Array help

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Voor een opdrachtgever, met een prachtig kantoor in omgeving Wateringen zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind jij het leuk om in een Agile/Scrum omgeving te werken? Wil jij

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 15:23:46
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraagje ivm arrays aangemaakt via data uit sql tabel. Met deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
        $stmt = $pdo->prepare("SELECT ploeg,werkpost,maandag,dinsdag,woensdag,donderdag,vrijdag FROM weekoverzicht");
        $stmt->execute();
        $overzicht = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC|PDO::FETCH_GROUP);


krijg ik volgend resultaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
Array
(
    [A] => Array
        (
            [0] => Array
                (
                    [werkpost] => Brigadier
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [1] => Array
                (
                    [werkpost] => Marina
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )

Nu wil ik volgend resultaat bekomen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
Array
(
    [A] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )


Hoe kan ik dit verkrijgen?
Gewijzigd op 05/10/2022 19:06:51 door Frederick Dekempe
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:36:37
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/10/2022 16:53:47
Quote Anchor link
Ik kan je output niet helemaal rijmen met je code, maar als je een array hebt waarbij je als key een waarde uit de records wilt gebruiken, dan kun je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$data
= [...]; //array van records
$data = array_combine(
  array_column($data,'werkpost'), //keys afleiden uit kolom "werkpost"
  $data //bestaande records behouden (dus ook kolom "werkpost"!)
); //$data bevat nu dezelfde data als voorheen, maar nu met de kolom "werkpost" als key

?>
 
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 19:06:14
Quote Anchor link
Mijn tabel is met deze kolommen opgemaakt:

ID - ploeg - werkpost - jaar - week - maandag - dinsdag - woensdag - donderdag - vrijdag

Met de FETCH_GROUP kan ik ploeg wel als array index krijgen, maar werkpost eronder krijgen lukt maar niet.

Finaal wil ik volgende kunnen bereiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo $overzicht['A']['Brigadier']['maandag']


die me dan de naam toont die in die rij en in die kolom zit.
Gewijzigd op 05/10/2022 19:07:30 door Frederick Dekempe
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/10/2022 19:25:14
Quote Anchor link
Niet getest:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
$sql
= "
    SELECT
        ploeg,
        werkpost,
        maandag,
        dinsdag,
        woensdag,
        donderdag,
        vrijdag
    FROM weekoverzicht
    ORDER BY ploeg ASC, werkpost ASC
"
;
$stmt = $pdo->prepare($sql);

$stmt->execute();

$overzicht = [];
$rows      = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
$ploeg     = null;
$werkpost  = null;

foreach ($rows as $row) {
    if ($row['ploeg'] != $ploeg) {
        $ploeg = $row['ploeg'];
    }

    if ($row['werkpost'] != $werkpost) {
        $werkpost = $row['werkpost'];
    }


    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['maandag']   = $row['maandag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['dinsdag']   = $row['dinsdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['woensdag']  = $row['woensdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['donderdag'] = $row['donderdag'];
    $overzicht[$ploeg][$werkpost]['vrijdag']   = $row['vrijdag'];
}

?>
Gewijzigd op 05/10/2022 19:28:30 door Jan Koehoorn
 
Frederick Dekempe

Frederick Dekempe

05/10/2022 19:50:48
Quote Anchor link
Bedankt voor je input!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
Array
(
    [A] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => W
                    [dinsdag] => W
                    [woensdag] => W
                    [donderdag] => W
                    [vrijdag] => W
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => C
                    [dinsdag] => C
                    [woensdag] => C
                    [donderdag] => C
                    [vrijdag] => -
                )

        )

    [B] => Array
        (
            [Brigadier] => Array
                (
                    [maandag] => V
                    [dinsdag] => V
                    [woensdag] => V
                    [donderdag] => V
                    [vrijdag] => V
                )

            [Marina] => Array
                (
                    [maandag] => G
                    [dinsdag] => V
                    [woensdag] => -
                    [donderdag] => -
                    [vrijdag] => -
                )

        )

)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.