Array in kolommen weergeven

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Data Engineer/ ETL Developer/ Datawarehouse

Functieomschrijving WIl je data ontsluiten, transformeren en verwerken voor een organisatie die maatschappelijk een flinke steen bijdraagt? Ben je zelfstandig, ijverig en een echte teamplayer? Dan is deze functie voor jou! Reageer snel! Ontsluiten, transformeren en verwerken van data (ETL); Analyseren van verschillende bronsystemen; Plegen van overleggen met de business en leveranciers; Beheren van het data warehouse; Doorontwikkelen van de omgeving (kennis up to date houden). Functie-eisen HBO werk en denkniveau; Minimaal 5 jaar werkervaring met dataverwerking, waarvan minimaal 2 jaar als datawarehouse developer; Kennis van verschillende Microsoft tools als SSIS, SQL Server; Ervaren scripter (Powershell, cmd); Vloeiend Nederlands in

Bekijk vacature »

KrissCross

KrissCross

01/08/2008 16:53:00
Quote Anchor link
Ik heb een database met verschillende producten. Elk product heeft een leverancier_id. Nu wil ik alle producten per leverancier weergeven. Ik haar alles uit de database met de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    $query
=
        "SELECT
            producten.*,
            leveranciers.naam AS leverancier
        FROM
            producten
        INNER JOIN
            leveranciers
        ON
            producten.leverancier_id = leveranciers.id
        ORDER BY
            leverancier, producten.code ASC"
;
?>

Als ik alles in een array stop, krijg ik ook een mooie output waarbij ik elke keer als de leverancier veranderd de leveranciersnaam laat echo-en.

Maar...
Nu wil ik onder elke leverancier de producten in 3 of 4 kolommen (ol) naast elkaar (en niet in een tabel). Probleem is dat ik niet kan tellen hoeveel producten er bij een bepaalde leverancier horen omdat alles in 1 array zit. Als ik per leverancier weet hoeveel producten er zijn weet ik hoeveel er in een kolom moeten om 3 of 4 kolommen te krijgen.

Maar hoe tel ik het totale aantal PER leverancier als alle producten in 1 array zitten?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door KrissCross
 
PHP hulp

PHP hulp

13/08/2020 12:51:15
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

01/08/2008 17:15:00
Quote Anchor link
Wat je ook kan doen, is nog een query doen en die dan in bijv. $row["product_count"] zetten..
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.