Archief links

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 15:28:15
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben nu een half jaar bezig met PHP en heb het al aardig onder de knie! Het enige wat het voor mij nog lastig maakt af en toe, is dat ik vaak dubbele query's maak of door een typ fout niet gauw door heb wat er precies fout is gegaan in mijn scripts.


Ik ben momenteel bezig met het opzetten van een blog. Hierbij zou ik graag gebruik willen maken van een archief om het zoeken van berichten in de nabije toekomst te vereenvoudigen.

Nu gebruik ik voorlopig deze PHP code/SQL functie:


// archief
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// opsomming data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="#">'.$archive_month.'</a><br/>';
}


Om mijn totale lijst met berichten te tonen gebruik ik het volgende script:

// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

// Hier roep ik de gewenste gegevens op

$blogs .= ' <!-- opbouw blogpost --> '
;}


Met deze scripts lukt het mij om de archief filter te tonen zoals ik het voor ogen heb en om een lijstweergave van al mijn berichten te tonen. Echter zit ik nog steeds met een probleem:


Hoe zorg ik ervoor dat er bij het klikken op één van de links ENKEL de berichten uit die maand en uit het betreffende jaar worden vertoont.


Iemand een idee?




Ik heb nog geen voorbeeld online staan. Ik werk momenteel via een lokale server(XAMPP).




P.S: Ik gebruik af en toe Nederlandse en Engelse termen door elkaar. Ik werk voornamelijk in het Engels omdat ik dit makkelijker vindt, maar wanneer ik een code probeer te maken die ik eventueel aan een klasgenoot zou kunnen doorgeven (ter voorbeeld) noteer ik alles in het Nederlands. Excuseer mij als dit bij mijn voorbeeld codes verwarrend is.
Gewijzigd op 03/08/2011 15:30:13 door Christopher A
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:45:35
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/08/2011 15:45:25
Quote Anchor link
Kijk eens naar WHERE (in je query)
 
Christopher A

Christopher A

03/08/2011 17:30:28
Quote Anchor link
Bedoel je dat ik dan een functie moet maken

SELECT "blogpost" WHERE "datum gelijk aan link" ?

Het idee is er wel, maar de uitvoering is mij nog niet duidelijk. Ik wil niet lui klinken, maar betekend dit dat ik voor elke maand die regel moet maken of kan dit allemaal in 1 compactere code? Ik probeer namelijk niet omslachtig te werk te gaan zoals ik voorheen heb aangegeven toch vaak te doen.

Ik snap momenteel even niet hoe ik het "onClick" gegeven van de links uit het archief kan aansturen tot een SQL functie. Het zal waarschijnlijk zo voor de hand liggen en zodra ik het lees of er weer op kom klinkt er een "Oh Ja!", maar ik ben momenteel heel onhandig bezig met een aantal Javascript codes om m'n blog op te leuken welke niet willen lukken. En daardoor haal ik al die termen e.d. door mekaar en vergeet ik wat er bij beide scripting languages mogelijk is...

Toevoeging op 03/08/2011 17:51:44:

Ik vond dit stukje code in een ander artikel op phphulp:

WHERE
MONTH(datum) = MONTH(NOW())
AND
YEAR(datum) = YEAR(NOW())



http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/archief/46062/

(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)

On topic:
Ik was al aan iets soortgelijks aan het denken, ik ga het nu even uitproberen en als het lukt laat ik het even weten in deze thread ;) Ik geloof dat ik het gewoon op dezelfde manier kan aanpakken als de manier waarop ik alle blogposts in eerste instantie heb geladen.

Toevoeging op 03/08/2011 19:45:33:

Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:


elseif($_GET['maand']){

// archive
$archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
{

// get data
$archive_month = $archivelist['maand'];

$archive .= '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';


// blog index
$bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
$teller = 0;


while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
{
$teller++;

// get data

//haal gewenste blogdata op

$blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
} // einde while($blog_row etc..)

} // einde while($archivelist etc..)

} //einde elseif





Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Ik kan "date_format(date, '%M %Y')" uit "SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC" niet zonder spatie typen omdat ik mijn archief niet meer vind uitzien; dubbel "date_format(date, '%M %Y')" gebruiken waarbij 1x zonder spatie voorkomt is ook geen optie omdat hij dan dus de laatste actie voor date_format() leest...

EDIT:
Ik besef me net dat ik de verkeerde code heb getest in localhost, hier staat mn WHERE statement nog niet in verwerkt..
--
EDIT 2:
Helaas, wederom mislukt met " WHERE date='".$_GET['maand']."' ". Met trial en error kom ik er uiteindelijk wel, maar als iemand voor die tijd de oplossing weet hoor ik het graag!
Gewijzigd op 03/08/2011 20:19:13 door Christopher A
 
Christopher A

Christopher A

05/08/2011 16:06:05
Quote Anchor link
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.



Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...
 
The Force

The Force

05/08/2011 16:57:28
Quote Anchor link
Vreemd dat er niemand hier op gereageerd heeft. Anyway:

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
(hoe zorg ik er trouwens voor in een comment dat de code "speciaal" wordt weergegeven zoals in de bovenstaande link?)


Dat doe je met ['code] en [/'code] (zonder ' ertussen :)). Zet PHP code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
zodat het goed opgemaakt wordt.

Christopher Ankomah op 03/08/2011 17:30:28:
Ik ben er geloof ik bijna, ik heb nu de volgende code toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
elseif($_GET['maand']){
    
    // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            $archive_month = $archivelist['maand'];
            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&amp;id='.$archive_month.'">'.$archive_month.'</a><br/>';    
            
            
                // blog index
                $bloglist = mysql_query("SELECT * FROM blog WHERE date = maand ORDER BY date DESC");
                $teller = 0;
                    
                
                while ($blog_row = mysql_fetch_assoc($bloglist))
                {
    
                    $teller++;
                    
                    // get data

                                        //haal gewenste blogdata op

                            
                        $blogs .= '<!-- blog opbouw -->';
                }
// einde while($blog_row etc..)

        } // einde while($archivelist etc..)
    
} //einde elseif
?>


Het probleem is nu dat er een spatie in de url staat(weet niet of dat de volgende fout veroorzaakt) en hij haalt geen data uit de database op. Ik weet wel dat er een nieuwe pagina wordt geopend omdat mijn dummy afbeelding wel verschijnt (< lang verhaal).

Hoe zorg ik er nu voor dat ik een mooie/geldige url maak met een functie die alleen de blogposts ophaalt van de juiste datum?

Echo de query op het scherm en voer hem in in bijvoorbeeld PHPMyAdmin. Je kan dan zien of er überhaupt data geselecteerd wordt en je kan sneller de query aanpassen totdat je tevreden bent met het resultaat.

Als je tekens als spaties veilig via de url wilt meegeven dat moet je de data door urlencode halen (en dan bij het uitlezen weer urldecode). Je maakt in de archief url's overigens ook geen $_GET['maand'] aan, maar $_GET['id'].

Gebruik geen "SELECT *" maar geef gewoon aan welke kolommen je wilt hebben.

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Het probleem dat mijn datum in de database wordt aangegeven als "yyyy-mm-dd" en ik dit bij het ophalen omzet in "date_format(date, '%M %Y')" welke ik omschrijf als 'maand'. Dus wanneer ik 'maand' aanroep met $_GET['maand] kan hij waarschijnlijk niets vinden in de database wat hiermee overeenkomt.

Dat klopt. Neem eens een kijkje op http://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html#function_date-format . Je zal in de tweede query de datum op eenzelfde manier moeten formatteren als hoe je het bij de eerste keer hebt gedaan (met date_format).

Christopher Ankomah op 05/08/2011 16:06:05:
Een vraag (als uberhaupt iemand deze thread nog bekijkt/leest buiten ikzelf): Is het toegestaan/functioneel om 2x een mysql_query aan te roepen of is op deze manier alleen de laatste "actief". Ik heb dit namelijk gedaan (zoals hierboven wordt beschreven) en weet niet of juist dit gegeven aan het probleem zou kunnen bijdragen...

Dat is hier wel handig aangezien je die link naar de specifieke maand wilt weergeven. Je doet nu overigens niets met $_GET['maand']. Kan je niet een constructie als deze gebruiken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
    
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
    }
}

?>


Edit: wil je alles standaard laten zien en als je op zo'n maand klikt enkel van de maand dan kan je het beste van dat stuk tussen "if(isset($_GET['maand'])" een functie maken met als parameter de maand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
function GeefBlogsPerMaand($maand) {
    $blogdata = mysql_query("
        SELECT kolom1, kolom2, andere kolom
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['maand'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);

    while($blog_row = mysql_fetch_assoc($blogdata)) {
        //Geef weer.
    }
}


//Als de maand is gegeven toon dan alles van die maand.
if(isset($_GET['maand'])) {
    //Toon de blogs voor de opgegeven maand.
    GeefBlogsPerMaand($_GET['maand']);
}
else {
    //Laat archief zien.
    $archivedata = mysql_query("
        SELECT DISTINCT date_format(date, '%M %Y') as maand
        FROM blog
        ORDER BY date DESC"
);
    
    while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata)) {
        echo  '<a href="index.php?p=blog&maand='. urlencode($archivelist['maand']) . '">'.$archivelist['maand'].'</a><br/>';
        
        GeefBlogsPerMaand($archivelist['maand']);
    }
}

?>


En je moet nog foutafhandeling toevoegen (wat laat je de gebruiker zien als er een fout optreed in de query? Of als er geen rijen bij een bepaalde maand horen?
Gewijzigd op 05/08/2011 17:08:48 door The Force
 
Christopher A

Christopher A

06/08/2011 18:31:26
Quote Anchor link
Bedankt voor de raad, het is me uiteindelijk gelukt om het archief werkende te krijgen. Een andere kleine fout die ik over het hoofd zag was dat ik was vergeten om bij de "archief pagina's" vergat om de content de printen. *facepalm*

Het kwam uiteindelijk neer op ongeveer het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
}elseif(isset($_GET['month'])) {
    
        // archive
    $archivedata = mysql_query("SELECT *, date_format(date, '%M %Y') as month FROM blog ORDER BY date DESC");

        while ($archivelist = mysql_fetch_assoc($archivedata))
        {
    
            
            // get data
            
            // hier definieer ik de variabelen;

            
            $archive .=  '<a href="index.php?p=blog&month='. urlencode($archivelist['month']) . '">'.$archivelist['month'].'</a><br/>';    

        }

        
    $archdata = mysql_query("
        SELECT *
        FROM blog
        WHERE date_format(date, '%M %Y') = '"
. mysql_real_escape_string(urldecode($_GET['month'])) . "'
        ORDER BY date DESC"
);
        $teller = 0;
        
        while($arch_row = mysql_fetch_assoc($archdata)) {
            $teller++;
                    
                    // get data
                    
                    // hier definieer ik de gewenste data voor mijn artikelen

                            
                        $blogs .= '<!-- hier schrijf ik de html -->';}
?>


Nogmaals bedankt! Nu kan ik verder met de rest van het werk dat gedaan moet worden om m'n blog functioneel te krijgen!
Gewijzigd op 06/08/2011 18:31:59 door Christopher A
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.