Antwoord word niet gepost

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

ScrapZz nl

ScrapZz nl

24/07/2010 19:26:19
Quote Anchor link
Hoi

Ik heb een scriptje gemaakt maar alleen hij wilt het niet verzenden wat heb ik fout gedaan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$bev
= mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT ID,vraag,code,code2,code3 FROM bev order by RAND()"));
if(!$_GET["door"]){
echo"$bev->vraag
<form method='post' action='/?p=signup&door=goed'>
<input type='text' name'code'>
<input type='submit' value='Geef antwoord!!'>
</form><br/>$bev->code | $bev->code2 | $bev->code3 <br/>"
.$_POST["code"]."<br/>";}
if($_GET["door"]){
if($_POST["code"] == $bev->code or $_POST["code"] == $bev->code2 or $_POST["code"] == $bev->code3 or $_POST["code"] == 'test'){
echo"Goed zo!!!<br/><a href='/?p=signup'>Ga terug</a>";
}

else{echo"FOUT :( <br/>".$_POST["code"]."<br/><a href='/?p=signup'>Ga terug</a>";}
}

?>

Dit is maar een testje dus de echte werking heeft hij nog niet!

Hij geef dus een vraag aan en daarna moet hij die controleren maar dat conroleren werkt niet!

Edit:

script in de aanmelding pagina:
Boven aan:
$bev = mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT ID,vraag,code,code2,code3 FROM bev order by RAND()"));


In checken:
if($_POST["Captcha"] == $bev->code){
echo"";
}
else{
echo"<br/><b>Captcha is fout!</b>";
$_POST["Mail"] = ""; $Formulier = true;
}


In de form:

<tr><td>$bev->vraag: <b style='color:red'>*</b></td><td><input type='text' name='Captcha'></td><td><span title='Captcha Beantwoord deze vraag om zeker er van te zijn dat u geen computer bent!' style='color: blue; cursor: help;'>?</span></td></tr>
Gewijzigd op 24/07/2010 21:24:03 door ScrapZz nl
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 08:33:44
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

24/07/2010 19:45:46
Quote Anchor link
Je geeft in je formulier volgens mij helemaal niet de get functie "door" mee en kloppen die variablen wel zo midden in je echo?

Ik wil je er tevens op wijzen dat je het niet echt overzichtelijk voor je zelf maakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$bev
= mysql_fetch_object(mysql_query("SELECT ID,vraag,code,code2,code3 FROM bev order by RAND()"));
if(!$_GET["door"]){
    echo"$bev->vraag
    <form method='post' action='/?p=signup&door=goed'>
    <input type='text' name'code'>
    <input type='submit' value='Geef antwoord!!'>
    </form><br/>$bev->code | $bev->code2 | $bev->code3 <br/>"
.$_POST["code"]."<br/>";
}

if($_GET["door"])
{

    if($_POST["code"] == $bev->code or $_POST["code"] == $bev->code2 or $_POST["code"] == $bev->code3 or $_POST["code"] == 'test')
    {

    echo"Goed zo!!!<br/><a href='/?p=signup'>Ga terug</a>";
    }

    else{echo"FOUT :( <br/>".$_POST["code"]."<br/><a href='/?p=signup'>Ga terug</a>";
    }
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

24/07/2010 19:46:54
Quote Anchor link
Gooi dit maar in de prullen bak en begin opnieuw:
1. script logica is ver te zoeken
2. database model klopt niet
3. de juiste controles en validaties ontbreken
4. je moet mysql functies niet nesten
5. gebruik mysql_fetch_assoc ipv de andere mysql fetch methoden
6. http://www.w3schools.com/TAGS/tag_form.asp

als het posten van het form niet goed gaat wat gaat er dan fout?!!
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

24/07/2010 20:35:37
Quote Anchor link
Het ging fout in de <input type='text' name'code'> vergat tussen name en 'code' de =

(het antwoord was al gegeven op een andere forum!)

en Noppes Homeland
Ik vind het altijd logis XD niet om ijgenwijs te zijn ik hoor het vaaker dat dingen wat ik doe niet echt goed overzichtelijk is is het niet in tekenen van spullen dan wel niet in scripting!
Ik probeer er op te letten :D
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

24/07/2010 20:54:36
Quote Anchor link
Maar hierdoor zet je wel de veiligheid van je website en gegevens op het spel!
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

24/07/2010 21:08:05
Quote Anchor link
The Dutch Guy op 24/07/2010 20:54:36:
Maar hierdoor zet je wel de veiligheid van je website en gegevens op het spel!


Waarom?
 
Victor Php

Victor Php

24/07/2010 21:13:46
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 24/07/2010 19:46:54:
database model klopt niet
de juiste controles en validaties ontbreken
je moet mysql functies niet nesten


Vooral goede controlers en validaties!
Als je nou eens had gekeken naar Noppes dan had je al kunnen zien dat er wat mis is..

Btw. ook kijken naar z'n andere punten..
 
Nibu lez

Nibu lez

25/07/2010 00:07:23
Quote Anchor link
Gebruik ook geen variabelen binnen de quotes ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.