Array opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

No-Code Betty Blocks ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving Wil jij de bedrijfsprocessen van klanten revolutionair digitaliseren en optimaliseren zonder beperkt te worden door programmeertalen? Kom werken bij een snelgroeiende en professionele organisatie met een gezonde dosis humor en veel vrijheid om jezelf te ontwikkelen. Als No-Code Betty Blocks ontwikkelaar werk je vanuit ons kantoor in het hart van Nederland, je thuiswerkplek of op locatie bij de klant. We faciliteren de juiste trainingen en ondersteuning zodat je een echte Betty Blocks expert wordt. Naast het werk zijn er bij ons bijzondere events, zoals een jaarlijkse zeildag, een zomerse barbecue en een knus kerstdiner om de grillige maanden door

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

23/02/2018 15:56:46
Quote Anchor link
Ik wilde de onderstaande gegevens opslaan in mijn database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<input id="618" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="618" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input id="619" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="619" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input id="620" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="620" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">


Mijn database omvat een ID-, naam- en functie-veld.
Omdat de pagina dynamisch is, en er ook nieuwe velden kunnen worden aangemaakt wil ik alles wat op een bepaald moment op de pagina staat saven via een array.
Maar... hoe?

Hoe lees ik dit uit?

Iets als: if (isset($_POST['titelnaam'])) {
Maarja... hoe krijg ik het dan bij het juiste ID gesaved?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:24:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2018 16:24:00
Quote Anchor link
Het handigste is om de id-nummers tussen de brackets in je HTML te plaatsen. Dan heb je meteen een goede key aan je array.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2018 19:29:15
Quote Anchor link
Waarom is de pagina dynamisch? Is er een noodzaak om alles tegelijkertijd te kunnen editen? Deel het anders op in een lijst, een add-formulier en een edit-formulier (en een delete-knop met bevestiging), waarbij je bij het toevoegen en wijzigen slechts één item per keer behandelt?

Ik neem aan dat je dit alles niet letterlijk opslaat als array?
Gewijzigd op 23/02/2018 20:20:26 door Thomas van den Heuvel
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 11:28:46
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met de brackets in de HTML, proberen te zoeken...
Heb je een voorbeeldje?
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 13:33:42
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 13:36:23
Quote Anchor link
Brackets zijn de vierkante haakjes: [ ]
Als je daar nou je ID tussenzet, dan hebben die array elementen meteen een key die als identificatie kan dienen.

Jasper Schellekens op 28/02/2018 13:33:42:
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?

Eh, hoe kom je daarbij? Ik zie de ID's wel verder netjes oplopen, wat nog niet zegt of hij wel of niet een PK en auto_increment gebruikt.
Gewijzigd op 28/02/2018 13:38:44 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 13:43:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 13:36:23:
Brackets zijn de vierkante haakjes: [ ]
Als je daar nou je ID tussenzet, dan hebben die array elementen meteen een key die als identificatie kan dienen.

Jasper Schellekens op 28/02/2018 13:33:42:
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?

Eh, hoe kom je daarbij? Ik zie de ID's wel verder netjes oplopen, wat nog niet zegt of hij wel of niet een PK en auto_increment gebruikt.


Topic starter had het over opslaan in database. Ik dacht dat hij elk veld handmatig genummerd heeft. Als je werkelijk 600 tabellen aan hebt gemaakt... liever hij als ik.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 13:47:14
Quote Anchor link
Ik heb geen idee hoe je op die tabellen uitkomt, en waar je leest dat er ID's handmatig worden aangemaakt :-P
Met die velden die hij bedoelt zal hij hopelijk formuliervelden bedoelen, en geen databasevelden.

Misschien kan Daan wat meer vertellen over zijn opzet?
Gewijzigd op 28/02/2018 13:47:38 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:10:42
Quote Anchor link
De ID's zijn auto increment. Was slechts een voorbeeldje...

Ik heb nu het volgende (met voorbeeldID's:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<input type="text" name="titelnaam[618]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[618]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input type="text" name="titelnaam[619]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[619]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input type="text" name="titelnaam[620]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[620]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">


Hoe stuur ik dan de array netjes weg met jquery? Ik heb even gegoogeld, maar kwam er niet uit...
De pagina update.php moet het gaan aanpassen in de database.
Gewijzigd op 28/02/2018 14:12:04 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 14:19:43
Quote Anchor link
Hoe ziet de opzet van je formulier eruit?
Alles in een keer, of per item opslaan via een AJAX-request?
Gewijzigd op 28/02/2018 14:19:57 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:22:31
Quote Anchor link
Alles in een keer....
De opzet is precies zoals hierboven....

Ik werk blur:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        alert("This input field has lost its focus.");
    });
});
</script>


In plaats van alert, moet alles weggestuurd worden naar update.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 14:38:33
Quote Anchor link
Heb je al gekeken naar de $.ajax() functie?
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:55:06
Quote Anchor link
Ja, alleen hoe moet de $.ajax() functie de array gaan verzenden? Dat is het lastige punt....
Want hoe roep ik de data aan?
Gewijzigd op 28/02/2018 15:02:50 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:03:17
Quote Anchor link
Via POST is het beste:
De data van je formulier kan je opslaan in een geserialiseerd 'pakketje' met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var formData = $(this).serialize();


En deze property in je $.ajax() functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
data:formData,


En controleer in je browser met je requests-tabblad van je Inspector-tool wat er gebeurt.

Voor het gemak kan je altijd even een print_r() in je PHP-script gebruiken om te kijken of de array klopt.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:04:27 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 15:23:27
Quote Anchor link
Ik heb nu dit geprobeerd, maar dat werkt niet... Ziet iemand waar de fout zit?
Even ter info: er staan meer tekstvelden op de pagina index.php, hoe maak ik dat alleen titelnaam[] en titelfunctie[] wordt doorgestuurd via een array?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    <script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:28:52
Quote Anchor link
Het ging toch om ALLES in één keer? Dan zou ik liever een submit functie gebruiken. Een 'blur' zou dan een vreemde handeling zijn.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:30:04 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:31:04
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 13:47:14:
Ik heb geen idee hoe je op die tabellen uitkomt, en waar je leest dat er ID's handmatig worden aangemaakt :-P
Met die velden die hij bedoelt zal hij hopelijk formuliervelden bedoelen, en geen databasevelden.

Misschien kan Daan wat meer vertellen over zijn opzet?


Ahh ik was net wakker en heb volgensmij gelezen wat ik wilde lezen haha. mijn fout.

Voor TopicStarter:
Heb je daadwerkelijk 600 input velden aangemaakt?
Gewijzigd op 28/02/2018 15:31:46 door Jasper Schellekens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:39:59
Quote Anchor link
Als er 600 items op één pagina staan, en dus twee formulierelementen per item, dan kom je uit boven de 1.000, en overschrijd je de grens van max_input_vars.

Deze is op te schroeven met ini_set, php.ini of .htaccess, maar ik zou er toch onder blijven. Een paginanavigatie zou een mooie oplossing zijn.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:40:17 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:43:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 15:39:59:
Als er 600 items op één pagina staan, en dus twee formulierelementen per item, dan kom je uit boven de 1.000, en overschrijd je de grens van max_input_vars.

Deze is op te schroeven met ini_set, php.ini of .htaccess, maar ik zou er toch onder blijven. Een paginanavigatie zou een mooie oplossing zijn.


Dat wist ik eigenlijk niet. Maar dat limiet is dan per pagina?
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 15:44:36
Quote Anchor link
Er kunnen maximaal 20 items per pagina aangemaakt worden (dus maximaal 40 tekstvelden).
Dan is het wel mogelijk te werken met blur toch?

Maar hoe zorg ik dan dat onderstaande code werkt op titelnaam[] en titelfunctie[] ?
Dat die in de array komen en doorgestuurd worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:47:50
Quote Anchor link
Daan Vee op 28/02/2018 15:44:36:
Er kunnen maximaal 20 items per pagina aangemaakt worden (dus maximaal 40 tekstvelden).
Dan is het wel mogelijk te werken met blur toch?

Maar hoe zorg ik dan dat onderstaande code werkt op titelnaam[] en titelfunctie[] ?
Dat die in de array komen en doorgestuurd worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>


Ik heb geen verstand van ajax en javascript ofzo maar ik denk dat dit net zoals bij PHP met
$_POST["titelfunctie[]"]; gedaan kan worden.
Deze haal je in jouw geval dan op bij update.php
Gewijzigd op 28/02/2018 15:49:25 door Jasper Schellekens
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.