Alle server berichten verbergen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Kila

Jan Kila

13/09/2021 13:41:00
Quote Anchor link
Ik zoek naar een methode om ALLE server berichten te verbergen.
Sit is er bijvoorbeeld één:
Quote:
Forbidden

You don't have permission to access /testht/ on this server.

Maar ik bedoel echt geen enkele.
De achterliggende gedachte is om hackers geen enkele aanwijzing te geven.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 08:00:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2021 14:05:27
 
Jan Kila

Jan Kila

13/09/2021 15:26:05
Quote Anchor link
Dank.
Na enig zoeken, en vooral goed kijken, vond ik waar m'n foutje zat.
Ik gebruikte '^(.+)$' in m'n rewrite rule; en dat eist tenminste één teken.
Terwijl het met '^(.*)$' goed gaat; dan hoeft er geen enkel teken achter localhost/testht/ te staan. En dan gaat de rewrite daarheen ik hem hebben wil.
Nu heb ik geen index.php meer nodig in de web root.

Andere vraag:
Ik lees dat het gebruik van .htaccess performance consequenties heeft omdat deze alle paden tot in de diepste diepte afzoekt; en bij een grote site kan dat veel werk zijn en derhalve lang duren.
Maar er is niemand met een kwantitatieve benadering. Wat is door de bank genomen de relatie tussen de omvang van de site en zoektijd van .htaccess?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2021 15:30:49
Quote Anchor link
Waar lees je dat over die performance consequenties?

Ikzelf ben geen fan van een hele sloot aan RewriteRules voor een website. Ik laat het liefst alles (behalve bestaande afbeeldingen of directories) doorsturen naar index.php, zodat ik daar alles afhandel. Met een 'router'-script zorg je er voor dat je alle aanroepen (www.site.nl/contact/klachten) naar de juiste scripts gaan.

Het feit dat je alles doorstuurt naar index.php betekent dat je dan je 404 handmatig vanuit PHP kan afhandelen.
 
Jan Kila

Jan Kila

13/09/2021 15:43:17
Quote Anchor link
Natuurlijk, zoals vaak zijn er vele wegen die naar Rome leiden.
Ik vind dit aardig meevallen:
Quote:
RewriteEngine On
Options -Indexes
Options +FollowSymLinks
RewriteBase /testht
RewriteRule ^(.*)$ public/index.php?url=$1 [NC,L,QSA]

Het biedt de mogelijkheid de index.php één niveau dieper te plaatsen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/09/2021 16:39:19
Quote Anchor link
Ja, dat is wat ik bedoel. :-)

Boven je RewriteRule kan je nog dit plaatsen:
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

Dan worden bestaande directories en bestandsname genegeerd.
 
Ivo P

Ivo P

14/09/2021 11:23:58
Quote Anchor link
En die "?url=$1" kun je achterwege laten.

in $_SERVER staat namelijk ook precies de oorspronkelijke url, al dan niet inclusief alle $_GET parameters.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.