Array help

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

SQL database ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij niet bang voor complexe algoritmes? Schikt het schrijven van procedures in T-SQL jouw niet af en heb jij al de nodige informatie in SQL, dan is functie precies wat voor jou! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat werken aan de complexere projecten waar jij van A tot Z bij betrokken bent. Je gaat zorg dragen voor het ontwerp, de ontwikkeling en het updaten van SQL databases. Dit doe je op basis van T-SQL. Jij bent van start tot finish betrokken bij de projecten die jij leidt. Je houdt contact met klanten en

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 15:23:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraagje ivm arrays aangemaakt via data uit sql tabel. Met deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
        $stmt = $pdo->prepare("SELECT ploeg,werkpost,maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag FROM weekoverzicht");
        $stmt->execute();
        $overzicht = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC|PDO::FETCH_GROUP);


krijg ik volgend resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Array
(
    [A] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [werkpost] => Brigadier
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [1] => Array
                (
                    [werkpost] => Marina
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )

Nu wil ik volgend resultaat bekomen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Array
(
    [A] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )


Hoe kan ik dit verkrijgen?
Gewijzigd op 05/10/2022 19:06:51 door Frederick Dekempe
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:04:30
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/10/2022 16:53:47
Quote Anchor link
Ik kan je output niet helemaal rijmen met je code, maar als je een array hebt waarbij je als key een waarde uit de records wilt gebruiken, dan kun je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$data
= [...]; //array van records
$data = array_combine(
  array_column($data,'werkpost'), //keys afleiden uit kolom "werkpost"
  $data //bestaande records behouden (dus ook kolom "werkpost"!)
); //$data bevat nu dezelfde data als voorheen, maar nu met de kolom "werkpost" als key

?>
 
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 19:06:14
Quote Anchor link
Mijn tabel is met deze kolommen opgemaakt:

ID - ploeg - werkpost - jaar - week - maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag

Met de FETCH_GROUP kan ik ploeg wel als array index krijgen, maar werkpost eronder krijgen lukt maar niet.

Finaal wil ik volgende kunnen bereiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $overzicht['A']['Brigadier']['maandag']


die me dan de naam toont die in die rij en in die kolom zit.
Gewijzigd op 05/10/2022 19:07:30 door Frederick Dekempe
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/10/2022 19:25:14
Quote Anchor link
Niet getest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$sql
= "
    SELECT
        ploeg,
        werkpost,
        maandag,
        dinsdag,
        woensdag,
        donderdag,
        vrijdag
    FROM weekoverzicht
    ORDER BY ploeg ASC, werkpost ASC
"
;
$stmt = $pdo->prepare($sql);

$stmt->execute();

$overzicht = [];
$rows      = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
$ploeg     = null;
$werkpost  = null;

foreach ($rows as $row) {
    if ($row['ploeg'] != $ploeg) {
        $ploeg = $row['ploeg'];
    }

    if ($row['werkpost'] != $werkpost) {
        $werkpost = $row['werkpost'];
    }


    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['maandag']   = $row['maandag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['dinsdag']   = $row['dinsdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['woensdag']  = $row['woensdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['donderdag'] = $row['donderdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['vrijdag']   = $row['vrijdag'];
}

?>
Gewijzigd op 05/10/2022 19:28:30 door Jan Koehoorn
 
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 19:50:48
Quote Anchor link
Bedankt voor je input!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Array
(
    [A] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )

    [B] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => V
                    [dinsdag] => V
                    [woensdag] => V
                    [donderdag] => V
                    [vrijdag] => V
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => G
                    [dinsdag] => V
                    [woensdag] => -
                    [donderdag] => -
                    [vrijdag] => -
                )

        )

)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.