Allowed memory size exhausted

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Ruben

Ruben

18/11/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik krijg ineens de foutmelding bij mijn resize script:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13056 bytes) in resizeImage.php on line 53

Ik heb een beetje het web doorgezocht het script beken etc. Het vergroten van het memory lijkt me niet echt handig volgens mij is dat gewoon uitstellen van het probleem. Het bestand wat ik probeer te resizen is 1,75 mb. Dus dat lijkt me niet te groot. Ik heb ook nog even een kleinere van 800 kb geprobeerd maar dat lukte ook niet.

Het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php

// Author: Ruben Vandenbussche
// Website: http://www.RVandenbussche.nl
// Contact: info (at) RVandenbussche (dot) nl
// Date: 07 Nov 2008
//*******************************************
// Script: Image Resize v1.1
//It does:
//  1.  Checks if source exists.
//  2.  Checks file type.
//  3.  Checks extension.
//  4.  Keep ratio.
//  5.  Make smaller source images bigger.
//  6.  Save the image to the given destination path.
//*
//It doesn't:
//  1.  Check if the destination image exists.
//  2.  Upload the image to the server.
//  3.  Crop
//*******************************************

// Summary:
// Function to resize an image ($dst_img) from the source image ($src_img) with
// the given height ($dst_h), width ($dst_w) and quality $dst_quality. The paths are where the
// source and destination image are saved or going to be saved.

//Script start here.


function resizeImage($src_img, $dst_img, $src_path, $dst_path, $dst_w, $dst_h, $dst_quality){

        //Stop and giving an error if the file does not exists.
    if(file_exists($src_path . basename($src_img)) == false){
        die('<p>The file does not exists. Check if the image "' . $src_img . '" is in the right path "' . $src_path . '".</p>');
    }

        //Get variables for the function.
            //complete path of the source image.

    $src_cpl = $src_path . basename($src_img);
              //complete path of the destination image.
    $dst_cpl = $dst_path . basename($dst_img);
            //extension excl "." of the source image, in lowercase.
    $src_ext = strtolower(end(explode(".", $src_img)));
            //width and height sizes of the source image.
    list($src_w, $src_h) = getimagesize($src_cpl);

            //get type of image.
    $src_type = exif_imagetype($src_cpl);



        //Checking extension and imagetype of the source image and path.
    if( ($src_ext =="jpg") && ($src_type =="2") ){
        $src_img = imagecreatefromjpeg($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="jpeg") && ($src_type =="2") ){
        $src_img = imagecreatefromjpeg($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="gif") && ($src_type =="1") ){
        $src_img = imagecreatefromgif($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="png") && ($src_type =="3") ){
        $src_img = imagecreatefrompng($src_cpl);
    }
else{
        die('<p>The file "'. $src_img . '" with the extension "' . $src_ext . '" and the imagetype "' . $src_type . '" is not a valid image. Please upload an image with the extension JPG, JPEG, PNG or GIF and has a valid image filetype.</p>');
    }


    //Get heights and width so the image keeps its ratio.
    $x_ratio = $dst_w / $src_w;
    $y_ratio = $dst_h / $src_h;

    if( (($x_ratio > 1) || ($y_ratio > 1)) && ($x_ratio > $y_ratio) ){
        //If one of the sizes of the image is smaller than the destination (normal: more height than width).
        $dst_w = ceil($y_ratio * $src_w);
        $dst_h = $dst_h;
    }
elseif( (($x_ratio > 1) || ($y_ratio > 1)) && ($y_ratio > $x_ratio) ){
        //If one of the sizes of the image is smaller than the destination (landscape: more width than height).
        $dst_w = $dst_w;
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
    }
elseif (($x_ratio * $src_h) < $dst_h){
        //if the image is landscape (more width than height).
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
        $dst_w = $dst_w;
    }
elseif (($x_ratio * $src_h) > $dst_h){
        //if the image is normal (more height than width).
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
        $dst_w = $dst_w;
    }
else{
        //if the image is normal (more height than width).
        $dst_w = ceil($y_ratio * $src_w);
        $dst_h = $dst_h;
    }


    // Creating the resized image.
    $dst_img=imagecreatetruecolor($dst_w,$dst_h);
    imagecopyresampled($dst_img,$src_img,0,0,0,0,$dst_w, $dst_h,$src_w,$src_h);

    // Saving the resized image.
    imagejpeg($dst_img,$dst_cpl,$dst_quality);

    // Cleaning the memory.
    imagedestroy($src_img);
    imagedestroy($dst_img);

    return (true);

    //Script ends here.
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 19:00:48
 
Ruben

Ruben

19/11/2008 18:05:00
Quote Anchor link
Niemand die een oplossing hier voor heeft? Of kan ik hem beter in het sql gedeelte posten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
Bo az

Bo az

19/11/2008 18:11:00
Quote Anchor link
Een oplossing is er ook niet echt voor, dat je 32mb geheugen nodig zou hebben om een plaatje van minder dan 2 mb te reseizen lijkt me niet. Zoals je dus al zegt is het vergroten van het geheugen dus niet de oplossing. Het lijkt mij dus dat er niets anders op zit dan de oorzaak van het grote geheugen gebruik te zoeken door te gaan debuggen, waar in je script gaat het mis?
 
Ruben

Ruben

19/11/2008 18:53:00
Quote Anchor link
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13056 bytes) in resizeImage.php on line 53

Nu vind ik het wel heel raar. Ik heb overal echo's tussen gezet zodat ik weet waar hij stopt. Maar nu doet hij het weer. Ik neem aan dat dit tijdelijk is want ik heb niets veranderd aan het script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.