als er iets geselecteerd is updaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

06/09/2006 16:58:00
Quote Anchor link
hallo,
Ik ben bezig met een uploadscript.

Ik wil dat je kunt uplaoden in mappen en submappen.
Nu is men vraag: als je een map selecteert moet de pagina refreshen en kijken of daar submappen aanwezig zijn en als die er zijn ook weergeven dat je ze kan selecteren voor daarin up te loaden.

Kan dat? En hoe?

Grtzz Pieter
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:37:07
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

07/09/2006 17:45:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen?
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

07/09/2006 17:50:00
Quote Anchor link
warom moet hij dan refreshen??
"bedoel je niet met een blader knop??"
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

08/09/2006 16:51:00
Quote Anchor link
ik bedoel, op men site staar de dir fotoalbum

in die dir voeg je een map toe en in die map nog een submap.

En nu als je een fot wilt uploaden met mijn script kun je het alleen in de map doen, niet in de submap.

Met een dropdown menu wil ik dat je de map selecteerd en dan kijken of er een submap aanwezig is en als die aanwezig is dan ook in een dropdown laten zien ofzo.
 
PHP erik

PHP erik

08/09/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Ik zou het zelf met AJAX doen, maar daar ga ik nu niet helemaal een voorbeeld voor schrijven. Met refresh kun je dit doen:

<select onChange="location.href = 'something.php?value=' + this.value;" name="PHPerik">
<option> - selecteer iets -</option>
<option value="1">Foo</option>
<option value="2">Bar</option>
<option value="3">PHPerik</option>
</select>

Of gewoon op de onChange een documents.forms[0].submit() gooien, dat is netter. Of dus een AJAX functie.
 
Ponzi

Ponzi

08/09/2006 17:09:00
Quote Anchor link
Dan zal je eerst alle mappen moeten ophalen via php, deze in een menuutje zetten en dan via Javascript zo'n 'dropdown' menu maken :) . Hele uitdaging ;) !

Edit:
Grmbl.. PHPErik is altijd sneller :) !
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ponzi
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

12/09/2006 20:00:00
Quote Anchor link
hallo, ik heb het geprobeerd zoals PHPerik het zei, maar er gaat iets fout. Als ik klik op de map dan opent hij wel de submap, maar dan verspringt het dropdown menu van de map weer. Hier men code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
<form method="post" action="home.php?menu=login&actie=upload" enctype="multipart/form-data" name="form" id="form" target="_self">
    Of selecteer een doelmap:
        <select name="map" style="z-index: 1;" onChange="location.href = 'home.php?menu=login&actie=upload&map=' + this.value;">
            <?php
            $handle
= opendir($dir);
                          
            while (($file = readdir($handle)) != FALSE)
                {

                if (($file != ".") && ($file != "..") && (is_dir($dir.$file)))
                    {

                    echo '<option value="'.$file.'">'.$file.'</option>';
                    }
                }

            ?>

        </select><br /><br />
        <?php
        if(isset($_GET['map']))
        {

        ?>

        In submap:
        <select name="submap" style="z-index: 1;">
            <?php
            $handle
= opendir($dir.$_GET['map']);
                          
            while (($file = readdir($handle)) != FALSE)
                {

                if (($file != ".") && ($file != "..") && (is_dir($dir.$_GET['map'].'/'.$file)))
                    {

                    echo '<option value="'.$file.'">'.$file.'</option>';
                    }
                }

            ?>

        </select><br /><br />
        <?php
        }
        ?>

<?php  
    $i
= 1;
                
    while($i <= $num)
        {

        echo 'Foto '.$i.' <input name="bestand'.$i.'" type="file" id="bestand"><br />';
        $i++;
        }

?>

<br />
<input name="uploaden" type="submit" id="uploaden" value="Uploaden">
</form>
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

14/09/2006 20:40:00
Quote Anchor link
Weet niemand het probleem?
 
Pieter Boussaer

Pieter Boussaer

17/09/2006 20:07:00
Quote Anchor link
*bump*
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.