Allowed memory size exhausted

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Full Stack C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »
Ruben

Ruben

18/11/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik krijg ineens de foutmelding bij mijn resize script:

Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13056 bytes) in resizeImage.php on line 53

Ik heb een beetje het web doorgezocht het script beken etc. Het vergroten van het memory lijkt me niet echt handig volgens mij is dat gewoon uitstellen van het probleem. Het bestand wat ik probeer te resizen is 1,75 mb. Dus dat lijkt me niet te groot. Ik heb ook nog even een kleinere van 800 kb geprobeerd maar dat lukte ook niet.

Het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
<?php

// Author: Ruben Vandenbussche
// Website: http://www.RVandenbussche.nl
// Contact: info (at) RVandenbussche (dot) nl
// Date: 07 Nov 2008
//*******************************************
// Script: Image Resize v1.1
//It does:
//  1.  Checks if source exists.
//  2.  Checks file type.
//  3.  Checks extension.
//  4.  Keep ratio.
//  5.  Make smaller source images bigger.
//  6.  Save the image to the given destination path.
//*
//It doesn't:
//  1.  Check if the destination image exists.
//  2.  Upload the image to the server.
//  3.  Crop
//*******************************************

// Summary:
// Function to resize an image ($dst_img) from the source image ($src_img) with
// the given height ($dst_h), width ($dst_w) and quality $dst_quality. The paths are where the
// source and destination image are saved or going to be saved.

//Script start here.


function resizeImage($src_img, $dst_img, $src_path, $dst_path, $dst_w, $dst_h, $dst_quality){

        //Stop and giving an error if the file does not exists.
    if(file_exists($src_path . basename($src_img)) == false){
        die('<p>The file does not exists. Check if the image "' . $src_img . '" is in the right path "' . $src_path . '".</p>');
    }

        //Get variables for the function.
            //complete path of the source image.

    $src_cpl = $src_path . basename($src_img);
              //complete path of the destination image.
    $dst_cpl = $dst_path . basename($dst_img);
            //extension excl "." of the source image, in lowercase.
    $src_ext = strtolower(end(explode(".", $src_img)));
            //width and height sizes of the source image.
    list($src_w, $src_h) = getimagesize($src_cpl);

            //get type of image.
    $src_type = exif_imagetype($src_cpl);



        //Checking extension and imagetype of the source image and path.
    if( ($src_ext =="jpg") && ($src_type =="2") ){
        $src_img = imagecreatefromjpeg($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="jpeg") && ($src_type =="2") ){
        $src_img = imagecreatefromjpeg($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="gif") && ($src_type =="1") ){
        $src_img = imagecreatefromgif($src_cpl);
    }
else if( ($src_ext =="png") && ($src_type =="3") ){
        $src_img = imagecreatefrompng($src_cpl);
    }
else{
        die('<p>The file "'. $src_img . '" with the extension "' . $src_ext . '" and the imagetype "' . $src_type . '" is not a valid image. Please upload an image with the extension JPG, JPEG, PNG or GIF and has a valid image filetype.</p>');
    }


    //Get heights and width so the image keeps its ratio.
    $x_ratio = $dst_w / $src_w;
    $y_ratio = $dst_h / $src_h;

    if( (($x_ratio > 1) || ($y_ratio > 1)) && ($x_ratio > $y_ratio) ){
        //If one of the sizes of the image is smaller than the destination (normal: more height than width).
        $dst_w = ceil($y_ratio * $src_w);
        $dst_h = $dst_h;
    }
elseif( (($x_ratio > 1) || ($y_ratio > 1)) && ($y_ratio > $x_ratio) ){
        //If one of the sizes of the image is smaller than the destination (landscape: more width than height).
        $dst_w = $dst_w;
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
    }
elseif (($x_ratio * $src_h) < $dst_h){
        //if the image is landscape (more width than height).
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
        $dst_w = $dst_w;
    }
elseif (($x_ratio * $src_h) > $dst_h){
        //if the image is normal (more height than width).
        $dst_h = ceil($x_ratio * $src_h);
        $dst_w = $dst_w;
    }
else{
        //if the image is normal (more height than width).
        $dst_w = ceil($y_ratio * $src_w);
        $dst_h = $dst_h;
    }


    // Creating the resized image.
    $dst_img=imagecreatetruecolor($dst_w,$dst_h);
    imagecopyresampled($dst_img,$src_img,0,0,0,0,$dst_w, $dst_h,$src_w,$src_h);

    // Saving the resized image.
    imagejpeg($dst_img,$dst_cpl,$dst_quality);

    // Cleaning the memory.
    imagedestroy($src_img);
    imagedestroy($dst_img);

    return (true);

    //Script ends here.
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:43:47
 
Ruben

Ruben

19/11/2008 18:05:00
Quote Anchor link
Niemand die een oplossing hier voor heeft? Of kan ik hem beter in het sql gedeelte posten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ruben
 
Bo az

Bo az

19/11/2008 18:11:00
Quote Anchor link
Een oplossing is er ook niet echt voor, dat je 32mb geheugen nodig zou hebben om een plaatje van minder dan 2 mb te reseizen lijkt me niet. Zoals je dus al zegt is het vergroten van het geheugen dus niet de oplossing. Het lijkt mij dus dat er niets anders op zit dan de oorzaak van het grote geheugen gebruik te zoeken door te gaan debuggen, waar in je script gaat het mis?
 
Ruben

Ruben

19/11/2008 18:53:00
Quote Anchor link
Fatal error: Allowed memory size of 33554432 bytes exhausted (tried to allocate 13056 bytes) in resizeImage.php on line 53

Nu vind ik het wel heel raar. Ik heb overal echo's tussen gezet zodat ik weet waar hij stopt. Maar nu doet hij het weer. Ik neem aan dat dit tijdelijk is want ik heb niets veranderd aan het script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.