analytics systeem referrer hulp

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Michael Vos

Michael Vos

07/02/2012 10:59:03
Quote Anchor link
ik ben al een weekjes bezig met het schrijven van een systeem dat de bezoeker van je website analyseert en dan alle gegevens op een rijtje zet(beetje zoals google analytics) voor de mensen die dit kennen.

ik ben nu bij referrrer aan gekomen. waarbij ik dus alle zoek machines op een rijtjes zet en dan vervolgens met preg_match er uit haal. ik weet dat dit zal werken maar dit is nogal heel veel hersenloos werk.

misschien zijn er hier mensen die een tip hebben hoe ik dit anders kan doen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:56:04
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2012 11:40:00
Quote Anchor link
Hoezo veel werk? Wat doe je nu dan?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

07/02/2012 11:45:55
Quote Anchor link
Kijk eens hoe piwik dat doet. Daar kun je in de code kijken hoe ze het aanpakken en misschien handige dingen van gebruiken.
 
Michael Vos

Michael Vos

07/02/2012 12:10:59
Quote Anchor link
'Bing' => '(www.bing.com)|(bing.com)',

//loop trough search engines
foreach($searchEngine as $search=>$pattern){
if(preg_match("/$pattern\//",$referrer))
return $search;
}
return "";
}
////////////////////////////
dit is hoe ik het nu doe

Toevoeging op 07/02/2012 12:15:10:

TJVB tvb op 07/02/2012 11:45:55:
Kijk eens hoe piwik dat doet. Daar kun je in de code kijken hoe ze het aanpakken en misschien handige dingen van gebruiken.


dankje ik zal hier zeker is in gaan kijken
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2012 12:17:06
Quote Anchor link
Waarom maak je er niet één pattern van voor alle zoekmachines?
 
Michael Vos

Michael Vos

07/02/2012 12:21:03
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 07/02/2012 12:17:06:
Waarom maak je er niet één pattern van voor alle zoekmachines?


dat heb ik gedaan bing is er maar 1tje van heel de lijst xd het is beetje veel om heel die lijst er op te gaan zetten xhahaha
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2012 12:33:13
Quote Anchor link
Misschien dat ik het verkeerd zie, maar je voert nu toch voor iedere zoekmachine een preg_match uit?
 
Michael Vos

Michael Vos

07/02/2012 12:35:28
Quote Anchor link
jaah hij kijkt in de array en dan via de preg_match haalt hij de juiste er uit
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

07/02/2012 13:18:37
Quote Anchor link
Je kunt met preg_match ook het matchende subpattern opvragen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$google
= 'Dit is www.google.com';
$bing = 'Dit is www.bing.com';
$pattern = '/(bing.com)|(www.bing.com)|(google.com)|(www.google.com)/';
preg_match($pattern, $google, $matches);
echo $matches[0] . '<br>';
preg_match($pattern, $bing, $matches);
echo $matches[0];
?>

Geeft:
www.google.com
www.bing.com
 
Michael Vos

Michael Vos

07/02/2012 14:14:17
Quote Anchor link
jaah ger zo heb ik het ook alleen dan net tog even wat anders (op een iets bettere manier in mijn ogen )
Quote:
function referrer($referrer){
// create array list of search engines
$searchEngine = array (
'Bing' => '(www.bing.com)|(bing.com)',
'Google' => '(www.google.nl)|(google.nl)|(www.google.com)|(google.com)|(go.google.com)|(www.google.ae)|
(google.ae)|(www.google.as)|(google.as)|(www.google.at)|(google.at)|(www.google.az)|(google.az)|
(www.google.ba)|(google.ba)|(www.google.be)|(google.be)|(www.google.bg)|(google.bg)|(www.google.bi)|
(google.bi)|(www.google.ca)|(google.ca)|(www.google.cc)|(google.cc)|(www.google.cd)|(google.cd)|
(www.google.ch)|(google.ch)|(www.google.ci)|(google.ci)|(www.google.cl)|(google.cl)|(www.google.cn)|
(google.cn)|(www.google.co)|(google.co)|(www.google.cz)|(google.cz)|(www.google.de)|(google.de)|
(www.google.ee)|(google.ee)|(www.google.dj)|(google.dj)|(www.google.dk)|(google.dk)|(www.google.es)|
(google.es)|(www.google.fi)|(google.fi)|(www.google.fm)|(google.fm)|(www.google.fr)|(google.fr)|
(www.google.ge)|(google.ge)|(www.google.gg)|(google.gg)|(www.google.gr)|(google.gr)|(www.google.gl)|
(google.gl)|(www.google.gm)|(google.gm)|(www.google.gr)|(google.gr)|(www.google.hn)|(google.hn)|
(www.google.hr)|(google.hr)|(www.google.hu)|(google.hu)|(www.google.ie)|(google.ie)|(www.google.is)|
(google.is)|(www.google.it)|(google.it)|(www.google.jo)|(google.jo)|(www.google.kz)|(google.kz)|
(www.google.li)|(google.li)|(www.google.lk)|(google.lk)|(www.google.lt)|(google.lt)|(www.google.lu)|
(google.lu)|(www.google.lv)|(google.lv)|(www.google.md)|(google.md)|(www.google.ms)|(google.ms)|
(www.google.mu)|(google.mu)|(www.google.mw)|(google.mw)|(www.google.no)|(google.no)|
(www.google.pl)|(google.pl)|(www.google.pn)|(google.pn)|(www.google.pt)|(google.pt)|(www.google.ro)|
(google.ro)|(www.google.rs)|(google.rs)|(www.google.ru)|(google.ru)|(www.google.rw)|(google.rw)|
(www.google.se)|(google.se)|(www.google.sh)|(google.sh)|(www.google.si)|(google.si)|(www.google.sk)|
(google.sk)|(www.google.sm)|(google.sm)|(www.google.sn)|(google.sn)|(www.google.td)|(google.td)|
(www.google.tt)|(google.tt)|(www.google.uz)|(google.uz)|(www.google.vg)|(google.vg)|(www.google.co.cr)|
(www.google.co.gg)|(www.google.co.hu)|(www.google.co.id)|(www.google.co.il)|(www.google.co.il)|
(www.google.co.in)|(www.google.co.je)',
'1' => '(www.1.cz)|(1.cz)',
'123people' => '(www.123people.com)|(123people.com)|(www.123people.de)|(123people.de)|(www.123people.es)|
(123people.es)|(www.123people.fr)|(123people.fr)',
'1und1' => '(portal.1und1.de)|(search.1und1.de)',
'3721' => '(nmsearch.3721.com)|(seek.3721.com)',
'A9' => '(www.a9.com)|(a9.com)',
'Abacho' => 'search.abacho.com',
'ABCsok' => '(abcsok.no)|(www.abcsok.no)',
'About' => 'search.about.com',
'Acoon' => 'www.acoon.de',
'Alexa' => '(www.alexa.com)|(alexa.com)',
'Alice' => '(rechercher.aliceadsl.fr)|(search.alice.it)|(ricerca.alice.it)',
'Allesklar' => 'www.allesklar.de',
'AllTheWeb' => 'www.alltheweb.com',
'All.by' => 'all.by',
'Altavista' => '(www.altavista.com)|(listings.altavista.com)|(www.altavista.de)|(altavista.fr)|(de.altavista.com)|
(fr.altavista.com)|(es.altavista.com)|(www.altavista.fr)|(search.altavista.com)|(search.fr.altavista.com)|
(se.altavista.com)|(be-nl.altavista.com)|(be-fr.altavista.com)|(it.altavista.com)|(us.altavista.com)|
(nl.altavista.com)|(ch.altavista.com)',
'Apollo latvia' => 'apollo.lv/portal/search',
'Apollo7' => '(apollo7.de)|(www.apollo7.de)',
'AOL' => '(search.aol.com)|(aolsearch.aol.com)|(www.aolrecherche.aol.fr)|(www.aolreacherches.aol.fr)|
(www.aolimages.aol.fr)|(www.reacherche.aol.fr)|(aolsearch.aol.com)|(find.web.aol.com)|
(reacherche.aol.ca)|(aolsearch.aol.co.uk)|(search.aol.co.uk)|(aolrecherche.aol.fr)|(sucheaol.aol.de)|
(suche.aol.de)|(suche.aolsvc.de)|(aolbusqueda.aol.com.mx)|(alicesuchet.aol.de)|(ssuche.aolsvc.de)|
(suche.aol.de)|(alicesuche.aol.de)|(suchet2.aol.de)|(search.hp.my.aol.com.au)|(search.hp.my.aol.de)',
'Aport' => 'sm.aport.ru',
'Arcor' => 'www.arcor.de',
'Arianna' => 'arianna.libero.it',
'Ask' => '(www.ask.com)|(web.ask.com)|(images.ask.com)|(ask.reference.com)|(www.ask.co.uk)|(uk.ask.com)|
(fr.ask.com)|(de.ask.com)|(es.ask.com)|(it.ask.com)|(nl.ask.com)|(ask.jp)',
'Atlas' => 'search.atlas.cz',
'Austronaut' => 'www2.austronaut.at',
'Babylon' => 'search.babylon.com',
'Baidu' => '(www.baidu.com)|(www1.baidu.com)|(zhidao.baidu.com)|(tieba.baidu.com)|(news.baidu.com)|
(web.gougou.com)',
'BBC' => 'search.bcc.co.uk',
'Bellnet' => 'www.suchmaschine.com',
'Biglobe' => 'cgi.search.biglobe.ne.jp',
'Bild' => 'www.bild.t-online.de',
'Blogdigger' => 'www.blogdigger.com',
'Bloglines' => 'www.bloglines.com',
'Blogpulse' => 'www.blogpulse.com',
'Bluewin' => 'search.bluewin.com',
'Caloweb' => 'www.caloweb.de',
'Cegetel' => 'www.cegetel.net',
'Centrum' => '(search.centrum.cz)|(fulltext.centrum.cz)|(morfeo.centrum.cz)',
'Chello' => 'www.chello.fr',
'Club Internet' => 'recherche.club-internet.fr',
'Clusty' => 'clusty.com',
'Conduit' => 'search.conduit.com',
'Comcast' => '(www.comcast.net)|(search.comcast.net)|(search3.comcast.com)',
'Coment' => 'search.comentsystems.com',
'Compuserv' => '(suche.compuserve.de)|(websearch.cs.com)',
'Copernic' => 'metaresult.copernic.com',
'Crossbot' => 'www.crossbot.de',
'Cuil' => 'www.cuil.com',
'Deamon' => 'www.deamon-search.com',
'DasOertliche' => 'www.dasoertliche.de',
'DasTelefonbuch' => 'www.4call.dastelefonbuche.de',
'Defind' => 'suche.definde.de',
'Delfi' => '(smart.delfi.lv)|(otsing.delfi.ee)',
'Deskfeeds' => 'www.deskfeeds.com',
'Digg' => 'digg.com',
'Dino' => 'www.dino-online.de',
'Dir' => 'fr.dir.com',
'Dmoz' => '(dmoz.org)|(editors.dmoz.org)|(search.dmoz.org)|(www.dmoz.org)',
'Dogpile' => '(search.dogpile.com)|(nbci.dogpile.com)',
'Earthlink' => 'search.earthlink.net',
'Ecosia' => '(ecosia.org)|(www.ecosia.org)',
'Eniro' => 'www.eniro.se',
'Espotting' => 'affiliate.sepotting.fr',
'Eudip' => 'www.eudip.com',
'Eurip' => 'www.eurip.com',
'Euroseek' => 'www.euroseek.com',
'Everyclick' => 'www.everyclick.com',
'Excite' => '(www.excite.it)|(msxml.excite.com)|(www.excite.fr)',
'Exalead' => '(www.exalead.fr)|(www.exalead.com)',
'Eo' => 'eo.st',
'Facebook' => 'www.facebook.com',
'Feedminer' => 'www.feedminer.com',
'Feedster' => 'www.feedster.com',
'Francite' => '(recherche.francite.com)|(antisearch.francite.com)',
'Fireball' => '(suche.fireball.de)|(www.fireball.de)',
'Firstfind' => 'www.firstfind.com',
'Fixsuche' => 'www.fixsuche.de',
'Flix' => 'www.flix.de',
'Forestle' => '(de.forestle.org)|(at.forestle.org)|(ch.forestle.org)|(us.forestle.org)|(fr.forestle.org)',
'Free' => '(search.free.fr)|(search1-2.free.fr)|(search1-1.free.fr)',
'Freecause' => 'search.freecause.com',
'Freenet' => 'suchefreenet.de',
'Friendfeed' => 'friendfeed.com',
'Froogle' => '(froogle.google.com)|(froogle.google.de)|(froogle.co.uk)',
'Gais' => 'gais.cs.ccu.edu.tw',
'Gigablast' => 'gigblast.com',
'GMX' => 'gmx.net',
'Gnadenmeer' => 'gnadenmeer.de',
'Goo' => 'goo.ne.jp',
'Goyellow' => 'goyellow.de',
'Gule sider' => 'gulesider.no',
'Highbeam' => 'highbeam.com',
'Hit-parade' => 'hit-parade.com',
'Holmes' => 'holmes.ge',
'Hooseek' => 'hooseek.com',
'Lycos' => '(lycos.com)|(hotbot.de)|(hotbot.fr)|(hotbot.com)',
'1stekeuze' => '1stekeuze.nl',
'Infoseek' => 'infoseek.co.jp',
'icerocket.come' => 'icerocket.com',
'ICQ' => 'icq.com',
'Ilse' => 'ilse.nl',
'Jwon' => 'iwon.com',
'Ixquick' => 'ixquick.com',
'Jyxo' => 'jyxo.cz',
'Jungle Spider' => 'jungle-spider.de',
'Kartoo' => '(kartoo.com)|(kartoo.de)|(kartoo.fr)',
'Kataweb' => 'kataweb.it',
'Klug suchen' => 'klug-suchen.de',
'Kostenlos' => 'kostenlos.de',
'Kvasir' => 'kvasir.no',
'Latne' => 'latne.lv',
'La Toile' => 'toile.com',
'Looksmart' => 'looksmart.com',
'LO.st' => 'lo.st',
'Maailm' => 'maailm.com',
'Mail' => 'mail.ru',
'Mamma' => 'mamma.com',
'Meceoo' => 'meceoo.fr',
'Mediaset' => 'mediaset.it',
'Meta' => 'meta.ua',
'Metacrawler' => 'metacrawler.com',
'Metager' => '(metager.de)|(metager2.com)',
'Meinestadt' => 'meinestadt.de',
'Mister Wong' => '(mister-wong.com)|(mister-wong.de)',
'MonsterCrawler' => 'monstercrawler.com',
'Mozbot' => '(mozbot.fr)|(mozbot.co.uk)|(mozbot.com)',
'El Mundo' => 'elmundo.es',
'MySpace' => 'myspace.com',
'Najdi' => 'najdi.si',
'Naver' => 'naver.com',
'NeedToFind' => 'need2find.com',
'Neti' => 'neti.ee',
'Netster' => 'netster.com',
'Netcaspe' => '(netscape.com)|(netscape.fr)|(netscape.de)|(netscape.com)',
'Nifty' => 'nifty.com',
'Nigma' => 'nigma.ru',
'Nomade' => 'nomade.fr',
'Northern light' => 'northernlight.com',
'Numéricable' => 'numericable.fr',
'Onet' => 'onet.pl',
'Online' => 'online.no',
'Opera' => 'opera.com',
'Openfind' => 'openfind.com.tw',
'1881' => '1881.no',
'Overture' => 'overture,com',
'Paperball' => 'paperball.de',
'Picsearch' => 'picsearch.com',
'Plazoo' => 'plazoo.com',
'Poisk' => 'poisk.ru',
'Postami' => 'postami.com',
'Qip' => 'qip.ru',
'Quick search' => 'quicksearches.net',
'Qualigo' => '(qualigo.at)|(qualigo.ch)|(qualigo.de)|(qualigo.nl)',
'Rambler' => 'rambler.ru',
'Reactuer' => 'reactuer.com',
'RPM Find' => 'rpmfind.net',
'Sapo' => 'sapo.pt',
'Search' => '(search.com)|(search.ch)',
'Search a lot' => 'searchalot.com',
'Seek' => 'seek.fr',
'Seekport' => '(seekport.at)|(seekport.de)|(seekport.es)|(seekport.fr)|(seekport.it)|(seekport.co.uk)',
'Searchscout' => 'searchscout.com',
'Searchy' => 'searchy.co.uk',
'Sesam' => 'sesam.no',
'Setooz' => 'setooz.com',
'Sezam' => 'seznam.cz',
'Sharelook' => '(sharelook.fr)|(sharelook.de)',
'Skynet' => 'skynet.be',
'Sogou' => 'sogou.com',
'Soso' => 'soso.com',
'Sphere' => 'sphere.com',
'Start' => 'start.no',
'Startpagina' => 'startpagina.nl',
'Suchmaschine' => 'suchmaschine.com',
'Suchnase' => 'suchnase.de',
'Supereva' => 'supereva.com',
'Sympatico' => '(sympatico.ca)|(sympatico.msn.ca)',
'Technorati' => 'technorati.com',
'Teoma' => 'teoma.com',
'Tiscali' => '(tiscali.fr)|(tiscali.it)|(tiscali.co.uk)|(tiscali.de)|(tiscali.cz)',
'Tixuma' => 'tixuma.de',
'T-online' => 't-online.de',
'Trouvez' => 'trouvez.com',
'Trusted-search' => 'trusted--search.com',
'Twingly' => 'twingly.com',
'Vinden' => 'vinden.nl',
'Vindex' => 'vindex.nl',
'Virgilio' => 'vergilio.it',
'Vivisimo' => 'vivisimo.com',
'Voila' => '(voila.com)|(voila.fr)',
'Volny' => 'volny.cz',
'Wanadoo' => '(wanadoo.fr)|(wanadoo.es)',
'Web' => '(web.de)|(web.nl)',
'Weborama' => 'weborama.fr',
'Websearch' => 'websearch.com',
'Webtip' => 'webtip.de',
'Wedoo' => 'wedoo.com',
'Witch' => 'witch.de',
'WXS' => 'wxsl.nl',
'www' => 'www.ee',
'X-Recherche' => 'x-recherche.com',
'Yahoo' => '(yahoo.com)|(yahoo.fr)|(yahoo.co.jp)|(yahoo.com.cn)',
'Yandex' => '(yandex.ua)|(yandex.ru)',
'Yasni' => '(yasni.de)|(yasni.com)|(yasni.co.uk)|(yasni.ch)|(yasni.at)',
'Yellowmap' => 'yellowmap.de',
'Zoek' => 'zoek.nl',
'Zhongsou' => 'zhongsou.com',
'Zoeken' => 'zoeken.nl',
'Zoohoo' => 'zoohoo.cz',
'Zoznam' => 'zoznam.sk'
);

//loop trough search engines
foreach($searchEngine as $search=>$pattern){
if(preg_match("/$pattern\//",$referrer))
return $search;
}
return "";
}

het lijstje wat ik nu heb
Gewijzigd op 07/02/2012 14:15:01 door Michael Vos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.