Allemaal rare errors bij installatie van script..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Orhun Akdeniz

Orhun Akdeniz

16/02/2012 21:33:07
Quote Anchor link
Ik krijg een paar rare errors bij het installeren van een script. Ik heb hier ook screenshots van;
http://localhostr.com/files/lJTALig/capture.png
http://localhostr.com/files/Lost7Bi/capture.png
http://localhostr.com/files/CIlgIO3/capture.png
Zou fijn zijn als iemand mij kon helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:09:06
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

16/02/2012 21:46:00
Quote Anchor link
Ik denk dat het verholpen is als je de volgende code bovenaan het script zet.

error_reporting(E_ALL ^ (E_NOTICE & E_DEPRECATED));
 
Jeroen VD

Jeroen VD

16/02/2012 21:51:16
Quote Anchor link
Eregi() niet meer gebruiken, preg_match is de oplossing.

Verder heb ik het idee dat dit een formulierverwerking is, maar er word niet gecontroleerd of de gegevens wel ingevuld zijn, zodat er undefined variables en undefined indexes zijn
 
- Jim  -

- Jim -

16/02/2012 22:32:29
Quote Anchor link
In geval van dergelijke meldingen (en dan bedoel ik voornamelijk de deprecates) zou ik nog eens nadenken of ik deze scrupts überhaupt wil gebruiken.
Zonder enige kennis van booter overigens,...

Ik last vandaag ook een topic over 'Gehacked ...' (http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/gehacked-script-of-server/82721/last/)
Zonder angst te willen zaaien, maar om wel even mee te geven.
Succes met je keuze.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

17/02/2012 11:01:48
Quote Anchor link
eregi is deprecated. Dat betekent dat die zeer waarschijnlijk niet meer bestaat in nieuwe versies van php. Zie: http://php.net/eregi
Undefined Index betekent dat je een waarde ophaalt die niet bestaat. Ik ken je code niet maar redelijke kans dat je een controle met isset moet doen.

@Jacco, jou methode is geen oplossing maar struisvogel gedrag. Dat je de fout niet meer ziet betekent niet dat het ineens opgelost is.
 
Orhun Akdeniz

Orhun Akdeniz

17/02/2012 23:42:26
Quote Anchor link
Ik heb alles vervangen, ik krijg nog steeds de zelfde errors alleen nu met preg_match in de plaats van eregi :(
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2012 23:48:17
Quote Anchor link
Lijkt me sterk. preg_match is niet bepaald depricated.
 
Orhun Akdeniz

Orhun Akdeniz

17/02/2012 23:51:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/02/2012 23:57:11
Quote Anchor link
je reg-ex moet tussen een 'delimiter' staan. In dit geval een /

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$subject
= "phphulp";
$pattern = '/^hulp/';
preg_match($pattern, $subject, $matches);
print_r($matches);
?>
Gewijzigd op 17/02/2012 23:57:37 door - Ariën -
 
Orhun Akdeniz

Orhun Akdeniz

18/02/2012 00:28:57
Quote Anchor link
Dit is de code die ik nu heb;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$file
= basename(__FILE__);
if(preg_match($file,$_SERVER['REQUEST_URI'])) {
    die("Sorry but you cannot access this file directly for security reasons.");
}


Waar zou ik het dan in moeten veranderen?
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

18/02/2012 01:54:27
Quote Anchor link
Ik ben zelf niet goed in reg-ex's maar ik denk het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$file
= '/^'.basename(__FILE__).'/';
?>


En bouw fouthandeling in geen die()
 
Erwin H

Erwin H

18/02/2012 09:40:45
Quote Anchor link
Als je alleen maar op zoek bent naar een substring in een string (en dus geen pattern matching), dan is preg_match echt een veel te zware functie. Gebruik dan gewoon strpos() om te zoeken: http://www.php.net/manual/en/function.strpos.php

Toevoeging op 18/02/2012 09:42:19:

Dit staat overigens ook vermeld op de php site bij preg_match: http://pt2.php.net/manual/en/function.preg-match.php

Quote:
Do not use preg_match() if you only want to check if one string is contained in another string. Use strpos() or strstr() instead as they will be faster.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.