alert: Bent u zeker?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 16:29:17
Quote Anchor link
Hey,

ik heb een pagina om iets te verwijderen en nu wil ik dat er een alert komt met:

'bent u zeker'

Ik heb dit stukje js aan de submit toegevoegt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<input type="submit" onclick="confirm(\'Bent u zeker dat u de pagina wilt verwijderen?\')" value="Verwijder" name="submit1" />';


Hoe check ik dat nu?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 08:00:33
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

10/12/2010 16:36:23
Quote Anchor link
Dit werkt alleen bij <a href="">

Probeer deze eens:
http://www.tizag.com/javascriptT/javascriptconfirm.php


Edit: Ik zie nu dat jouw script ook gewoon werkt.
Kun je je probleem iets specifieker beschrijven (krijg je wel een popup)?
Gewijzigd op 10/12/2010 16:38:43 door Daan Onbekend
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 16:43:15
Quote Anchor link
dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php
# Error
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 1); // 1 = aan , 0 = uit

/*
DIT STAAT IN DE HEAD:

<script type="text/javascript">
<!--
function confirmation() {
    var answer = confirm("Bent u zeker dat u de pagina wilt verwijderen?")
    if (answer){
        alert("Anuleren")
        window.location = "../admin/index.php?admin=Verwijder_pagina";
    }    
}
//-->
</script>
*/


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    # Hier de verwijder query als in de alert ook op verwijderen is geklikt
}
else
{
        # Beginnen met form
        echo '<form action="" name="form1" method="post">';
        echo '<select name="pagina">';
        
        # dit is een stukje dat van een query komt
        while($res_titel = mysql_fetch_assoc($result_paginas))
        {

            echo '<option value="'.$res_titel['id'].'">'.$res_titel['titel'].'</option>';
        }

        
        # verder gaan met form
        echo '</select>';
        echo '</br>';
        echo '<input type="submit" onclick="confirmation()" value="Verwijder" name="submit1" />';
        echo '</form>';
}

?>


Toevoeging op 10/12/2010 16:47:27:

Ja ik krijg inderdaad een kadertje of ik zeker ben dat ik wil verwijderen. Nu wil ik als er op ja word geklikt dat de query word uitgevoerd. Anders wil ik gewoon terug de pagina
Gewijzigd op 10/12/2010 16:46:03 door Jasper DS
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

10/12/2010 17:07:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if(confirm("Weet je het zeker?")){
window.location.href='pagina.html';
}else{
return false;
}
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 17:15:40
Quote Anchor link
het ventsertje komt er wel en ik kan op oke of annuleren drukken maar daarna gebeurt er niets.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

10/12/2010 17:19:18
Quote Anchor link
probeer ipv window.location.href location.href
Gewijzigd op 10/12/2010 17:19:33 door Dalando De Zuil
 
Wouter J

Wouter J

10/12/2010 17:19:47
Quote Anchor link
Dit werkt wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script type="text/javascript">
var box;

box = confirm('Weet je het zeker?');

if(box == true) {
 document.write('Je bent wel zeker van uw zaak!');
}
else {
 document.write('Begin je toch te twijfelen?');
}
</script>
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

10/12/2010 17:20:09
Quote Anchor link
Doet je script het wel zonder Confirm?

Aangezien je geen post action="" ingevoerd hebt.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

10/12/2010 17:22:03
Quote Anchor link
Wouter J op 10/12/2010 17:19:47:
Dit werkt wel:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<script type="text/javascript">
var box;

box = confirm('Weet je het zeker?');

if(box == true) {
 document.write('Je bent wel zeker van uw zaak!');
}
else {
 document.write('Begin je toch te twijfelen?');
}
</script>


Ah. De redirect doet het niet dus document.write zou het moeten oplossen. hmmm...
 
Maarten PHP

Maarten PHP

10/12/2010 17:49:27
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:01:50
Quote Anchor link
oke bedankt

kan ik nu tussen de js php schrijven

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script type="text/javascript">
<!--
function confirmation()
{
    var r=confirm("Klik op OK als u de pagina wilt verwijderden");
    if (r==true)
      {
      alert("You pressed OK!"); // dus hier een stuk php
      }
    else
      {
      alert("You pressed Cancel!"); // hier ook een stuk php
      }
}    
//-->
</script>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

10/12/2010 18:09:41
Quote Anchor link
was dit een vraag? zo ja, ja dat kan
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 18:10:47
Quote Anchor link
hoe kan dat? Kan ik waar de 'alert("You pressed OK!")' mijn query zetten? Zo ja hoe.
 
Niels K

Niels K

10/12/2010 18:56:43
Quote Anchor link
ja waarom niet? gewoon javascript afsluiten op die plaats en dan je query doen. Maar goed ook over nagedacht als javascript uit staat?
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 19:14:32
Quote Anchor link
Is er een andere optie dan? Ik wil gewoon dat er nog een extra bevesteging komt als er op verwijderen word geklikt
 
Victor Php

Victor Php

10/12/2010 20:08:44
Quote Anchor link
Volgens mij kan alleen javascript.
Je zou een testje kunnen doen en als het uitstaat dat even aan de gebruiker melden.
 
Wouter J

Wouter J

10/12/2010 22:06:25
Quote Anchor link
1) Als je javascript hebt uitstaan kan je werken met noscript. Dit kijkt of javascript uit staat. Maar volgens mij heeft bijna niemand javascript uitstaan.

2) PHP kun je gewoon bij je javascript functie zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
if(iets == 'iets) {
<?php echo 'Iets is gelijk aan iets!'; ?>
}
 
Jasper DS

Jasper DS

10/12/2010 22:12:53
Quote Anchor link
Oke maar wat als javascript uit staat? Dan wordt de query niet uitgevoerd?
Gewijzigd op 10/12/2010 22:14:36 door Jasper DS
 
Mar cel

Mar cel

10/12/2010 22:46:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<input type="submit" onclick="return confirm(\'Bent u zeker dat u de pagina wilt verwijderen?\')" value="Verwijder" name="submit1" />';


De functie confirm returnd true of false, zet er dus return voor en als de gebruiker op nee drukt staat er return false, waardoor er dus geen actie ondernomen wordt. Bij ja wordt het formulier gewoon gesubmitted.
Gewijzigd op 10/12/2010 22:48:30 door Mar cel
 
Wouter J

Wouter J

10/12/2010 23:01:15
Quote Anchor link
@marcel, dit werkt nog steeds met javascript...

Ik denk aan een javascript voor als het aanstaat en met noscript een php script met een form met ja en nee.
 
Jasper DS

Jasper DS

11/12/2010 10:06:43
Quote Anchor link
Ja inderdaad, als javascript uitstaat dan dan word de query uitgevoerd als er gewoon op de verwijder knop word geklikt anders komt er nog een extra bevestiging.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.