Ajax-post request werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

20/11/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Ik zie de fout niet..


index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" dir="ltr" lang="nl">
<head>
    <!-- no cache headers -->
    <meta http-equiv="Pragma" content="no-cache" />
    <meta http-equiv="Expires" content="-1" />
    <meta http-equiv="Cache-Control" content="no-cache" />
    <!-- end no cache headers -->
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <!-- CSS Stylesheet -->
    <style type="text/css">
    </style>
    <script type="text/javascript" src="./ajax.js"></script>
    <title>Wesdesignz - Rescripting your website!</title>
</head>
<body>
    <form method="post" action="./test.php">
        <input type="text" name="username" id="username" value="" /> &nbsp; <input type="submit" value="Verstuur formulier" onclick="javascript: load('./test.php', 'POST', 'answer'); return false;" />
    </form>
    <hr size="1" />
    <div id="answer">Laad de url</div>
</body>
</html>


ajax.js :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
function load(url, mode, answer)
{
    var xmlHttp;
    try
    {
        xmlHttp=new XMLHttpRequest();
    }
    catch (e)
    {
        try
        {
            xmlHttp=new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
        }
        catch (e)
        {
            try
            {
                xmlHttp=new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
            }
            catch (e)
            {
                alert("Your browser does not support AJAX!");
                return false;
            }
        }
    }
    
    xmlHttp.onreadystatechange = function()
    {
        if ( xmlHttp.readyState == 4 )
        {
            document.getElementById( answer ).innerHTML = xmlHttp.responseText;
        }
    }
    xmlHttp.open(mode, url, true );
    if ( mode == 'POST' )
    {
        xmlHttp.setRequestHeader("Content-Type", "application/x-www-form-urlencoded");
    }
    xmlHttp.send( null );
}


Het antwoord:
POST

Array
(
)

POST komt van $_SERVER['REQUEST_METHOD'] af.
Array () = print_r( $_POST );
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:21:46
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/11/2008 22:10:00
Quote Anchor link
1. Gebruik mozilla firefox.
2. Download en installeer firebug.
3. Voer de request nogmaals uit, en kijk nu wat firebug zegt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jesper Diovo
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/11/2008 00:14:00
Quote Anchor link
Gebruik een framework zoals mootools of Jquery. Op die manier krijg je op een gemakkelijke manier een ajax request die overal werkt. Kijk hier eens naar bijvoorbeeld.
 
Tikkes C

Tikkes C

21/11/2008 10:15:00
Quote Anchor link
daar heeft TS nu niets aan, hij wil zijn script werkend krijgen en indien hij de fout niet vindt, leert hij dus niets bij...

maar TS, ik denk dat je je antwoord op phphulp niet gaan vinden, spijtig genoeg.
Ik heb hier namelijk ook al enkele AJAX vraagjes gezet maar deze bleven onopgelost...probeer eens W3schools.com ofzo...

(dit is niet aanvallend bedoel jongens ;) )

wat Jezpur zegt doe je best wel, die firebug is echt handig...zo zie je welke waarden er gestuurd worden etc en ben je zeker :)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

21/11/2008 17:57:00
Quote Anchor link
@ Jezpur: Ik werk al met firebug en mozilla firefox ;)

@ PHP Newbie: Ik gebruik normaal Mootools maar ik die kan je niet inline gebruiken, wat voor mij makkelijker is dan alles via classes en dergelijke aanroepen.

@ Tikkes: Zal nog eens met Firebug kijken dan..

Ik heb gekeken, zonder succes.. Het verzoek word perfect gestuurd en opgehaalt, maar de $_POST variable is gewoon leeg.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

21/11/2008 18:36:00
Quote Anchor link
ToySoldier schreef op 21.11.2008 17:57:
@ Jezpur: Ik werk al met firebug en mozilla firefox ;)


Waarom maak je daar dan geen gebruik van? Die heeft al lang aangegeven wat er hier fout zit.
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

21/11/2008 18:54:00
Quote Anchor link
Wat is er dan fout? Alles word gestuurd, de $_SERVER['REQUEST_METHOD'] is post, maar toch is de $_POST var leeg?
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 13:50:00
Quote Anchor link
Iemand enig idee? (Ja, ik weet dat bumpen niet mag. Maar als ik niet bump duurt 't nog wel even voor ik een antwoord krijg)
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/11/2008 13:54:00
Quote Anchor link
bumpen mag best hoor, je bent alleen 5 uurtjes te vroeg:P

Maar eh, ik zie nergens dat jij iets van post vars mee stuurt, dus welke data verwacht jij dan te zien in je POST?

Er zijn geen standaard POST variabelen hoor, de POST array is gewoon leeg als er geen POST data mee wordt gestuurd
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 13:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    <form method="post" action="./test.php">
        <input type="text" name="username" id="username" value="" /> &nbsp; <input type="submit" value="Verstuur formulier" onclick="javascript: load('./test.php', 'POST', 'answer'); return false;" />
    </form>


Hoort dat niet de variable 'username' mee te sturen ?
 
Maarten Slenter

Maarten Slenter

22/11/2008 14:01:00
Quote Anchor link
dat gaat niet automagisch gebeuren:D

Ik zou toch even mootools erbij pakken en mootools dat laten afhandelen, daarin wordt dat netjes geregeld.

Je moet iig nog iets extra's meegeven, het meesturen gaat (zoals ik al zei) niet automagisch
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

22/11/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Zal eens zoeken dan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.