animatie game

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

09/12/2015 09:02:30
Quote Anchor link
Ik ben aan het kijken of ik een minigame kan maken met html animaties en jquery.

Wat ik tot nu toe heb ik is dat als ik met de muis over mijn rondzwevende blok ga, ik een alert krijg met "1". Maar wat ik uiteindelijk wil is dat hij in een textvakje de text (een getal) per keer dat ik over het blok ga, met +1 verhoogd. Hoe kan dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:23:51
 
Randy vsf

Randy vsf

09/12/2015 09:20:36
Quote Anchor link
Een var aanmaken die de count bijhoud.
En ipv een alert 1 optellen bij de counter in de eventhandler, en de score text updaten.

Ik ken je code niet, maar ik zou hierop uitkomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<script>
var counter = 0;
var scoretext = document.getElementById('textToUpdate');

document.getElementById('abc').addEventListener('mouseover', function()
{
    counter++;
    scoretext.innerHTML = counter.toString();
});

</script>
Gewijzigd op 09/12/2015 09:24:27 door Randy vsf
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

09/12/2015 09:28:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<script type="text/javascript" src="https://ajax.microsoft.com/ajax/jQuery/jquery-1.4.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
    $("#div").mouseenter(function() {
var counter = 1;
var scoretext = document.getELementById('h2d');

document.getElementById('div').addEventListener('mouseenter', function()
{
    counter++;
    scoretext.innerHTML = counter.toString;
}
});</script>
</head>
<body><div class="full">
<div class="left">
<div class="div" id="div"></div>
<h2 id="h2d" class="h2d">1</h2>
</div></div>
</body>
</html>


Toevoeging op 09/12/2015 09:28:30:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<script type="text/javascript" src="https://ajax.microsoft.com/ajax/jQuery/jquery-1.4.2.min.js"></script>
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function(){
    $("#div").mouseenter(function() {
var counter = 1;
var scoretext = document.getELementById('h2d');

document.getElementById('div').addEventListener('mouseenter', function()
{
    counter++;
    scoretext.innerHTML = counter.toString;
}
});</script>
</head>
<body><div class="full">
<div class="left">
<div class="div" id="div"></div>
<h2 id="h2d" class="h2d">1</h2>
</div></div>
</body>
</html>
 
Randy vsf

Randy vsf

09/12/2015 10:36:35
Quote Anchor link
Hier een voorbeeldje dan met jquery.

Fiddle
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

11/12/2015 08:42:27
Quote Anchor link
Op de fiddle pagina werkt het, maar als ik het test op localhost dan niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<HTML>
<HEAD>
<script src="jquery-1.11.3.min.js"></script>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
var counter = 0;
var scoretext = document.getElementById('textToUpdate');

$('#abc').mouseenter(function(){
  counter++;
  $('#textToUpdate').html(counter);
})
</SCRIPT>
</HEAD>
<BODY>
<button id="abc">Hover me</button>
<p id="textToUpdate"></p>
</body>
</HTML>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/12/2015 08:53:10
Quote Anchor link
Je vergeet jQuery klaar te zetten voor gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$(document).ready(function(){
    // hier je script
});
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

11/12/2015 08:56:21
Quote Anchor link
Thanx, nu werkt het:)

Toevoeging op 11/12/2015 10:30:47:

Ik heb nu een game gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96

<html>
<head>
</head><style>
.div {
    width: 100px;
    height: 100px;
    background-color: red;
    position: relative;
    -webkit-animation-name: example; /* Chrome, Safari, Opera */
    -webkit-animation-duration: 4s; /* Chrome, Safari, Opera */
    -webkit-animation-iteration-count: 1;
    animation-name: example;
    animation-duration: 20s;
}
.left {
    position: absolute;
    -webkit-animation-name: background; /* Chrome, Safari, Opera */
    -webkit-animation-duration: 4s; /* Chrome, Safari, Opera */
    -webkit-animation-iteration-count: 2;
    animation-name: background;
    animation-duration: 10s;
    width:99%;
    height:90%;
    margin-top:20px;
}
.score {
    height:35px;
}
@-webkit-keyframes example {
    0%   {background-color:red; left:0px; top:20px;}
    10%  {background-color:yellow; left:110px; top:460px;}
    20%  {background-color:lightblue; left:220px; top:25px;}
    30%  {background-color:green; left:330px; top:460px;}
    40%   {background-color:red; left:440px; top:30px;}
    50%  {background-color:yellow; left:550px; top:460px;}
    60%  {background-color:blue; left:660px; top:35px;}
    70%  {background-color:green; left:770px; top:460px;}
    80%   {background-color:red; left:880px; top:40px;}
    90%  {background-color:yellow; left:990px; top:460px;}
    100%  {background-color:blue; left:1100px; top:45px;}    
}
@-webkit-keyframes background {
    0%   {background-color:yellow;}
    10%  {background-color:blue;}
    20%  {background-color:red;}
    30%  {background-color:green;}
    40%   {background-color:lightgray;}
    50%  {background-color:black;}
    60%  {background-color:orange;}
    70%  {background-color:purple;}
    80%   {background-color:red;}
    90%  {background-color:pink;}
    100%  {background-color:blue;}    
}
@-webkit-keyframes background2 {
    0%   {background-color:green;}
    10%  {background-color:lightgray;}
    20%  {background-color:pink;}
    30%  {background-color:black;}
    40%   {background-color:orange;}
    50%  {background-color:red;}
    60%  {background-color:green;}
    70%  {background-color:lightblack;}
    80%   {background-color:blue;}
    90%  {background-color:darkred;}
    100%  {background-color:lightred;}    
}
body {
    cursor: url("hoi2.png"), url("custom.cur"), default;
}
.h2d {
    font-size:16px;
}
</style>
<script type="text/javascript" src="https://ajax.microsoft.com/ajax/jQuery/jquery-1.4.2.min.js"></script>
<script language="JavaScript">
$(document).ready(function(){
var counter = 0;
var scoretext = document.getElementById('h2d');

$('#div').mouseenter(function(){
  counter++;
  $('#h2d').html(counter);
})
});
</script>
</head>
<body><div class="full">
<div class="score">Je score is:
<div id="h2d" class="h2d"></div>punt(en)</div>
<div class="left">
<div class="div" id="div"></div>
</div></div>
</body>
</html>


Maar wat ik nu wil is dat wanneer de cursor stil staat, en de div de cursor raakt, de score ook plus 1 gaat. (Nu gebeurt dat alleen wanneer de cursor beweegt en de div de cursor raakt).

En hoe stel je een standaard positie voor je cursor in. Bijv dat hij automatisch start in het midden o.i.d.
 
Randy vsf

Randy vsf

11/12/2015 13:08:52
Quote Anchor link
Jquery oplossing om de positie van de muis te bepalen.
De positie van de div heb je al als het goed is.

Misschien is het handig om iets van een gameloop te maken. Of gebruik te maken van een bestaande gameEngine/framework. Ik gebruik zelf phaser.io, en dat kan ik wel aanraden.
Van phaser zijn meer dan genoeg tutorials te vinden voor beginners.

Wil je phaser niet gebruiken, kan het wel leuk zijn om in ieder geval een tutorial te doen om te ontdekken hoe zo'n gameloop werkt.
Gewijzigd op 11/12/2015 14:17:33 door Randy vsf
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

11/12/2015 15:25:15
Quote Anchor link
De Jquery die je gaf gaat over het weergeven van de coordinaten. Wat ik zou willen is dat de mouse-position automatisch in het midden van de linkerkant van het scherm is. Hoe zou ik dat het beste kunnen maken?

Thanks trouwens voor de tip van Phaser, ik ga de komende tijd ook eens daarnaar kijken.
 
Randy vsf

Randy vsf

11/12/2015 16:29:44
Quote Anchor link
Je kan de positie van de cursor niet bepalen (zover ik weet) dmv javascript.

En die jquery link is om te detecteren waar de cursor zich bevind. En dat ging over deze vraag van jouzelf:
Quote:
Maar wat ik nu wil is dat wanneer de cursor stil staat, en de div de cursor raakt, de score ook plus 1 gaat. (Nu gebeurt dat alleen wanneer de cursor beweegt en de div de cursor raakt).
Gewijzigd op 11/12/2015 16:31:01 door Randy vsf
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 16:52:56
Quote Anchor link
Je kunt de locatie wel bepalen met jQuery.

binnen een element:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$('body div').bind('mousemove',function(e){
   console.log(e.pageX, e.pageY);
 });


op het gehele scherm:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$(document).bind('mousemove',function(e){
   console.log(e.pageX, e.pageY);
 });


sorry, ik lees met mijn neus

Het verplaatsen(!) van de bezoeker's muis, is onmogelijk. Als dat mogelijk zou zijn, dan zou je bij het bezoeken van een website iemand zijn computer automatisch een virus kunnen laten downloaden en daadwerkelijk activeren. :)
Gewijzigd op 11/12/2015 16:58:22 door Max Vaessen
 
Randy vsf

Randy vsf

11/12/2015 17:25:42
Quote Anchor link
Max Vaessen op 11/12/2015 16:52:56:
sorry, ik lees met mijn neus

Het verplaatsen(!) van de bezoeker's muis, is onmogelijk. Als dat mogelijk zou zijn, dan zou je bij het bezoeken van een website iemand zijn computer automatisch een virus kunnen laten downloaden en daadwerkelijk activeren. :)


of reclames die je cursor verplaatsen als je ze wilt wegklikken lol.
 
Max Vaessen

Max Vaessen

11/12/2015 17:28:44
Quote Anchor link
Randy vsf op 11/12/2015 17:25:42:
Max Vaessen op 11/12/2015 16:52:56:
sorry, ik lees met mijn neus

Het verplaatsen(!) van de bezoeker's muis, is onmogelijk. Als dat mogelijk zou zijn, dan zou je bij het bezoeken van een website iemand zijn computer automatisch een virus kunnen laten downloaden en daadwerkelijk activeren. :)


of reclames die je cursor verplaatsen als je ze wilt wegklikken lol.


Ah, the horror :D
Gewijzigd op 11/12/2015 17:29:01 door Max Vaessen
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

11/12/2015 22:39:26
Quote Anchor link
Je kunt de cursor niet verplaatsen, maar je kunt hem wel locken: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Pointer_Lock_API misschien kan dit doen wat je wil.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.