array in functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tom de vries

Tom de vries

18/08/2010 18:26:05
Quote Anchor link
Hallo, ik wil een array meegeven in een functie.

Dus zoiets:

funct(waarde1,waarde2){
//code
}


en dan in html
onClick="funct('appel',array('voet','teen','aap'))"

En dat waarde2 dan dus een array is.
Zo werkt het echter niet, wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 11:50:02
 

18/08/2010 18:27:45
 
Tom de vries

Tom de vries

18/08/2010 18:36:07
Quote Anchor link
Ja ik had al door dat ik een array moest gebruiken :S, maar ik doe blijkbaar wat fout en weet niet wat.

Edit: ik heb array('waardes','waarde..') veranderd in ['waardes','waarde...'], maar het werkt nog steeds niet
Gewijzigd op 18/08/2010 18:38:16 door Tom de vries
 

18/08/2010 18:38:48
Quote Anchor link
Tom de vries op 18/08/2010 18:36:07:
Ja ik had al door dat ik een array moest gebruiken :S, maar ik doe blijkbaar wat fout en weet niet wat.

Edit: ik heb array('waardes','waarde..') veranderd in ['waardes','waarde...'], maar het werkt nog steeds niet


Dan heb je niet gelezen.
Het staat er zelfs in de header. En een regel d'r onder. En d'r onder staat het weer...
 
Tom de vries

Tom de vries

18/08/2010 18:43:20
Quote Anchor link
Ik waardeer je hulp echt, maar het zou een stuk handiger zijn als je de regel gewoon gaf want ik heb die pagina doorgelezen maar het lukt me nog steeds niet.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/08/2010 18:47:42
Quote Anchor link
hoe controleer je of het een array is?
 

18/08/2010 18:49:46
Quote Anchor link
Tom de vries op 18/08/2010 18:43:20:
Ik waardeer je hulp echt, maar het zou een stuk handiger zijn als je de regel gewoon gaf want ik heb die pagina doorgelezen maar het lukt me nog steeds niet.


Goed in principe zou het met die ["blaat", "blup"] notatie moeten willen. Daar heb ik wat te snel overheen gelezen.
Dan moet er wat mis zijn met je functie.
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

18/08/2010 18:54:22
Quote Anchor link
Een functie definieer je met de 'function' keyword ervoor...
 
Tom de vries

Tom de vries

18/08/2010 19:00:36
Quote Anchor link
Met ['waarde','waarde'] wordt de functie nu wel uitgevoerd, maar ik heb geen idee hoe ik er een array van kan maken.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/08/2010 19:01:42
Quote Anchor link
Dat is al een array. Wat wil je ermee gaan doen?
 
Tom de vries

Tom de vries

18/08/2010 19:08:18
Quote Anchor link
ik kan hem niet uitlezen in mijn functie.
Gewijzigd op 18/08/2010 19:09:23 door Tom de vries
 
Jelmer -

Jelmer -

18/08/2010 19:19:14
Quote Anchor link
Hoe probeer je hem uit te lezen? Een array kan je heel gemakkelijk doorheen wandelen met een for-lusje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
for(var i = 0; i < waarde2.length; ++i) {
    alert(waarde2[i]);
}
 

18/08/2010 19:52:38
Quote Anchor link
Of met for in.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.