alle variabelen resetten?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/06/2011 20:35:36
Quote Anchor link
hoi

Is het mogelijke om alle variabelen te unsetten (incl cookies en post variabelen)
ik zou zelf echt even neit weten hoe ik dat precies moet doen. kan dat op de een of andere manier met $GLOBALS?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:10:16
 
R Persoon

R Persoon

22/06/2011 20:40:27
Quote Anchor link
Dat klinkt eng, waarom zou je dat willen?
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/06/2011 21:10:53
Quote Anchor link
het is zegmaar een spel. en dan meot je opnieuw kunnen beginnen als je dat wilt :p
heb al wel wat voor de cookies ergens gevonden, maar dank krijg ik nog steeds een melding. nu trouwens een andere fatal, unexpected $end, lekker mag ik gaan zoeken...
 
- SanThe -

- SanThe -

22/06/2011 21:23:27
Quote Anchor link
Marijn Struijlaart op 22/06/2011 21:10:53:
... unexpected $end, lekker mag ik gaan zoeken...


http://www.phphulp.nl/php/script/snippets/dollarend-error/1401/
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

22/06/2011 22:02:28
Quote Anchor link
ja heb m inmiddels gevond. een } te weinig ergens, zoals ik al dacht

Toevoeging op 22/06/2011 22:54:03:

laat maar trouwens, werkt nu al (:

Toevoeging op 22/06/2011 23:16:15:

ow ik heb een nieuw probleempje. dat is het allerlaatste. ik heb zegmaar deze code, daarmee laat ik een poppetje bewegen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
<?php
function moveplayer($player, $directionvalue, $stappen, $grass, $dorp, $berg, $water)
{

    if(in_array($player + $directionvalue, $grass) or in_array($player + $directionvalue, $dorp)) //als je naar gras wilt bewegen
        {       
            if($stappen > 0) //als er nog stappen beschikbaar zijn
        {
                $stappen = $stappen -1; //aantal stappen kost 1
                        $player = $player + $directionvalue; //coordinaat 10 omhoog, 10 omlaag, 1 naar links of 1 naar rechts
            }
                elseif(!isset($stappen)) //als ie het aantal stappen niet kan bereken
                {
                         echo "unable to calculate how many steps are left, please try again<br />";
                }

            else //als er te weinig stappen zijn
        {
                echo "not enough steps left to make this move! please choose another action or roll the dice!<br />";
        }
        }

        elseif(in_array($player + $directionvalue, $water)) //idem voor vorige
        {
            if($stappen > 1)
        {

                $stappen = $stappen - 2;
                        $player = $player + $directionvalue;
            }

                elseif(!isset($stappen))
                {

                        echo "unable to calculate how many steps are left, please try again<br />";
                }

            else
        {
                echo "not enough steps left to make this move! please choose another action or roll the dice!<br />";
        }
        }

        elseif(in_array($player + $directionvalue, $berg))
        {

            if($stappen > 2)
        {

                $stappen = $stappen - 3;
                        $player = $player + $directionvalue;
            }

                elseif(!isset($stappen))
                {

                        echo "unable to calculate how many steps are left, please try again <br />";
                }

            else
        {
                echo "not enough steps left to make this move! please choose another action or roll the dice!<br />";
        }
        }

        else
        {
                echo "you cannot move outside the map!<br />";
        }

return array($player, $stappen);
}


if(isset($_POST['up'])) // omhoog bewegen
{
$movement = moveplayer($player, -10, $stappen, $grass, $dorp, $berg, $water);
$player =    $movement[0];
$stappen = $movement [1];    
}

elseif(isset($_POST['left'])) // naar links bewegen
{        
$movement = moveplayer($player, -1, $stappen, $grass, $dorp, $berg, $water);    
$player =    $movement[0];
$stappen = $movement [1];    
}

elseif(isset($_POST['down'])) //omlaag bewegen
{
$movement = moveplayer($player, 10, $stappen, $grass, $dorp, $berg, $water);
$player =    $movement[0];
$stappen = $movement [1];    
}

elseif(isset($_POST['right'])) //naar rechts bewegen
{
$movement = moveplayer($player, 1, $stappen, $grass, $dorp, $berg, $water);
$player =    $movement[0];
$stappen = $movement [1];        
}

?>


nu is het zo dat het in principe allemaal prima werkt, alleen als je nog 0 stappen kan zetten en dan ververst of als je op een punt staat waar je niet nog een stap kan zetten in dezelfde richting als de vorige stap en dan ververst, geeft ie in het eerste geval: "not enough steps to make this move" en in het tweede geval "cannot move outside the map". heb al geprobeerd de $_POST variabelen, die soort van onthoudt blijkbaar, te unsetten op het eind van het script, maar dat werkt niet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
unset($_POST['up'], $_POST['down'], $_POST['right'], $_POST['left']);
?>


dat werkte dus niet
Gewijzigd op 22/06/2011 23:06:00 door Marijn Struijlaart
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

23/06/2011 10:22:02
Quote Anchor link
$_POST is een array.. Deze zou je kunnen doorlopen en daarop apart elke keer unset gebruiken.
 
Marijn Struijlaart

Marijn Struijlaart

23/06/2011 10:26:35
Quote Anchor link
hoe bedoel je precies, ik snap je niet echt.
kan ej anders even een voorbeeldje geven
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.