Array opbouw (submit)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving Op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen PHP? Lees dan snel verder! Wij zoeken een ervaren PHP developer die binnen een organisatie gaat functioneren als verlengstuk van de klant. Wij zoeken voor deze iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme en plezier aanvliegt. Verder moet je instaat zijn om je tijd goed te managen omdat je aan meerdere projecten tegelijkertijd werkt. Je werkt met de nieuwste technieken en tijdens deze uitdaging werk je veel samen met de front-end developers van deze organisatie. Wij zoeken iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd de beste wilt zijn. Bedrijfsprofiel Waar ga

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 21:48:55
Quote Anchor link
Goede avond,

Mijn vraag is hoe ik deze array het beste kan opbouwen.
Ik wil dat het nummer en de naam een soort van gekoppeld zijn zodat ik deze later met een foreach kan uitlezen en samen kan tonen

Onderstaand een voorbeeld van mijn HTML

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:34:28
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:12:36
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de 'number' leidend is.

Dan zou ik iets doen als:

<input name="item[$number][$name]"/>
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 22:15:42
Quote Anchor link
Hi Ariën,


Het zijn wel altijd 2 losse inputs zeg maar, kan dat ook op een of andere manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:17:29
Quote Anchor link
Dat maakt toch niet uit?
Je wilt de data juist gegroepeerd hebben in je array-boom.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/04/2020 22:59:12
Quote Anchor link
Hoeft niet eens zo ingewikkeld. Zolang je deze velden in paren toevoegt / er altijd evenveel paren zijn kun je het prima doen zoals je in je oorspronkelijke bericht voorstelt. Zolang je validatie daar maar rekening mee houdt. Je loopt door het ene array heen en controleert of de index van de ander bestaat en of de inhoud voldoet aan de regels die voor dat veld gelden.

EDIT: dit wordt mogelijk een ander verhaal als je bestaande informatie wijzigt, mogelijk is deze opgeslagen in een specifiek record (met een specifiek id), dan is het wel zaak om deze te vermelden, maar ook daar hoef je geen extra dimensie toe te voegen maar vul je gewoon een index in in de reeds aanwezige haken om het bijbehorende record bij te kunnen werken.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:01:06 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:07:43
Quote Anchor link
Als ik

Input rij 1: 10 jan
Input rij 2: 23 bert

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form action="" method="post">
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input type="submit" value="send"/>
</form>    
<?php
print_r($_POST['explode']);
?>


Dan is de uitkomst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [number] => 23 [name] => bert )


Hij overruled de eerste.

Zoiets moet de uitkomst worden dat ik ze een voor een kan doorlopen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
array(
    array(
        'number' => '10',
        'name' => 'jan',
    ),

    array(
        'number' => '23',
        'name' => 'bert',
    ),
)

?>



Het kan ook zijn dat een nummer 2x voorkomt maar ze moeten wel op nummer gesorteerd worden.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:08:08 door Bryan De Baar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:11:37
Quote Anchor link
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>

Zou dan beter moeten werken.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:28:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <input name="item[1][number]"/><input name="item[1][name]"/>
    <input name="item[2][number]"/><input name="item[2[name]"/>

Zo krijg ik ze wel in groepen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:31:11
Quote Anchor link
Aah, dat is mooi :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/04/2020 00:38:44
Quote Anchor link
:p

Waarom niet gewoon wat je oorspronkelijk had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input name="number[]"><input name="name[]">
<input name="number[]"><input name="name[]">

al dan niet met specifieke indexen?

Houd het simpel.

Doorlopen kun je zoals ik al aangaf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach ($_POST['number'] as $index => $numberValue) {
    // ... doe iets met $numberValue ...
    // ... en de bijbehorende name zit in $_POST['name'][$index] ...

}
?>

Veel makkelijker wordt het niet?

item[<index>][<whatever>] kan natuurlijk ook, maar dat is een stuk minder flexibel omdat je dan de hele tijd expliciet indexen moet opgeven (die je ook als teller ergens bij zult moeten houden) ingeval je straks dynamisch items wilt kunnen toevoegen en verwijderen? Dan moet je de hele tijd zitten te klooien met het expliciet instellen van indexen. En je kunt er dan ook niet vanuit gaan dat dit een "sluitende rij" is, want wat als je item 1 t/m 5 hebt, en dan index 3 er tussenuit kiepert? Dan is het toevoegen van een groep velden als number[], name[] of whatever[] toch een stuk makkelijker, en de juiste index en de velden die dan tezamen een item vormen zoek je bij de verwerking wel bij elkaar.
Gewijzigd op 08/04/2020 00:50:01 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.