array key value veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Jan deman

jan deman

28/08/2020 00:24:55
Quote Anchor link
goedenavond iedereen,

ik loop tegen een klein probleem op, ik ben bezig met het programmeren van mijn webshop maar ik heb een klein probleem met mijn shopping cart wanneer ik the quantity van mijn array in mijn shopping cart session probeer aan te passen, zodra ik het probeer aan te passen komt er te staan NULL in the key: quantity

dit is de code die het zou moeten aanpassen maar ik snap niet zo goed wat er fout gaat ben namelijk ook geen pro met associative arrays.

dit is precies wat mijn error aangeeft: Undefined offset: 10

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$quantity_txt = $_POST['var-qnty_val'];

if(isset($_POST['btn-sbt_qnty'])){
    foreach($_SESSION["shopping_cart"] as $key => $value){
        $_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = [$value][$quantity_txt];
}

}



P.S de quantity value begint met '1' en ik probeerde het te veranderen naar 10 en dat veranderde naar NULL

alvast bedankt,

groetjes jan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 09:37:59
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 00:36:05
Quote Anchor link
Bedoel je dit?

$_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = $quantity_txt;
 
Jan deman

jan deman

28/08/2020 00:57:44
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/08/2020 00:36:05:
Bedoel je dit?

$_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = $quantity_txt;


hahaha ja precies dat dankjewel, ik ben blijkbaar toe aan slaap XD

Toevoeging op 28/08/2020 01:05:29:

nu krijg ik het volgende probleem, het verander iedere array value in de shopping cart inplaats van de uitgekozen key, iemand surgesties ?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 01:05:56
Quote Anchor link
Oké ... maar op die manier overschrijf je wel alle productaantallen in je sessie met hetzelfde aantal (althans in de code zoals je die hierboven hebt geplaats). Ik weet niet of dat de bedoeling is.

Toevoeging op 28/08/2020 01:07:09:

>> het verander iedere array value in de shopping cart inplaats van de uitgekozen key

Wat is 'de uitgekozen key'? Hoe kom je daaraan?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2020 01:15:37
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$_SESSION
['cart'][<product id>] = <quantity>;
?>

(waarbij <product id> een product id is, en <quantity> de hoeveelheid)

Oftewel een mapping van product id naar hoeveelheid? Al die extra niveau's heb je toch niet nodig? De bijbehorende productinformatie kun je prima uit de database ophoesten en zou ik ook niet in een sessie vastleggen.
Gewijzigd op 28/08/2020 01:16:10 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 01:25:05
Quote Anchor link
>> Oftewel een mapping van product id naar hoeveelheid?

Dat is toch ook wat hij doet / tracht te doen?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2020 16:48:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/08/2020 01:25:05:
Dat is toch ook wat hij doet / tracht te doen?

Mja maar een sessie is geen rijdend archief waar je maar alles in zou moeten dumpen wat je handig lijkt. Hier zou alleen het hoogstnoodzakelijke in moeten zitten, zonder enige opsmuk. Alles wat in je sessie zit zou ook een weloverwogen ontwerp moeten hebben, de data hierin zou eenvoudig (toegankelijk) moeten zijn. Een "tussenmuur" in de vorm van een subarray is niet nodig --> weg ermee.
Gewijzigd op 28/08/2020 16:55:44 door Thomas van den Heuvel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 17:01:48
Quote Anchor link
>> Mja maar een sessie is geen rijdend archief waar je maar alles in zou moeten dumpen wat je handig lijkt.

Eens, maar een winkelmandje opslaan in sessie (zolang de bestelling niet is geplaatst) is zo vreemd niet.

>> Een "tussenmuur" in de vorm van een subarray is niet nodig --> weg ermee.

Ik snap niet helemaal wat je hiermee bedoelt. Welke "tussenmuur"? Oh, je bedoelt denk ik dat hij nog het woordje 'quantity' heeft toegevoegd. Als dat is wat je bedoelt dan is dat inderdaad niet nodig.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

28/08/2020 21:25:20
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 28/08/2020 17:01:48:
Eens, maar een winkelmandje opslaan in sessie (zolang de bestelling niet is geplaatst) is zo vreemd niet.

Productinformatie opslaan in je sessie is redundant, deze info is afleidbaar uit het product id.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/08/2020 22:25:19
Quote Anchor link
Hmmmm ... ik zeg: "Eens, maar een winkelmandje opslaan in sessie (zolang de bestelling niet is geplaatst) is zo vreemd niet."

Jij zegt: "Productinformatie opslaan in je sessie is redundant, deze info is afleidbaar uit het product id."

Waar heb ik het over het opslaan van productinformatie?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2020 00:22:18
Quote Anchor link
Ja, en meer dan product id's en hoeveelheden heb je niet nodig? Een subarray per product (aanpak TS) zou kunnen impliceren dat je meer informatie aan die kapstok op wilt hangen. Hierboven hing onder het id nog een 'quantity' key. Dat zou in kunnen houden dat je verder nog allerlei productinformatie wilt opslaan in de sessie. Ik ga er vanuit dat dat ontwerp is gebaseerd op een bepaalde gedachtengang. Maar het opslaan van allerlei productinformatie is niet nodig noch is een sessie de plaats hiervoor.

Waarschijnlijk bedoelen we hetzelfde, maar ik spreek @jan aan om te onderbouwen waarom je bepaalde keuzes maakt bij de indeling van informatie. Je kunt wel simpelweg oplossingen geven, maar als je niet uitlegt hoe je tot een oplossing komt leer je niet zoveel.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/08/2020 01:06:50
Quote Anchor link
Dan zullen we inderdaad hetzelfde bedoelen. Je hebt een 'cart' array met daarin product ids en aantallen. Meer moet je inderdaad niet in een sessie opslaan.
 
Jan deman

jan deman

29/08/2020 19:22:28
Quote Anchor link
ik snap nog niet helemaal waar jullie naar toe wilde maar heb het wel opgelost al in de tussentijd, het enigste wat mist was de id mee te geven voor het veranderen van de quantity value het ziet er nu zo uit en werkt prima.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$quantity_txt = $_POST['var-qnty_val'];

if(isset($_POST['btn-sbt_qnty'])){
    foreach($_SESSION["shopping_cart"] as $key => $value){
        if($_POST["code"] == $key){
        $_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = $quantity_txt;
        }
}

}
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2020 19:58:50
Quote Anchor link
De code hierboven is niet echt zinnig.

In regel 1 is $_POST['var-qnty_val'] mogelijk niet gedefinieerd, pas in regel 3 controleer je of er iets (via POST) gesubmit is?

Vervolgens voer je een foreach loop uit om één waarde aan te passen? Is dit om te garanderen dat $_SESSION['shopping_cart'][$key] bestaat? Daar zijn andere manieren voor, daar hoef je niet heel je cart voor te doorlopen. En als je onderscheid wilt maken tussen items die reeds in je cart zitten (waarbij je $quantity_text bij de reeds aanwezige hoeveelheid optelt) of voor het eerst toevoegt, dat kan ook met een simpele isset().

En dan nog de mysterieuze key "quantity", wat zit er nog meer in $_SESSION['shopping_cart'][$key] dat je een subarray nodig hebt? Kun je dit niet rechtstreeks aan $_SESSION['shopping_cart'][$key] hangen? Wat voor productinformatie houd je nog meer bij behalve product-id en hoeveelheid in de winkelmand? En zoals eerder aangegeven, meer dan dat hoef je eigenlijk niet van producten bij te houden.

Simpelweg omdat iets werkt maakt het nog niet juist. En ik vermoed dat dit nog steeds foutmeldingen/warnings produceert vanwege een mogelijk niet-bestaande variabele.
Gewijzigd op 29/08/2020 19:59:51 door Thomas van den Heuvel
 
Jan deman

jan deman

29/08/2020 22:12:40
Quote Anchor link
dat van regel 1 viel me inderdaad ook op dus ik heb de variable weggehaald en heb dit er van gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION["shopping_cart"][$key]['quantity'] = $_POST['var-qnty_val'];


ik krijg nu ook geen melding meer van php.


daarbij over hoe mijn winkelmand ingedeeld is, als ik dit er van zou maken :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$_SESSION['shopping_cart'][$key]

of

$_SESSION['shopping_cart']['quantity']

krijg ik in beide instanties errors en krijg ik het niet eens voor elkaar om item total x quantity te berekenen en het totaal.

zou ook niet weten waarom mij code fout is als het werkt, en als het op een betere manier kan zonder een hoop foutmeldingen sta ik daar natuurlijk open voor.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

29/08/2020 22:39:15
Quote Anchor link
Okay, een voorbeeld met "ingevulde waarden":
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
// start hier ergens je sessie

$_SESSION['cart'][5] = 4;
?>

(uiteraard komen 5 en 4 elders uit code)

Hiermee stop je 4 x het product met id 5 in je winkelmand. De sleutels in "cart" vormen je product id's en de waarden de hoeveelheden.

Op die manier kun je hier ook makkelijk en op een intuïtieve manier doorheen lo(o)pen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// start hier ergens je sessie

// indien de cart niet leeg is

if (false === empty($_SESSION['cart'])) {
    // loop door je winkelmand heen
    foreach ($_SESSION['cart'] as $productId => $quantity) {
        echo 'ik heb '.$quantity.' keer product met id '.$productId.' in mijn winkelmand.<br>';
    }
}

?>

Korter kan het niet en langer hoeft het niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.