Alleen unieke velden selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

17/09/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Ik heb een database waar enkele velden een stuk of 5 tot 6 keer voorkomen, maar ik hoef elke keer maar 1 keer dat veld te hebben.

Denk bij de tabel zoiets:
ID - Veldnaam - Onzin
1 - Dubbele Waarde - Crap
2 - Dubbele Waarde - Crap
3 - Dubbele Waarde - Crap
4 - Dubbele Waarde - Crap
5 - Dubbele Waarde - Crap
6 - Dubbele Waarde - Crap
7 - Ondubbele waarde - Heh heh

Nu is mijn bedoeling dat bij 'Veldnaam' alleen de niet-dubbele worden opgehaald en de dubbele slechts 1 keer. (Zou dus de rijen met id 1 en 7 moeten teruggeven)

Is er een SQL code hiervoor ?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:35:21
 
Frank -

Frank -

17/09/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DISTINCT Veldnaam FROM tabelnaam;

En klaar is kees.

Zie de handleiding van je database, dit is echt basiskennis SQL.
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/09/2008 12:19:00
Quote Anchor link
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '* FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25' at line 1

:?
 
Han eev

Han eev

18/09/2008 12:20:00
Quote Anchor link
Wat is je hele Query?

(Check de tijden van posten :P)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/09/2008 12:22:00
Quote Anchor link
SELECT *,DISTINCT clientnr FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25

(Ben even wat aan het uitproberen, hij moet iig op het veld 'clientnr' of 'zoeknaam' uniek-selecteren, maar wel de rest ook ophalen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/09/2008 12:23:00
Quote Anchor link
edit knop kwijt, sorry :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
Han eev

Han eev

18/09/2008 12:25:00
Quote Anchor link
A: Niet bumpen
B:
Probeer dit:

SELECT os_klanten.*,DISTINCT clientnr FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25

Niet de beste methode, je zou elk veld moeten definiëren ;-)

Zo dus:

SELECT veld1,veld2,DISTINCT clientnr FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/09/2008 12:29:00
Quote Anchor link
Blijft een syntax error geven (You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DISTINCT clientnr FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ' at line 1)

Bump was per ongeluk trouwens, mijn 2e post kan weg (heb het al goed-geedit).
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/09/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Als de DISTINCT niet direct achter de SELECT volgt, zul je haakjes moeten gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  *,
  DISTINCT(clientnr)
FROM
  os_klanten
ORDER BY
  ...
 
Frank -

Frank -

18/09/2008 13:47:00
Quote Anchor link
DISTINCT heeft betrekking op het complete record dat wordt opgehaald, niet op 1 kolommetje uit het record.

SELECT os_klanten.*,DISTINCT clientnr FROM os_klanten

en de varianten daarop, zijn dus allemaal fout. Je kunt niet een halfuniek record krijgen, het is uniek of het is niet uniek.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

18/09/2008 15:24:00
Quote Anchor link
SELECT
*,
DISTINCT(clientnr)
FROM
os_klanten
ORDER BY
...

dit kan volgens mij ook niet.
Als je dit wil zal je zoiets moeten doen

SELECT
*
FROM
os_klanten
GROUP BY alle, velden , die je vraagt
HAVING COUNT(client_nr) =1
ORDER BY
...

(volgens mij)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

19/09/2008 14:57:00
Quote Anchor link
Die van Klaasjan werkt deels (hij haalt 1 result op, maar iig geen error), maar wat ik wil gebeurd nog steeds niet. (Alleen de resultanten selecteren als het veld 'zoeknaam' nog niet is voorgekomen)
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

19/09/2008 16:28:00
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT * FROM os_klanten GROUP BY het_veld_dat_je_uniek_wil ORDER BY ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

20/09/2008 20:13:00
Quote Anchor link
@ Gerben -> Gelukt, thanks :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.