alleen ints uit string halen en achter elkaar zetten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicky van boven

nicky van boven

30/11/2012 10:52:39
Quote Anchor link
Hoi

Ik heb een grote string met nummers van lengtes tussen 5 en 10 en een voor en achternaam
zeg maar exact op deze manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$strin
='143034 Rick achternaam
62360312 elisabeth blabla
1043424211 Jeroen censored'
;
?>

Nu wil ik alle nummers in een array zetten, dus dat het uiteindelijk zo wordt:
143034,62360312,1043424211,

zodat ik ermee kan werken.

Weet iemand hoe ik dit doe?
ik dacht aan explode space, maar zoals je ziet:
143034=[0] Rick=[1] achternaam
62360312=[2] elisabeth=[3] blabla[=4]

is [2] achternaam en het nummer :s
help
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:28:51
 
Bart V B

Bart V B

30/11/2012 11:06:20
Quote Anchor link
Je wil alleen de nummers toch?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

$strin
='143034 Rick achternaam
62360312 elisabeth blabla
1043424211 Jeroen censored'
;

preg_match_all('!\d+!', $strin, $matches);
print_r($matches);

?>
 

30/11/2012 11:14:54
Quote Anchor link
Je kan het checken nadat je de explode hebt uitgevoerd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$string
= '143034 Rick achternaam 62360312 elisabeth blabla 1043424211 Jeroen censored';

$array = explode(' ', $string);
$newarray = array();

foreach($array as $item)
{

 // Kijk of het item TRUE teruggeeft en zet het in de nieuwe array, anders niets doen
 (is_numeric($item) ? $newarray[] = $item : '');
}



print_r($newarray);
?>
 
Kris Peeters

Kris Peeters

30/11/2012 11:16:30
Quote Anchor link
Klein beetje uitgebreid, om ook andere white spaces dan spaties toe te laten.
Output als string of als array.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$strin
='143034 Rick achternaam
62360312 elisabeth blabla
1043424211 Jeroen censored'
;

echo onlyNumericWords($strin, false);
echo '<hr>';
print_r (onlyNumericWords($strin, true));

function
onlyNumericWords($string, $return_array = false) {
  $words = preg_split('/\s+/', $string);  // komt neer op: explode(ANY_WHITESPACE, $string)
  $result_array = array();
  $result_string = '';
  foreach ($words as $word) {
    if (false == is_numeric($word)) {
      continue;
    }

    $result_array[] = $word ;
    $result_string .= ' ' . $word ;
  }

  return $return_array ? $result_array : $result_string;
}

?>
Gewijzigd op 30/11/2012 11:22:25 door Kris Peeters
 
Nicky van boven

nicky van boven

30/11/2012 11:31:32
Quote Anchor link
whoa thx!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.