Array opbouw (submit)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 21:48:55
Quote Anchor link
Goede avond,

Mijn vraag is hoe ik deze array het beste kan opbouwen.
Ik wil dat het nummer en de naam een soort van gekoppeld zijn zodat ik deze later met een foreach kan uitlezen en samen kan tonen

Onderstaand een voorbeeld van mijn HTML

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
<input name="number[]"/><input name="name[]"/>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:24:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:12:36
Quote Anchor link
Ik neem aan dat de 'number' leidend is.

Dan zou ik iets doen als:

<input name="item[$number][$name]"/>
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 22:15:42
Quote Anchor link
Hi Ariën,


Het zijn wel altijd 2 losse inputs zeg maar, kan dat ook op een of andere manier?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 22:17:29
Quote Anchor link
Dat maakt toch niet uit?
Je wilt de data juist gegroepeerd hebben in je array-boom.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/04/2020 22:59:12
Quote Anchor link
Hoeft niet eens zo ingewikkeld. Zolang je deze velden in paren toevoegt / er altijd evenveel paren zijn kun je het prima doen zoals je in je oorspronkelijke bericht voorstelt. Zolang je validatie daar maar rekening mee houdt. Je loopt door het ene array heen en controleert of de index van de ander bestaat en of de inhoud voldoet aan de regels die voor dat veld gelden.

EDIT: dit wordt mogelijk een ander verhaal als je bestaande informatie wijzigt, mogelijk is deze opgeslagen in een specifiek record (met een specifiek id), dan is het wel zaak om deze te vermelden, maar ook daar hoef je geen extra dimensie toe te voegen maar vul je gewoon een index in in de reeds aanwezige haken om het bijbehorende record bij te kunnen werken.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:01:06 door Thomas van den Heuvel
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:07:43
Quote Anchor link
Als ik

Input rij 1: 10 jan
Input rij 2: 23 bert

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form action="" method="post">
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input name="item[number]"/><input name="item[name]"/>
    <input type="submit" value="send"/>
</form>    
<?php
print_r($_POST['explode']);
?>


Dan is de uitkomst
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [number] => 23 [name] => bert )


Hij overruled de eerste.

Zoiets moet de uitkomst worden dat ik ze een voor een kan doorlopen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
array(
    array(
        'number' => '10',
        'name' => 'jan',
    ),

    array(
        'number' => '23',
        'name' => 'bert',
    ),
)

?>



Het kan ook zijn dat een nummer 2x voorkomt maar ze moeten wel op nummer gesorteerd worden.
Gewijzigd op 07/04/2020 23:08:08 door Bryan De Baar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:11:37
Quote Anchor link
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>
<input name="item[number][]"/><input name="item[name][]"/>

Zou dan beter moeten werken.
 
Bryan De Baar

Bryan De Baar

07/04/2020 23:28:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    <input name="item[1][number]"/><input name="item[1][name]"/>
    <input name="item[2][number]"/><input name="item[2[name]"/>

Zo krijg ik ze wel in groepen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/04/2020 23:31:11
Quote Anchor link
Aah, dat is mooi :-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

08/04/2020 00:38:44
Quote Anchor link
:p

Waarom niet gewoon wat je oorspronkelijk had:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input name="number[]"><input name="name[]">
<input name="number[]"><input name="name[]">

al dan niet met specifieke indexen?

Houd het simpel.

Doorlopen kun je zoals ik al aangaf:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach ($_POST['number'] as $index => $numberValue) {
    // ... doe iets met $numberValue ...
    // ... en de bijbehorende name zit in $_POST['name'][$index] ...

}
?>

Veel makkelijker wordt het niet?

item[<index>][<whatever>] kan natuurlijk ook, maar dat is een stuk minder flexibel omdat je dan de hele tijd expliciet indexen moet opgeven (die je ook als teller ergens bij zult moeten houden) ingeval je straks dynamisch items wilt kunnen toevoegen en verwijderen? Dan moet je de hele tijd zitten te klooien met het expliciet instellen van indexen. En je kunt er dan ook niet vanuit gaan dat dit een "sluitende rij" is, want wat als je item 1 t/m 5 hebt, en dan index 3 er tussenuit kiepert? Dan is het toevoegen van een groep velden als number[], name[] of whatever[] toch een stuk makkelijker, en de juiste index en de velden die dan tezamen een item vormen zoek je bij de verwerking wel bij elkaar.
Gewijzigd op 08/04/2020 00:50:01 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.