Alle info van row ophalen uit mysql MAX()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

09/08/2009 19:17:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik wil de maximale waarde van een kolom selecteren, en vervolgens (in dezelfde query) de rest van de waarde van die row ophalen.
Heb al aardig wat tutorials geprobeerd en flink wat geknutseld met MySQL, maar ik lijk er maar niet uit te komen.
Kan iemand me vertellen wat de juiste manier is?
Dit is wat ik wil, de nieuwste gebruiker tonen uit een gebruikerstabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT userid,naam,MAX(created) FROM nos_users WHERE created=MAX(created)

Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:58:21
 
Bo az

Bo az

10/08/2009 08:43:00
Quote Anchor link
Having of een subquery:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT userid, naam ,created FROM nos_users HAVING  created=MAX(created)


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT userid, naam ,created FROM nos_users WHERE created=(SELECT MAX(created) FROM nos_users)
 
Eddy E

Eddy E

10/08/2009 08:48:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT userid, naam, created
FROM nos_users
ORDER BY created DESC
LIMIT 1


Geen mogelijkheid?
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

10/08/2009 11:34:00
Quote Anchor link
super, het werkt alle 3! bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.