Anti Spam code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marko

Marko

20/09/2006 11:58:00
Quote Anchor link
Ik ben beginneling met php en heb in mijn gastenboek behoorlijk last van spam. Nu hoorde ik van kennissen dat ik een anti spam code erin moet zetten. Dat mensen een code inmoeten voeren voordat een bericht geplaatst word. Maar hoe krijg ik dat erin? Is ergens dat script te downloaden?

Alvast Bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:58:34
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

20/09/2006 12:15:00
Quote Anchor link
je kunt iets met random includen waarbij je een plaatje hebt en een manier waarop je maar 1 code kunt invoeen.

FF googlen en de output = http://www.php-mysql-tutorial.com/user-authentication/image-verification.php
 
JunkieXP

JunkieXP

20/09/2006 13:24:00
Quote Anchor link
Wanneer je het script volledig in eigen beheer wil houden maak je een soort van vraag waar iedereen het antwoord op weet, denk hierbij aan is vijf plus vijf is ? (doe dit wel in tekst zodat een bot hier minder makkelijk mee aan de slag kan).

Het antwoord moet dan 10 zijn.

Je kan het invul Form dan ook nog de maxlength="2" meegeven zodat ze weten dat Tien al niet het juiste antwoord kan zijn.

Het voorbeeld is ook voorbereid op tekstvragen, vandaar de strtolower functie voor de variable :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(strtolower($validate) == 10){
 //Schrijf gegevens naar database
}else{
 echo ("Uw antwoord is niet juist, probeer het opnieuw. Hint, voer het getal in nummers in");
}

?>


Het is misschien minder netjes maar zo hou je het wel simpel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JunkieXP
 
Simon Blok

Simon Blok

20/09/2006 13:38:00
Quote Anchor link
Het is niet alleen simpel, maar ook het veiligste. Tot een tijdje geleden had ik ook een 'plaatje' waar een random nummer instond wat je over moest tikken, maar dat bleek dus niet meer te werken, toen heb ik een hele simpele vraag gesteld: wat is de hoofdstad van nederland. Nu heb ik nergens meer last van.
 
JunkieXP

JunkieXP

20/09/2006 13:50:00
Quote Anchor link
Met zon vraag krijg ik altijd vage ideeen, stel dat iemand zon erge dyslexie heeft dat hij Amsturdam of wat dan ook schrijft komt hij er niet doorheen. Ja is stom want dan is het ook geen waardevollen entry maar toch.

En idd dan is rekenen ook niet het slimste maar dat leek me nog net iets makkelijker. Ik kon namelijk maar geen ideale vraag bedenken :)
 
Simon Blok

Simon Blok

20/09/2006 13:59:00
Quote Anchor link
Ik bedoelde ook niet dat jou vraag verkeerd was!
Ik ging eigenlijk meer in op:
Quote:
Het is misschien minder netjes maar zo hou je het wel simpel.

ik dacht dat je bedoelde dat het simpeler was in vergelijking met een captcha code!
 
JunkieXP

JunkieXP

20/09/2006 15:14:00
Quote Anchor link
ik had ook geen commentaar op jou :)...ik wilde alleen uitleggen waarom ik zon soort vraag gebruikte :)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/09/2006 16:33:00
Quote Anchor link
http://phphulp.chess-web.nl/?p=captcha
http://phphulp.chess-web.nl/?p=cijfers
http://phphulp.chess-web.nl/?p=cijfers2

was ik laatst is een beetje mee aan de slag gegaan, bovenstaand zie je wat er uit is gekomen.

Meld even als je iets ziet waar je interesse in hebt
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

20/09/2006 16:54:00
Quote Anchor link
bij die laatste kan je beter inplaats van een { een . ([punt]) gebruiken denk ik!
 
PHP Newbie

PHP Newbie

20/09/2006 16:55:00
Quote Anchor link
refresh is, het is steeds iets anders ;-)
 
Marko

Marko

21/09/2006 16:17:00
Quote Anchor link
http://phphulp.chess-web.nl/?p=captcha

Die leek me wel handig !! maar hoe fix ik zoiets :)
ben newbie met php..
 
Marko

Marko

21/09/2006 16:40:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb in de php bestand waar ze het bericht kunnen posten de volgende php gezet

http://www.php-mysql-tutorial.com/examples/source/user-authentication/image-verification/randomImage.phps

maar helaas er komt niks te staan, in het het via include gedaan. Misschien doe ik iets fout dat zou natuurlijk ook kunnen. Hieronder staat het volledige php script, misschien kan iemand mij ermee helpen??


<script language="JavaScript">
function AddSmilie(SmilieCode) {
var SmilieCode;
var newMessage;
var oldMessage = document.reactie.bericht.value;
newMessage = oldMessage+SmilieCode;
document.reactie.bericht.value=newMessage;
document.reactie.bericht.focus();
return;
}
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$id
= "geen";
$id = $_GET['id'];
if($id == '')
{

    $quote = '';
}

else
{
    $sql = "SELECT * FROM mgbb WHERE ID=$id";
    $resultaat = mysql_query($sql);
    $record = mysql_fetch_object($resultaat);
    $text = "$record->tekst";
    $name = "$record->name";
    $quote = "[QUOTE=".$name."]".$text."[/QUOTE]";
}


?>

<TABLE STYLE="font-family: verdana; font-size: 8pt; border: 0px solid black ; background: #666666" border="0" cellpadding="1" cellspacing="1">
<TR><form enctype="multipart/form-data" method="post" action="waiting.php" name="reactie">
<TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
<font color="#FFFFFF"><B>Gebruikers Informatie</b></font>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
Naam
</TD>
<TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
<INPUT TYPE="text" NAME="NAME" style="width: 200;" MAXLENGTH="17">
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
Email
</TD>
<TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
<INPUT TYPE="text" NAME="EMAIL" style="width: 200;">
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
Website
</TD>
<TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
<INPUT TYPE="text" NAME="WEBSITE" style="width: 200;" value="http://">
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
Woonplaats
</TD>
<TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
<INPUT TYPE="text" NAME="LOCATION" style="width: 200;" MAXLENGTH="15">
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
Onderwerp
</TD>
<TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">
<INPUT TYPE="text" NAME="SUBJECT" style="width: 200;" MAXLENGTH="20">
</TD>
</TR>
<TR>
<TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
<font color="#FFFFFF"><B>HTML Code`s</b></font>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20">

</TD>
<TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="60" valign="middle" style="font-size: 4pt;">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
            include "bbcodes.php";
            ?>

</TD>
</TR>
<TR>
<TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
<font color="#FFFFFF"><B>Schrijf hier je bericht</b></font>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="140" align="center" bgcolor="#FFFFFF" height="20" VALIGN="top">
Aanklikbare Smilies
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
            include "smilies.php";
            ?>

<br>
</TD>
<TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20" valign="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        print '<TEXTAREA NAME="bericht" ROWS="10" COLS="45">'.$quote.'</TEXTAREA>';
        ?>

</TD>
</TR>
<TR>
<TD align="left" bgcolor="#000000" height="20" colspan="2">
<font color="#FFFFFF"><B>Gebruikers IP</b></font>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="140" align="left" bgcolor="#FFFFFF" HEIGHT="20" VALIGN="MIDDLE">
Ip:
</TD>
<TD width="400" align="left" bgcolor="#FFFFFF" valign="MIDDLE">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        echo $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
        ?>

</TD>
</TR>
<TR>
<TD width="540" align="left" bgcolor="#FFFFFF" height="20" colspan="2">
<CENTER><INPUT TYPE="submit" value="Voeg toe!"> <INPUT TYPE="reset" value="Maak leeg">
</CENTER>
</TD>
</TR>
</TABLE>
</form>
</body>
</html>
 
PHP Newbie

PHP Newbie

21/09/2006 16:45:00
Quote Anchor link
als je wil post ik even de code van dat captcha script.

Hier heb je wel GD voor nodig
 
Marko

Marko

21/09/2006 16:46:00
Quote Anchor link
Wat is gd? sorry ik ben nieuw qua php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
Mark D

Mark D

21/09/2006 16:51:00
Quote Anchor link
Gd is om plaatjes te maken met php.

Link: GD
 
Luke Banning

Luke Banning

21/09/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Met dat van 'Amsterdam' voor de dyslexie mensen heb je wel gelijk.
Ik had gister ook het probleem maar heb het met het volgende opgelost, gewoon ertussen geplaatst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    if ($_POST['spamvraag'] == "NL")
    {
    //text  
        }
    elseif ($_POST['spamvraag'] == "nl")
    {
    //text  
        }
    else
    die("Stop Spamming me!");
?>

En dan een formulier, met name spamvraag aanmaken, en that's it ;)
Groet
Edit:
ff php codes eromheen gezet voor leesbaarheid ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Marko

Marko

21/09/2006 17:03:00
Quote Anchor link
RE: PHP Newbie

het gaat om http://www.heracles-vakj.nl/gastenboek/reply.php

de script staat bij me vorige post.

Als het kan dat plaatje moet dan onder onderwerp komen of onder ''ip'' mag ook. dat is misschien wel handiger,
 
CB2thephp

CB2thephp

21/09/2006 17:07:00
Quote Anchor link
Tja ik ga gewoon voor captcha dit wegens een aantal grote nadelen aan de rest. Het klopt dat captcha ook niet superveilig is, maar iedereen kan er gebruik van maken zonder erbij na te denken.

#Offtopic,

Boeeeeeeeeee Heracles, YEaaaaaaaaaaah FC Twente.
 
Marko

Marko

21/09/2006 17:07:00
Quote Anchor link
#Offtopic,
3-0.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marko
 
CB2thephp

CB2thephp

21/09/2006 17:10:00
Quote Anchor link
#Offtopic
Sukkel van nieuwe speler allemaal door hem :(

Nu nie meer offtopic anders vallen we weg....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door CB2thephp
 
Luke Banning

Luke Banning

21/09/2006 17:11:00
Quote Anchor link
CB2thephp
Ik kan er geen goed gebruik van maken door mijn kleurenblindheid, vaak zie ik het dan niet goed op de een of andere manier, gemiddeld heb ik hem pas bij de 3e keer;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.