Alleen unieke velden selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

17/09/2008 17:28:00
Quote Anchor link
Ik heb een database waar enkele velden een stuk of 5 tot 6 keer voorkomen, maar ik hoef elke keer maar 1 keer dat veld te hebben.

Denk bij de tabel zoiets:
ID - Veldnaam - Onzin
1 - Dubbele Waarde - Crap
2 - Dubbele Waarde - Crap
3 - Dubbele Waarde - Crap
4 - Dubbele Waarde - Crap
5 - Dubbele Waarde - Crap
6 - Dubbele Waarde - Crap
7 - Ondubbele waarde - Heh heh

Nu is mijn bedoeling dat bij 'Veldnaam' alleen de niet-dubbele worden opgehaald en de dubbele slechts 1 keer. (Zou dus de rijen met id 1 en 7 moeten teruggeven)

Is er een SQL code hiervoor ?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:46:38
 
Frank -

Frank -

17/09/2008 17:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DISTINCT Veldnaam FROM tabelnaam;

En klaar is kees.

Zie de handleiding van je database, dit is echt basiskennis SQL.
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/09/2008 12:19:00
Quote Anchor link
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '* FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25' at line 1

:?
 
Han eev

Han eev

18/09/2008 12:20:00
Quote Anchor link
Wat is je hele Query?

(Check de tijden van posten :P)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/09/2008 12:22:00
Quote Anchor link
SELECT *,DISTINCT clientnr FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25

(Ben even wat aan het uitproberen, hij moet iig op het veld 'clientnr' of 'zoeknaam' uniek-selecteren, maar wel de rest ook ophalen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/09/2008 12:23:00
Quote Anchor link
edit knop kwijt, sorry :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ToySoldier ZegIkNiet
 
Han eev

Han eev

18/09/2008 12:25:00
Quote Anchor link
A: Niet bumpen
B:
Probeer dit:

SELECT os_klanten.*,DISTINCT clientnr FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25

Niet de beste methode, je zou elk veld moeten definiëren ;-)

Zo dus:

SELECT veld1,veld2,DISTINCT clientnr FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Han eev
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

18/09/2008 12:29:00
Quote Anchor link
Blijft een syntax error geven (You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DISTINCT clientnr FROM os_klanten ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ' at line 1)

Bump was per ongeluk trouwens, mijn 2e post kan weg (heb het al goed-geedit).
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/09/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Als de DISTINCT niet direct achter de SELECT volgt, zul je haakjes moeten gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
SELECT
  *,
  DISTINCT(clientnr)
FROM
  os_klanten
ORDER BY
  ...
 
Frank -

Frank -

18/09/2008 13:47:00
Quote Anchor link
DISTINCT heeft betrekking op het complete record dat wordt opgehaald, niet op 1 kolommetje uit het record.

SELECT os_klanten.*,DISTINCT clientnr FROM os_klanten

en de varianten daarop, zijn dus allemaal fout. Je kunt niet een halfuniek record krijgen, het is uniek of het is niet uniek.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

18/09/2008 15:24:00
Quote Anchor link
SELECT
*,
DISTINCT(clientnr)
FROM
os_klanten
ORDER BY
...

dit kan volgens mij ook niet.
Als je dit wil zal je zoiets moeten doen

SELECT
*
FROM
os_klanten
GROUP BY alle, velden , die je vraagt
HAVING COUNT(client_nr) =1
ORDER BY
...

(volgens mij)
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

19/09/2008 14:57:00
Quote Anchor link
Die van Klaasjan werkt deels (hij haalt 1 result op, maar iig geen error), maar wat ik wil gebeurd nog steeds niet. (Alleen de resultanten selecteren als het veld 'zoeknaam' nog niet is voorgekomen)
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

19/09/2008 16:28:00
Quote Anchor link
SELECT DISTINCT * FROM os_klanten GROUP BY het_veld_dat_je_uniek_wil ORDER BY ORDER BY straat,postcode,huisnr,huisnrtvg ASC LIMIT 0,25
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

20/09/2008 20:13:00
Quote Anchor link
@ Gerben -> Gelukt, thanks :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.