array en object

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Louis Deconinck

Louis Deconinck

18/05/2014 23:27:03
Quote Anchor link
Van graph.facebook.com krijg ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
{
   "data": [
      {
         "name": "Besart Selmani",
         "administrator": false,
         "id": "100001621899610"
      },
      {
         "name": "Kelly Bearelle",
         "administrator": false,
         "id": "100007926395162"
      },
      {
         "name": "Racquel Commeyne",
         "administrator": false,
         "id": "100007590400350"
      },
      {
         "name": "Eva Dhondt",
         "administrator": false,
         "id": "100003303273034"
      },


Hoe kan ik nu van de id van de eerste persoon een php variabele maken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:13:55
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/05/2014 23:53:36
Quote Anchor link
Hoi,

Dit is JSON. Je kunt er in php een object van maken met de functie json_decode)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$json
= '{
   "data": [
      {
         "name": "Besart Selmani",
         "administrator": false,
         "id": "100001621899610"
      },
      {
         "name": "Kelly Bearelle",
         "administrator": false,
         "id": "100007926395162"
      },
      {
         "name": "Racquel Commeyne",
         "administrator": false,
         "id": "100007590400350"
      },
      {
         "name": "Eva Dhondt",
         "administrator": false,
         "id": "100003303273034"
      }
   ]
}'
;

$obj = json_decode($json);
foreach($obj->data as $data)
{

    echo $data->id . '<br>';
    echo $data->name . '<br>';
    if($data->administrator)
        echo 'Admin!<br>';
    echo '<br>';
}

?>
 
Louis Deconinck

Louis Deconinck

19/05/2014 00:06:57
Quote Anchor link
Dat werkt idd, bedankt.

Nu krijg ik echter wel nog een error tijdens het connecteren met facebook.

Dit zijn de errors die ik krijg:
Warning: file_get_contents() [function.file-get-contents]: Couldn't connect to server in /home/u644995892/public_html/add.php on line 9

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/521177171307109/members/?access_token=CAACEdEose0cBAEVZBRug6eBRj6ZA2vhBCRvttDZBGzkgJSmGQZC8UNOGCE3HufcHYPprQpxhQOexFSGAMZBwOSvV3RrCPjoRedHLzC8Wo9ZAMoMTr7fTNP6phPaV2cRPKE6uAe5rPCKU5D8O8CSyNMK6c3Bsy28ROC1syKWkD8t0Ek5ehY2nc9fsCMy3DZA1OUZD) [function.file-get-contents]: failed to open stream: operation failed in /home/u644995892/public_html/add.php on line 9

dit is de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);


$link=mysqli_connect("***");

$data = file_get_contents("https://graph.facebook.com/521177171307109/members/?access_token=CAACEdEose0cBAEVZBRug6eBRj6ZA2vhBCRvttDZBGzkgJSmGQZC8UNOGCE3HufcHYPprQpxhQOexFSGAMZBwOSvV3RrCPjoRedHLzC8Wo9ZAMoMTr7fTNP6phPaV2cRPKE6uAe5rPCKU5D8O8CSyNMK6c3Bsy28ROC1syKWkD8t0Ek5ehY2nc9fsCMy3DZA1OUZD");
$array = json_decode($data, true);
$naam=$array['data'][1]['name'];
echo $naam;
?>
Gewijzigd op 19/05/2014 00:07:25 door Louis Deconinck
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/05/2014 00:11:30
Quote Anchor link
Hij krijgt geen contact met facebook.. heb je het misschien te vaak geprobeerd?
 
Ivo P

Ivo P

19/05/2014 07:13:52
Quote Anchor link
ik weet niet wat dat token is, maar kan het zijn dat dat geheim moet blijven?
Gewijzigd op 19/05/2014 07:14:17 door Ivo P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.