Alleen inloggen van Homepage

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jordy nvt

Jordy nvt

14/05/2011 19:37:14
Quote Anchor link
Zou iemand mij hier mee kunnen helpen?

Op mijn website heb ik in de home database (home.database) de ip's staan van computers die zijn gebanned van mijn website. Tevens staat er een login formulier op de homapge naar verschillende secties op mijn website. Deze secties hebben ook een aparte database (bijvoorbeeld sec1.database of sec2.database). Zodra ik in de homepage database opsla dat een Ip is gebanned dan kan de hoofdpagina niet worden bekeken. Maar als iemand het inlogformulier namaakt door het zelf te scripten op zijn website kan hij wel toegang krijgen tot de verschillende secties. Om dat te voorkomen wil ik er graag voor zorgen dat er alleen ingelogd kan worden met het formulier op de homepage, formulieren van anders websites moeten geweigerd worden. Hoe kan ik dat doen?

Bedankt alvast!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:13:35
 
- SanThe -

- SanThe -

14/05/2011 19:41:26
Quote Anchor link
Met de $_SERVER var kan je toch kijken waar men vandaan komt.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/05/2011 20:08:05
Quote Anchor link
Bedankt, ik heb nu het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($_SERVER['SERVER_NAME']=='website.nl' OR $_SERVER['SERVER_NAME']=='www.website.nl'){
?>


Nu wil ik alleen nog dat ie ook werkt als ik hem via Localhost op mijn thuiscomputer doe, maar als ik
OR $_SERVER['SERVER_NAME']=='localhost'
gebruik dan kan iedereen vanaf localhost toegang krijgen. Hoe verander ik dit? Een check met Ip helpt ook niet, want dat geeft altijd 127.0.0.1
Gewijzigd op 16/05/2011 14:05:10 door Jordy nvt
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/05/2011 14:04:59
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen, enorm bedankt alvast!
 
- SanThe -

- SanThe -

16/05/2011 14:17:50
Quote Anchor link
Kan je niet beter $_SERVER['HTTP_REFERER'] gebruiken?
 
Michael -

Michael -

16/05/2011 16:44:44
Quote Anchor link
Anders kun je toch gewoon je externe IP controleren? $_SERVER['REMOTE_ADDR'] == 'jou ip'
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/05/2011 17:18:42
Quote Anchor link
@SanThe, Als ik HTTP_REFERER gebruik zit ik met hetzelfde probleem: Dan moet ik controleren of hij niet van localhost/www.mijnwebsite.nl vandaan komt, maar iemand anders kan alsnog het formulier op zijn eigen localhost gebruiken.

@Tur min, Nee REMOTE_ADDR op localhost geeft altijd 127.0.0.1, ongeacht op welke pc je zit.
 
- SanThe -

- SanThe -

16/05/2011 17:20:49
Quote Anchor link
Iemand anders komt nooit van localhost. Daar zit altijd een extern ip-nummer aan vast.
 
Maikel  B

Maikel B

16/05/2011 17:21:14
Quote Anchor link
@Jordy

Dan draai je hem niet op localhost maar gewoon online en geef je alleen jouw IP toegang tot het forumlier op de manier zoals Tur min zegt
 
Jordy nvt

Jordy nvt

16/05/2011 19:11:54
Quote Anchor link
@San, maar het geeft telkens 127.0.01 terug dus een check daarop lijkt niet te helpen. Wat doe ik fout?

@Maikel, Op het moment maak ik alle updates op localhost waarnaik deze op de live server zet.Bedoel je dan dat ik gewoon twee versies van het inlogscript moet maken?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/05/2011 19:20:13
Quote Anchor link
Het ip 127.0.0.1 klopt als men een formulier gebruikt die op jouw site staat. Zet jij zelf dat formulier eens op een andere server en kijk wat je dan krijgt.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/05/2011 14:37:46
Quote Anchor link
Dan is het inderdaad een andere, maar niet als ik deze op een localhost op een andere pc zet.

Om dit op te lossen, moet ik dan hetgene doen wat ik in de vraag aan Maikel stelde?
 
- SanThe -

- SanThe -

17/05/2011 15:05:30
Quote Anchor link
Jordy nvt op 17/05/2011 14:37:46:
Dan is het inderdaad een andere, maar niet als ik deze op een localhost op een andere pc zet.


Elke computer/server is localhost voor zichzelf. Maar niet naar andere computers/servers toe. Dan hebben ze een ip-nummer anders dan 127.0.0.1.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

17/05/2011 15:09:30
Quote Anchor link
Ok, geweldig. Bedankt!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.