[ajax/mootools] boolean check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 12:30:00
Quote Anchor link
De titel zegt het al, ik wil met mootools een boolean controleren op true of false.

is het mogelijk dat ik dmv ajax een pagina aanroep, die true of false antwoord. En afhankelijk van dit antwoord een bepaalde actie wel of niet uitvoer?

als het niet helemaal duidelijk is wat ik bedoel, zal ik wel een voorbeeldje posten van wat ik bedoel.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 15:59:17
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:22:00
Quote Anchor link
Dat is zeker mogelijk, je kunt de responseText die je terug krijg toch gewoon opvangen? Daarmee kun je dus gewoon bepalen wat het script terug gegeven heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
window.addEvent('domready', function()
{
    new Ajax('pagina.php',
    {
        method: 'GET',
        onComplete: function(responseText)
        {
            if(responseText)
            {
                alert('TRUE');
            }
            else
            {
                alert('FALSE');
            }
        }
    }).request();
});

ps. Waarbij het script pagina.php er bijvoorbeeld zo uit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo true;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:24:00
Quote Anchor link
bedankt, ik denk dat ik hier wel mee verder kan.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/05/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Let wel dat Ajax relatief traag is. Een aanroep duurt toch al gauw een paar honderd miliseconden, daarom is het ook asynchroon. Op basis van een true of false een actie uitvoeren klinkt nogal synchroon. Nu heeft XMLHttpRequest daar een parameter voor, maar die kan je niet via MooTools aanpassen als ik zo de documentatie bekijk. Daarnaast lijkt het dan alsof je browser een korte tijd hangt, want tijdens een synchrone aanroep blokkeert Javascript alle interactie met de webpagina.

Met andere woorden: kijk of het mogelijk is om het asynchroon te doen. Maar verder is het natuurlijk mogelijk om via onComplete te controleren of de responseText true of false (let op: de string true of false) teruggeeft, en aan de hand daarvan verder gaan.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:33:00
Quote Anchor link
dus in dit geval kan pagina.php er ook zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'dit is tekst';
?>


Edit:
laat maar, heb het al geprobeerd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Nieuwenhuis
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:35:00
Quote Anchor link
Quote:
Op basis van een true of false een actie uitvoeren klinkt nogal synchroon.
Nee hoor, dat hoef niet. Denk bijvoorbeeld aan live formulier controle waar je bijvoorbeeld controleert of een username bestaat. Het enige dat een php script terug geeft is true of false, op basis waarvan je een bepaald tekentje toont.

Quote:
let op: de string true of false
Ook dat is niet per se nodig. Het echoën van een boolean levert null (niets) of 1, en in de responseText wordt dat door javascript goed geinterpreteerd als je er een boolean vergelijking mee uitvoert.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jelmer -

Jelmer -

10/05/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Ik interpreteerde het als iets vergelijkbaar als een aanroep naar confirm(), dus iets wat direct een antwoord geeft, en totdat deze beschikbaar is blokkeert.

Dat met die 0 & 1 is inderdaad wel slim. Enige reden die ik kan bedenken om het niet te gebruiken is dat een error ook een string is, en dus ook naar true evalueert.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:48:00
Quote Anchor link
en is er in dat geval ook een mogelijkheid om te controleren wat er teruggestuurd wordt, dus iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(ResponseText == test)
{
 alert('TRUE');
}
else
{
    alert('FALSE');
}
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:52:00
Quote Anchor link
Uiteraard, je kunt 'true' en 'false' ook als strings echoën zoals Jelmer al zei. In dat geval kun je met javascript gewoon een vergelijking uit te voeren op die strings:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(responseText == 'true')
{
    alert('TRUE');
}
else
{
    alert('FALSE');
}

ps.
Jelmer:
Nu heeft XMLHttpRequest daar een parameter voor, maar die kan je niet via MooTools aanpassen als ik zo de documentatie bekijk.
In MooTools kun je bij een AJAX request als 'async' option false meegeven waardoor de request synchroon uitgevoerd wordt. Dit even ter informatie ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:57:00
Quote Anchor link
bedankt, dit lijk mij toch handiger, als je een error krijgt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.