Alleen voor div met id="slepen"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lord Gaga

Lord Gaga

20/11/2010 12:59:40
Quote Anchor link
Hallo,
Bij het kopen van een product, wil ik een versleepbaar bericht in het midden van het scherm die om een bevestiging vraagt. Maar met het volgende script zijn alle divs te verslepen. Hoe zorg ik ervoor dat alleen de divs met het id "slepen" verplaatst kunnen worden?


Dit is het script, en alvast bedankt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<script language="javascript">
Wholething = (document.all) ? 0 : 1;
var objectone;

function MouseMovement(e) {
if (objectone) {
if (Wholething) {
objectone.moveTo((e.pageX-X), (e.pageY-Y));
}
else {
objectone.pixelLeft = event.clientX-X + document.body.scrollLeft;
objectone.pixelTop = event.clientY-Y + document.body.scrollTop;
return false;
}
}
}

function MouseClickUp() {
objectone = null;
}

if (Wholething) {
document.captureEvents(Event.mousedown | Event.mousemove | Event.mouseup);
}

function MouseClickDown(e) {
if (Wholething) {
objectone = document.layers[e.target.name];
X=e.x;
Y=e.y;
return false;
}
else {
objectone = event.srcElement.parentElement.style;
X=event.offsetX;
Y=event.offsetY;
}
}

document.onmouseup = MouseClickUp;
document.onmousedown = MouseClickDown;
document.onmousemove = MouseMovement;
</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:25:21
 

20/11/2010 13:29:57
Quote Anchor link
In elke if met wholething of met objectone de vergelijking maken of het wel van de juiste id komt.
Persoonlijk zou ik jQuery gaan gebruiken.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

20/11/2010 13:32:28
Quote Anchor link
Hoe doe ik dat, ik werk nogal weinig met javascript.
 

20/11/2010 13:36:22
Quote Anchor link
Deze bagger is al vijf jaar oud en wordt ook niet door alle browsers ondersteund.
Ga maar jQuery gebruiken.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

20/11/2010 13:39:18
Quote Anchor link
leuk dat je dat ook op zo'n sympathieke manier zegt *kuch*
 

20/11/2010 13:47:09
Quote Anchor link
Avicka Avickum op 20/11/2010 13:39:18:
leuk dat je dat ook op zo'n sympathieke manier zegt *kuch*


Het is bagger, het is oud (volgens mij nog ouder dan 5 jaar), het werkt niet op alle browsers, dus wat wil je dan?
Eerst eens research doen voordat je wat gebruikt.
Gewijzigd op 20/11/2010 13:48:49 door
 
Jacco Engel

Jacco Engel

20/11/2010 13:51:42
Quote Anchor link
Karl, relax. Als je niet weet waar je research naar moet doen is het moeilijk. Er is nu aan hem aan gegeven dat hij jQuery kan gaan gebruiken en ik neem aan dat hij nu weer in de research fase zit
 

20/11/2010 13:52:47
Quote Anchor link
Jacco Engel op 20/11/2010 13:51:42:
Karl, relax. Als je niet weet waar je research naar moet doen is het moeilijk. Er is nu aan hem aan gegeven dat hij jQuery kan gaan gebruiken en ik neem aan dat hij nu weer in de research fase zit

Google lijkt mij de juiste plek. Kan je zo dingen vinden over dat het niet werkt en dat het oud is.
 
Mark L

Mark L

20/11/2010 16:02:40
Quote Anchor link
Avicka Avickum op 20/11/2010 12:59:40:
...
Hoe zorg ik ervoor dat alleen de divs met het id "slepen" verplaatst kunnen worden?
...



Alle divs met het id "slepen"? Het idee achter een id is dat deze uniek is. Daarom mogen er geen twee elementen "slepen" heten. Dit zou je wel d.m.v. een class kunnen instellen, of opgeven welke elementen wél en welke elementen niet gesleept mogen worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.