[ajax/mootools] boolean check

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Junior/Medior Front-end developer

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 12:30:00
Quote Anchor link
De titel zegt het al, ik wil met mootools een boolean controleren op true of false.

is het mogelijk dat ik dmv ajax een pagina aanroep, die true of false antwoord. En afhankelijk van dit antwoord een bepaalde actie wel of niet uitvoer?

als het niet helemaal duidelijk is wat ik bedoel, zal ik wel een voorbeeldje posten van wat ik bedoel.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:36:11
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:22:00
Quote Anchor link
Dat is zeker mogelijk, je kunt de responseText die je terug krijg toch gewoon opvangen? Daarmee kun je dus gewoon bepalen wat het script terug gegeven heeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
window.addEvent('domready', function()
{
    new Ajax('pagina.php',
    {
        method: 'GET',
        onComplete: function(responseText)
        {
            if(responseText)
            {
                alert('TRUE');
            }
            else
            {
                alert('FALSE');
            }
        }
    }).request();
});

ps. Waarbij het script pagina.php er bijvoorbeeld zo uit ziet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo true;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:24:00
Quote Anchor link
bedankt, ik denk dat ik hier wel mee verder kan.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/05/2008 14:26:00
Quote Anchor link
Let wel dat Ajax relatief traag is. Een aanroep duurt toch al gauw een paar honderd miliseconden, daarom is het ook asynchroon. Op basis van een true of false een actie uitvoeren klinkt nogal synchroon. Nu heeft XMLHttpRequest daar een parameter voor, maar die kan je niet via MooTools aanpassen als ik zo de documentatie bekijk. Daarnaast lijkt het dan alsof je browser een korte tijd hangt, want tijdens een synchrone aanroep blokkeert Javascript alle interactie met de webpagina.

Met andere woorden: kijk of het mogelijk is om het asynchroon te doen. Maar verder is het natuurlijk mogelijk om via onComplete te controleren of de responseText true of false (let op: de string true of false) teruggeeft, en aan de hand daarvan verder gaan.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:33:00
Quote Anchor link
dus in dit geval kan pagina.php er ook zo uitzien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'dit is tekst';
?>


Edit:
laat maar, heb het al geprobeerd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Erwin Nieuwenhuis
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:35:00
Quote Anchor link
Quote:
Op basis van een true of false een actie uitvoeren klinkt nogal synchroon.
Nee hoor, dat hoef niet. Denk bijvoorbeeld aan live formulier controle waar je bijvoorbeeld controleert of een username bestaat. Het enige dat een php script terug geeft is true of false, op basis waarvan je een bepaald tekentje toont.

Quote:
let op: de string true of false
Ook dat is niet per se nodig. Het echoën van een boolean levert null (niets) of 1, en in de responseText wordt dat door javascript goed geinterpreteerd als je er een boolean vergelijking mee uitvoert.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jelmer -

Jelmer -

10/05/2008 14:42:00
Quote Anchor link
Ik interpreteerde het als iets vergelijkbaar als een aanroep naar confirm(), dus iets wat direct een antwoord geeft, en totdat deze beschikbaar is blokkeert.

Dat met die 0 & 1 is inderdaad wel slim. Enige reden die ik kan bedenken om het niet te gebruiken is dat een error ook een string is, en dus ook naar true evalueert.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:48:00
Quote Anchor link
en is er in dat geval ook een mogelijkheid om te controleren wat er teruggestuurd wordt, dus iets als

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(ResponseText == test)
{
 alert('TRUE');
}
else
{
    alert('FALSE');
}
 
Joren de Wit

Joren de Wit

10/05/2008 14:52:00
Quote Anchor link
Uiteraard, je kunt 'true' en 'false' ook als strings echoën zoals Jelmer al zei. In dat geval kun je met javascript gewoon een vergelijking uit te voeren op die strings:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
if(responseText == 'true')
{
    alert('TRUE');
}
else
{
    alert('FALSE');
}

ps.
Jelmer:
Nu heeft XMLHttpRequest daar een parameter voor, maar die kan je niet via MooTools aanpassen als ik zo de documentatie bekijk.
In MooTools kun je bij een AJAX request als 'async' option false meegeven waardoor de request synchroon uitgevoerd wordt. Dit even ter informatie ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

10/05/2008 14:57:00
Quote Anchor link
bedankt, dit lijk mij toch handiger, als je een error krijgt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.