alle tabelen in de database zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian k

christian k

24/01/2014 14:33:46
Quote Anchor link
hallo allemaal ik wil alle tables in mijn database zien
ik vond ergens deze functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include_once 'connect.php';
$select      = "SHOW TABLES FROM database";
$query       = mysqli_query($con, $select);

while($row   = mysqli_fetch_array($con, $query))
{

    echo 'Table: ' . $row . '<br>';
}


mysql_free_result($query);
?>


weet iemand wat er fout aan is?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:12:15
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 14:43:16
Quote Anchor link
Waarom denk je dat het fout is? Waar is je foutafhandeling?
Gewijzigd op 24/01/2014 14:44:03 door - Ariën -
 
Christian k

christian k

24/01/2014 14:48:13
Quote Anchor link
ik heb in mijn database sowieso 2 tabelen (users en sessions)
en ik krijg niks te zien

ik heb dit stuk toegevoegt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'error: ' . mysqli_error($con);


ik krijg dit te zien

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
error: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'database' at line 1


Toevoeging op 24/01/2014 14:49:04:

maar wat doe ik fout? want de database heet database

Toevoeging op 24/01/2014 14:50:29:

oh ik heb een fout gemaakt de naam van de database was database1
nu heb ik dat verandert maar nu zie ik alleen error:
en verder niks
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 14:52:19
Quote Anchor link
De vraag is, is er wel een error dan? Hoe heb je dat toegevoegd?
 
Christian k

christian k

24/01/2014 14:53:38
Quote Anchor link
dit is mijn script nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
include_once 'connect.php';
$select      = "SHOW TABLES FROM database1";
$query       = mysqli_query($con, $select);

while($row   = mysqli_fetch_array($con, $query))
{

    echo 'Table: ' . $row . '<br>';
}

echo 'error: ' . mysqli_error($con);
mysql_free_result($query);

?>


maar als er geen error is waarom krijg ik dan geen tabels te zien?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 14:56:26
Quote Anchor link
Omdat $row een array is, je moet ook een index erin aangeven.
Geen idee welke dat is uit mijn hoofd.
Voer de normale query eens uit in phpMyAdmin en kijk hoe het veld heet.
 
Christian k

christian k

24/01/2014 14:58:25
Quote Anchor link
hoezo kan dat niet dan?
het werkt altijd als ik iets uit de database echo?
dit is dan de eerste keer dat ik er problemen mee heb
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 14:59:40
Quote Anchor link
Lijkt me sterk dat dat zo gewerkt heeft, want er komt altijd een array uit, en je meot dan ook de velden erin aangeven:

$row['veldnaam'], dus $row alleen zal niet werken, en zal alleen 'array' tonen.
 
Christian k

christian k

24/01/2014 15:01:59
Quote Anchor link
oohzo bedoel je! nee dan klopt het niet nee
maar wat voor index moet ik dan gebruiken?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 15:04:00
Quote Anchor link
$row[0] zou nog makkelijker zijn
 
Christian k

christian k

24/01/2014 15:09:25
Quote Anchor link
ik heb dit verander

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo 'Table: ' . $row[0] . '<br>';


alleen ik krijg nog steeds niks te zien :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 15:13:59
Quote Anchor link
print_r($row) ?
 
- SanThe -

- SanThe -

24/01/2014 15:14:33
Quote Anchor link
Christian k op 24/01/2014 14:48:13:
maar wat doe ik fout? want de database heet database


En dat is een reserved word.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.6/en/reserved-words.html
 
Christian k

christian k

24/01/2014 15:34:08
Quote Anchor link
print_r doet ook niks
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 15:50:59
Quote Anchor link
Lijkt me sterk? Dan is er meer mis met je code dan wat ik denk.
Foutafhandeling mist mogelijk?
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2014 16:04:27
Quote Anchor link
Mysql weet al om welke database het gaat: die is met USE gekozen, dan wel bij het connecten via php

Daarom is de query

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SHOW TABLES;


en dan een print_r($row) om te zien wat je in php moet printen
 
Christian k

christian k

24/01/2014 16:07:46
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include_once 'connect.php';
$select      = "SHOW TABLES";
$query       = mysqli_query($con, $select);
while($row   = mysqli_fetch_array($con, $query))
{

    echo 'Table: ' . $row[0] . '<br>';
    print_r($row);
}

echo 'error: ' . mysqli_error($con);
mysql_free_result($query);
?>


ik krijgt wit scherm met error:
te zien
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2014 16:08:41
Quote Anchor link
en als je op regel 5 eens $con weglaat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2014 16:10:23
Quote Anchor link
En regel 10 is GEEN goede afhandeling. Toon deze alleen als je $query FALSE teruggeeeft.
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2014 16:16:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include_once 'connect.php';
$select      = "SHOW TABLES";
$resultset   = mysqli_query($con, $select);
if($resultset===false)
{

   echo 'error: ' . mysqli_error($con);
}

else
{
   while($row   = mysqli_fetch_row($resultset))
   {

       echo 'Table: ' . $row[0] . '<br>';
       print_r($row);
   }


   mysql_free_result($query);
}

?>
 
Christian k

christian k

24/01/2014 16:51:03
Quote Anchor link
ja dit werkt dankjullie wel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.