anti < & >

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

05/06/2010 16:53:52
Quote Anchor link
ik ben bezig met het shout-IT script, maar sommige mensen gebruiken tags. is er een manier om als mensen deze tekens < > gebruiken, een echo te geven ipv het script?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:58:10
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/06/2010 17:02:52
Quote Anchor link
htmlentities()
Gewijzigd op 05/06/2010 17:03:19 door Wouter De Schuyter
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

05/06/2010 17:09:37
Quote Anchor link
Hoe zo ik htmlentities() moeten gebruiken?
ik hoef alleen als er < of > wordt ingevoerd een echo te geven, anders het script
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

05/06/2010 17:21:48
Quote Anchor link
Lees de documentatie, htmlentitie() zal er niet voor zorgen dat de rest van je shouts onleesbaar worden ofzo. Integendeel, zo bescherm je je script van de eerste keer tegen alles.

Of je kan ook voor de slechte manier kiezen en het er met str_replace() uitfilteren..
Gewijzigd op 05/06/2010 17:22:11 door Wouter De Schuyter
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

05/06/2010 17:27:05
Quote Anchor link
Ik heb het al nagelezen, maar als je hier kijkt, waar moet ik het dan zetten?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

05/06/2010 17:52:22
Quote Anchor link
htmlentities() gebruik je op de plaats waar je HTML verstuurt naar de browser. Deze functie zorgt ervoor dat de HTML weergegeven en niet uitgevoerd wordt...
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

05/06/2010 17:57:19
Quote Anchor link
Laat maar, ik heb str_replace gebruikt ;P
kijk maar in de script lib naar Shout-IT
Gewijzigd op 05/06/2010 18:01:19 door Dalando De Zuil
 
Yea Rupie

Yea Rupie

05/06/2010 19:27:29
Quote Anchor link
kijk dan de volgende keer ook gewoon in het script?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// vervang < en >, nieuw sinds V. 1.2 :)
$abericht = str_replace("<", "", $bericht);
$nbericht = str_replace(">", "", $abericht);
$anaam = str_replace("<", "", $naam);
$nnaam = str_replace(">", "", $anaam);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.