Array Genereren Vanuit Database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Wessels

Peter Wessels

30/03/2008 12:51:00
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik werk al een geruime tijd met php, maar ik wil nu een 2-dimensionale array maken vanuit een database. (Tabel=grafiek)

Het staat zo in mijn database:
x | y
1 | 1
2 | 2
3 | 3
4 | 4

En ik wil het zo in een array stoppen:
$array = array(
"1" => 1,
"2" => 2,
"3" => 3,
"4" => 4,
);

Iemand een idee hoe dit moet?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:36:03
 
Martijn B

Martijn B

30/03/2008 12:58:00
Quote Anchor link
Dit zou je zelf ook kunnen opzoeken?

(ga er vanuit dat je MySQL hebt)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$rQuery
= mysql_query('SELECT x,y FROM tabel');

if( !$rQuery )
{

   die('ERROR');
}


$array = array();
while( list($x, $y) = mysql_fetch_row($rQuery) )
{

  $array[ $x ] = $y;
}

?>
 
Peter Wessels

Peter Wessels

30/03/2008 13:02:00
Quote Anchor link
Bedankt Martijn!

Ik heb veel zitten zoeken, maar ik kon het niet vinden.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/03/2008 13:10:00
Quote Anchor link
En dan maar hopen dat 'x' geen dubbele waarden heeft.
 
Mark PHP

Mark PHP

30/03/2008 13:52:00
Quote Anchor link
Of: array_combine(). Misschien wat lastiger uit te voeren.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mark PHP
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

30/03/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Waarom zou je het nog eens in een array stoppen? Als je een resultaat ophaalt is dit al een array.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.