Array opbouw (submit)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 21:48:55
Quote Anchor link
Goede avond,

Mijn vraag is hoe ik deze array het beste kan opbouwen.
Ik wil dat het nummer en de naam een soort van gekoppeld zijn zodat ik deze later met een foreach kan uitlezen en samen kan tonen

Onderstaand een voorbeeld van mijn HTML

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:33:01
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:12:36
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de 'number' leidend is.

Dan zou ik iets doen als:

<input name="item[$number][$name]"/>
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 22:15:42
Quote Anchor link
Hi Ariën,


Het zijn wel altijd 2 losse inputs zeg maar, kan dat ook op een of andere manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:17:29
Quote Anchor link
Dat maakt toch niet uit?
Je wilt de data juist gegroepeerd hebben in je array-boom.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/04/2020 22:59:12
Quote Anchor link
Hoeft niet eens zo ingewikkeld. Zolang je deze velden in paren toevoegt / er altijd evenveel paren zijn kun je het prima doen zoals je in je oorspronkelijke bericht voorstelt. Zolang je validatie daar maar rekening mee houdt. Je loopt door het ene array heen en controleert of de index van de ander bestaat en of de inhoud voldoet aan de regels die voor dat veld gelden.

EDIT: dit wordt mogelijk een ander verhaal als je bestaande informatie wijzigt, mogelijk is deze opgeslagen in een specifiek record (met een specifiek id), dan is het wel zaak om deze te vermelden, maar ook daar hoef je geen extra dimensie toe te voegen maar vul je gewoon een index in in de reeds aanwezige haken om het bijbehorende record bij te kunnen werken.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:01:06 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:07:43
Quote Anchor link
Als ik

Input rij 1: 10 jan
Input rij 2: 23 bert

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form action="" method="post">
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input type="submit" value="send"/>
</form>    
<?php
print_r($_POST['explode']);
?>


Dan is de uitkomst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [number] => 23 [name] => bert )


Hij overruled de eerste.

Zoiets moet de uitkomst worden dat ik ze een voor een kan doorlopen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
array(
    array(
        'number' => '10',
        'name' => 'jan',
    ),

    array(
        'number' => '23',
        'name' => 'bert',
    ),
)

?>



Het kan ook zijn dat een nummer 2x voorkomt maar ze moeten wel op nummer gesorteerd worden.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:08:08 door Bryan De Baar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:11:37
Quote Anchor link
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>

Zou dan beter moeten werken.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:28:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <input name="item[1][number]"/><input name="item[1][name]"/>
    <input name="item[2][number]"/><input name="item[2[name]"/>

Zo krijg ik ze wel in groepen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:31:11
Quote Anchor link
Aah, dat is mooi :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/04/2020 00:38:44
Quote Anchor link
:p

Waarom niet gewoon wat je oorspronkelijk had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input name="number[]"><input name="name[]">
<input name="number[]"><input name="name[]">

al dan niet met specifieke indexen?

Houd het simpel.

Doorlopen kun je zoals ik al aangaf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach ($_POST['number'] as $index => $numberValue) {
    // ... doe iets met $numberValue ...
    // ... en de bijbehorende name zit in $_POST['name'][$index] ...

}
?>

Veel makkelijker wordt het niet?

item[<index>][<whatever>] kan natuurlijk ook, maar dat is een stuk minder flexibel omdat je dan de hele tijd expliciet indexen moet opgeven (die je ook als teller ergens bij zult moeten houden) ingeval je straks dynamisch items wilt kunnen toevoegen en verwijderen? Dan moet je de hele tijd zitten te klooien met het expliciet instellen van indexen. En je kunt er dan ook niet vanuit gaan dat dit een "sluitende rij" is, want wat als je item 1 t/m 5 hebt, en dan index 3 er tussenuit kiepert? Dan is het toevoegen van een groep velden als number[], name[] of whatever[] toch een stuk makkelijker, en de juiste index en de velden die dan tezamen een item vormen zoek je bij de verwerking wel bij elkaar.
Gewijzigd op 08/04/2020 00:50:01 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.