Array fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »
Raymen

Raymen

25/11/2006 14:52:00
Quote Anchor link
hey, ik krijg telkens een fout met dit, ik weet niet wat ik fout doet.
Parse error: parse error, unexpected T_WHILE, expecting ')' in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 11
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
        $aGames
= array(
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                
                '
                "'
.$row['game'].'"'
                =>'
                "'
.$row['game'].'"
                '

                
        }
        );

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Raymen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:16:58
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Je kunt niet zomaar een while loop in een array zetten. Dat zou je dan zo moeten doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$aGames
= array();
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
}

?>


Ik zie trouwens ook niet in waarom je de key en de value van een entry in de array dezelfde waarde zou geven. Dat heb ik in bovenstaand voorbeeldje dus niet gedaan.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 15:14:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

      
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
                
        }
        ;

        
        $gName = "game";
        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue){
            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }

?>
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:22:00
Quote Anchor link
bedankt, het werkt :)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 15:35:00
Quote Anchor link
maar nu als ik 2 van die arrays wilt, krijg ik deze error:
Notice: Undefined variable: aType in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in D:\Webserver\Root\test_types.php on line 27
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

    require_once "maincore.php";

    $query = "SELECT game,xgame,type FROM projects_types";            
    $result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

  
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
                $aGames[$row['game']]= $row['game'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
        
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {

                $aType[$row['type']]= $row['type'];                
        }
        ;
      
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }


    
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:00:00
Quote Anchor link
Nee, dan moet je wel alles binnen die ene while loop houden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$aGames
= array();
$aType = array();

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    $aType[] = $row['type'];
}

?>


En ik vraag me nog steeds af, waarom wil je de key van de array de zelfde waarde geven als de value? Dat is niet erg logisch ;-)
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:07:00
Quote Anchor link
ik zou niet weten hoe ik het anders moet doen, maar dat heb ik gedaan maar nu is de 2e Row van type geen select box.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo "<select name=\"game\" class='textbox'>";
        foreach($aGames AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
        
          
        echo "<select name=\"type\" class='textbox'>";
        foreach($aType AS $gKey => $gValue)
        {

            echo "<option value='".$gKey."'";
            echo ">".$gValue."</option>";
        }
[
/code]
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:12:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat je de eerste <select> niet afsluit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }


        echo '<select name="game" class="textbox">';
        foreach($aGames AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';        
          
        echo '<select name="type" class="textbox">';
        foreach($aType AS $gValue)
        {

            echo '<option value="'.$gValue.'">'.$gValue.'</option>';
        }

        echo '</select>';
?>


Daarnaast kun je bij een echo ook beter enkele quotes gebruiken. Op die manier hoef je de dubbele quotes van de html niet te escapen.

ps. Je ziet ook dat ik $gKey verwijderd heb, die bestaat nu namelijk niet meer en was identiek aan $gValue. Dus overal staat nu $gValue.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 16:24:00
Quote Anchor link
zou het mogelijk zijn om die
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
        while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               $aType[] = $row['type'];
        }
[
/code]
apart te doen?, want bij game is er 1 meer dan bij type. en daardoor kunnen ze op {niks} klikken. en dat wil ik niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 16:38:00
Quote Anchor link
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

25/11/2006 16:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
        {
    
            $aGames[] = $row['game'];
               if($row['type'] != NULL){
                    als het type niet leeg is, dan aan array toevoegen//
                    $aType[] = $row['type'];
                   }
        }

?>


Eventueel kan je voor het type dan nog de functie array_unique eroverheen halen, om elk type maar 1 keer in de array te krijgen.
 
Raymen

Raymen

25/11/2006 17:00:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 25.11.2006 16:38:
Nee, apart kan niet. Maar je kunt het wel op een andere manier oplossen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type'])
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>

werkt niet
@robert: die doet het wel en beide bedankt :)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/11/2006 17:19:00
Quote Anchor link
Mijn oplossing werkt ook, alleen een haakje te weinig:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

    $aGames[] = $row['game'];
    if(!empty($row['type']))
    {

        $aType[] = $row['type'];
    }
}

?>


Beide oplossingen zijn precies hetzelfde. empty(NULL); geeft immers TRUE terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.