te kunnen afhandelen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.