Array opbouwen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »
Mr Beronne

Mr Beronne

28/10/2012 13:09:27
Quote Anchor link
Beste lezers ik zit met een simpel probleem maar kom er even niet uit.

Ik heb een tabel in db waar ik data uit wil halen en als ik het er nu uit
haal krijg ik deze array terug

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
Array
(
    [id] => 1
    [naam] => Auto's
)
Array
(
    [id] => 2
    [naam] => Vrachtauto's
)
Array
(
    [id] => 3
    [naam] => Scooters
)
Array
(
    [id] => 4
    [naam] => Snorfietsen
)


maar dit moet 1 array worden zoals dit:


Array
(
    [1] => Auto's
    [2] => Vrachtauto's
    [3] => Scooters
    [4] => Snorfietsen
)


Dus de id gevolgd met de waarde ik heb van alles geprobeerd met een foreach of hoe dan ook
maar het wilt me niet lukken dus vraag ik om hulp
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:56:39
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

28/10/2012 13:16:26
Quote Anchor link
Laat je code eens zien
 
Wouter J

Wouter J

28/10/2012 13:17:04
Quote Anchor link
Wat heb je al geprobeerd? Dan kunnen we je helpen.
 
Mr Beronne

Mr Beronne

28/10/2012 13:19:22
Quote Anchor link
Zo haal ik de data uit de tabel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        $sql
= mysql_query("SELECT id, naam FROM productgroep") or die (mysql_error());
        
        while($row = mysql_fetch_assoc($sql)){
            foreach($row as $key => $value){
                $products[] = $value;
            }        
        }

?>


Op deze manier krijg ik gewoon deze array te zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Array
(
    [id] => 1
    [naam] => Auto's
)
Array
(
    [id] => 2
    [naam] => Vrachtauto's
)
Array
(
    [id] => 3
    [naam] => Scooters
)
Array
(
    [id] => 4
    [naam] => Snorfietsen
)

Dit is natuurlijk logisch maar nu wil ik het zo hebben dat ik 1 array krijg met
1 => Auto's
2 => .....
3 => ....

Maar dit lukt mij niet.
Ik zat te denken om nog een foreach binnen die eerste foreach te doen
maar dat lukt mij niet dus hoop dat iemand mij kan helpen
Gewijzigd op 28/10/2012 13:22:33 door Mr Beronne
 
- Raoul -

- Raoul -

28/10/2012 13:21:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$products
= array();
$sql = mysql_query("SELECT id, naam FROM productgroep");

if ($sql == false) {

   echo 'Fout: Kon de query niet uitvoeren.';

}
else {

  while ($row = mysql_fetch_assoc($sql)) {
     $products[] = $row['naam'];
  }


  print_r($products);

}


?>
Gewijzigd op 28/10/2012 13:23:54 door - Raoul -
 
Mr Beronne

Mr Beronne

28/10/2012 13:23:55
Quote Anchor link
@Raoul kan het niet een een foreach dat vind ik zelf netter staan,
maar als dat niet wil dan hou ik het wel bij en while loop
 
- Raoul -

- Raoul -

28/10/2012 13:24:25
Quote Anchor link
Waarom zou je nog een foreach erbij zetten als dan helemaal niet nodig is?
Een foreach in een while loop zetten (met een query als resource) is onzin en word in de praktijk vrijwel nooit gebruikt.
Gewijzigd op 28/10/2012 13:26:17 door - Raoul -
 
Mr Beronne

Mr Beronne

28/10/2012 13:26:45
Quote Anchor link
/
Gewijzigd op 28/10/2012 13:33:26 door Mr Beronne
 
- Raoul -

- Raoul -

28/10/2012 13:27:35
Quote Anchor link
Het is wel van balang dat je het snapt! Dussssss... snap je m'n code en waarom het werkt?
Trouwens, waarom zou hier een slotje op moeten?
 
Wouter J

Wouter J

28/10/2012 13:28:50
Quote Anchor link
We doen hier niet aan slotjes :) En dit is niet precies wat Bham wilt. Stel je verwijderd ID 4 dan wil je die ook niet meer in je array hebben staan. Ik zou het zo aanpakken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// ...
$row = mysql_fetch_assoc($result);

$products = array();

foreach ($row as $id => $name) {
    $products[$id] = $name;
}

?>
 
Mr Beronne

Mr Beronne

28/10/2012 13:34:27
Quote Anchor link
Beste mensen ik zie het nu ook dat er wat fout gaat net zoals Wouter j Zegt. Op de manier van Raoul wordt er genummerd vanuit de array dus bij 0 en dit is niet de nummering van id's uit de db
 
- Raoul -

- Raoul -

28/10/2012 13:36:53
Quote Anchor link
Ok dan...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$products
= array();
$sql = mysql_query("SELECT id, naam FROM productgroep");

if ($sql == false) {

   echo 'Fout: Kon de query niet uitvoeren.';

}
else {

  while ($row = mysql_fetch_assoc($sql)) {
     $products[$row['id']] = $row['naam'];
  }


  print_r($products);

}


?>
 
Mr Beronne

Mr Beronne

28/10/2012 13:38:32
Quote Anchor link
Wouter J als ik het op jouw manier doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        $sql
= mysql_query("SELECT id, naam FROM productgroep") or die (mysql_error());
        $row = mysql_fetch_assoc($sql);
        
        foreach ($row as $id =>$name){
            $products[$id] = $name;    
        }


?>


krijg ik alleen maar deze array terug:
Array
(
[id] => 1
[naam] => Auto's
)
 
Wouter J

Wouter J

28/10/2012 13:39:57
Quote Anchor link
Ah, het moet dit zijn denk ik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
// ...
$rows = mysql_fetch_assoc($sql);

foreach ($rows as $row) {
    $products[$row['id'] = $row['name']
}
 
Mr Beronne

Mr Beronne

28/10/2012 16:36:57
Quote Anchor link
@ Wouter J
Jouw voorbeeld werkt nog niet volgens mij kom niet alle data binnen in $rows
alleen dit maar:

Array
(
[id] => 1
[naam] => Auto's
)

Dus hoe zorg ik er dan voor dat hij alles pakt
 
- SanThe -

- SanThe -

28/10/2012 16:49:38
Quote Anchor link
Volgens mij is dit het juiste antwoord:

- Raoul - op 28/10/2012 13:36:53:
Ok dan...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$products
= array();
$sql = mysql_query("SELECT id, naam FROM productgroep");

if ($sql == false) {

   echo 'Fout: Kon de query niet uitvoeren.';

}
else {

  while ($row = mysql_fetch_assoc($sql)) {
     $products[$row['id']] = $row['naam'];
  }


  print_r($products);

}


?>
 
Mr Beronne

Mr Beronne

28/10/2012 17:10:24
Quote Anchor link
Klopt dat werkt nu heb ik nog een vraag ik wil de tweede waarde ophalen doormiddel van ajax maar hoe
kan ik data: id, sturen naar een functie in een class ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
        <script>
        $(document).ready(function() {
            
            $("#product").change(function(){
                var id = "id="+$(this).val();
                //alert(id);
                
                $.ajax({
                    type: "POST",
                    url: "classes/class_Garage.php",
                    data: id,
                    cache: false,
                    success: function(html){
                        $("#type_product").html(html)
                        // waarde terug van ajax
                    }
                });                
            });            
        });
        </script>


Bij data moet iets als dit komen te staan:
data:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $setTypes = $garage->setTypes(id);?>
,
heb al meerdere dingen geprobeerd maar weet zo niet hoe ik dus
de data van id in mijn functie krijg??
Gewijzigd op 28/10/2012 17:11:54 door Mr Beronne
 
Flip --

Flip --

28/10/2012 19:29:25
Quote Anchor link
Maar wat nu als dadelijk iemand weer met een werkende oplossing komt maar jij vind het niet net geschreven?

Misschien kan je ook even erbij schrijven wanneer een code voor jou net is zodat we deze requirements kunnen meenemen in het ontwerp???
Gewijzigd op 28/10/2012 19:31:12 door Flip --
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.