Array opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Daan Vee

Daan Vee

23/02/2018 15:56:46
Quote Anchor link
Ik wilde de onderstaande gegevens opslaan in mijn database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<input id="618" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="618" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input id="619" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="619" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input id="620" type="text" name="titelnaam[]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" id="620" name="titelfunctie[]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">


Mijn database omvat een ID-, naam- en functie-veld.
Omdat de pagina dynamisch is, en er ook nieuwe velden kunnen worden aangemaakt wil ik alles wat op een bepaald moment op de pagina staat saven via een array.
Maar... hoe?

Hoe lees ik dit uit?

Iets als: if (isset($_POST['titelnaam'])) {
Maarja... hoe krijg ik het dan bij het juiste ID gesaved?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 04:01:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2018 16:24:00
Quote Anchor link
Het handigste is om de id-nummers tussen de brackets in je HTML te plaatsen. Dan heb je meteen een goede key aan je array.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

23/02/2018 19:29:15
Quote Anchor link
Waarom is de pagina dynamisch? Is er een noodzaak om alles tegelijkertijd te kunnen editen? Deel het anders op in een lijst, een add-formulier en een edit-formulier (en een delete-knop met bevestiging), waarbij je bij het toevoegen en wijzigen slechts één item per keer behandelt?

Ik neem aan dat je dit alles niet letterlijk opslaat als array?
Gewijzigd op 23/02/2018 20:20:26 door Thomas van den Heuvel
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 11:28:46
Quote Anchor link
Ik snap niet helemaal wat je bedoelt met de brackets in de HTML, proberen te zoeken...
Heb je een voorbeeldje?
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 13:33:42
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 13:36:23
Quote Anchor link
Brackets zijn de vierkante haakjes: [ ]
Als je daar nou je ID tussenzet, dan hebben die array elementen meteen een key die als identificatie kan dienen.

Jasper Schellekens op 28/02/2018 13:33:42:
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?

Eh, hoe kom je daarbij? Ik zie de ID's wel verder netjes oplopen, wat nog niet zegt of hij wel of niet een PK en auto_increment gebruikt.
Gewijzigd op 28/02/2018 13:38:44 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 13:43:05
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 13:36:23:
Brackets zijn de vierkante haakjes: [ ]
Als je daar nou je ID tussenzet, dan hebben die array elementen meteen een key die als identificatie kan dienen.

Jasper Schellekens op 28/02/2018 13:33:42:
Waarom gebruik je geen primary key, auto increment voor ids?

Eh, hoe kom je daarbij? Ik zie de ID's wel verder netjes oplopen, wat nog niet zegt of hij wel of niet een PK en auto_increment gebruikt.


Topic starter had het over opslaan in database. Ik dacht dat hij elk veld handmatig genummerd heeft. Als je werkelijk 600 tabellen aan hebt gemaakt... liever hij als ik.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 13:47:14
Quote Anchor link
Ik heb geen idee hoe je op die tabellen uitkomt, en waar je leest dat er ID's handmatig worden aangemaakt :-P
Met die velden die hij bedoelt zal hij hopelijk formuliervelden bedoelen, en geen databasevelden.

Misschien kan Daan wat meer vertellen over zijn opzet?
Gewijzigd op 28/02/2018 13:47:38 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:10:42
Quote Anchor link
De ID's zijn auto increment. Was slechts een voorbeeldje...

Ik heb nu het volgende (met voorbeeldID's:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<input type="text" name="titelnaam[618]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[618]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input type="text" name="titelnaam[619]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[619]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">

<input type="text" name="titelnaam[620]" value="" placeholder="Naam" class="form-control" style="width:200px;">
<input type="text" name="titelfunctie[620]" value="" placeholder="Functie" class="form-control" style="width:200px;">


Hoe stuur ik dan de array netjes weg met jquery? Ik heb even gegoogeld, maar kwam er niet uit...
De pagina update.php moet het gaan aanpassen in de database.
Gewijzigd op 28/02/2018 14:12:04 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 14:19:43
Quote Anchor link
Hoe ziet de opzet van je formulier eruit?
Alles in een keer, of per item opslaan via een AJAX-request?
Gewijzigd op 28/02/2018 14:19:57 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:22:31
Quote Anchor link
Alles in een keer....
De opzet is precies zoals hierboven....

Ik werk blur:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
    <script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        alert("This input field has lost its focus.");
    });
});
</script>


In plaats van alert, moet alles weggestuurd worden naar update.php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 14:38:33
Quote Anchor link
Heb je al gekeken naar de $.ajax() functie?
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 14:55:06
Quote Anchor link
Ja, alleen hoe moet de $.ajax() functie de array gaan verzenden? Dat is het lastige punt....
Want hoe roep ik de data aan?
Gewijzigd op 28/02/2018 15:02:50 door Daan Vee
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:03:17
Quote Anchor link
Via POST is het beste:
De data van je formulier kan je opslaan in een geserialiseerd 'pakketje' met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
var formData = $(this).serialize();


En deze property in je $.ajax() functie:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
data:formData,


En controleer in je browser met je requests-tabblad van je Inspector-tool wat er gebeurt.

Voor het gemak kan je altijd even een print_r() in je PHP-script gebruiken om te kijken of de array klopt.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:04:27 door - Ariën -
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 15:23:27
Quote Anchor link
Ik heb nu dit geprobeerd, maar dat werkt niet... Ziet iemand waar de fout zit?
Even ter info: er staan meer tekstvelden op de pagina index.php, hoe maak ik dat alleen titelnaam[] en titelfunctie[] wordt doorgestuurd via een array?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
    <script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:28:52
Quote Anchor link
Het ging toch om ALLES in één keer? Dan zou ik liever een submit functie gebruiken. Een 'blur' zou dan een vreemde handeling zijn.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:30:04 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:31:04
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 13:47:14:
Ik heb geen idee hoe je op die tabellen uitkomt, en waar je leest dat er ID's handmatig worden aangemaakt :-P
Met die velden die hij bedoelt zal hij hopelijk formuliervelden bedoelen, en geen databasevelden.

Misschien kan Daan wat meer vertellen over zijn opzet?


Ahh ik was net wakker en heb volgensmij gelezen wat ik wilde lezen haha. mijn fout.

Voor TopicStarter:
Heb je daadwerkelijk 600 input velden aangemaakt?
Gewijzigd op 28/02/2018 15:31:46 door Jasper Schellekens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/02/2018 15:39:59
Quote Anchor link
Als er 600 items op één pagina staan, en dus twee formulierelementen per item, dan kom je uit boven de 1.000, en overschrijd je de grens van max_input_vars.

Deze is op te schroeven met ini_set, php.ini of .htaccess, maar ik zou er toch onder blijven. Een paginanavigatie zou een mooie oplossing zijn.
Gewijzigd op 28/02/2018 15:40:17 door - Ariën -
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:43:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 28/02/2018 15:39:59:
Als er 600 items op één pagina staan, en dus twee formulierelementen per item, dan kom je uit boven de 1.000, en overschrijd je de grens van max_input_vars.

Deze is op te schroeven met ini_set, php.ini of .htaccess, maar ik zou er toch onder blijven. Een paginanavigatie zou een mooie oplossing zijn.


Dat wist ik eigenlijk niet. Maar dat limiet is dan per pagina?
 
Daan Vee

Daan Vee

28/02/2018 15:44:36
Quote Anchor link
Er kunnen maximaal 20 items per pagina aangemaakt worden (dus maximaal 40 tekstvelden).
Dan is het wel mogelijk te werken met blur toch?

Maar hoe zorg ik dan dat onderstaande code werkt op titelnaam[] en titelfunctie[] ?
Dat die in de array komen en doorgestuurd worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>
 
Jasper Schellekens

Jasper Schellekens

28/02/2018 15:47:50
Quote Anchor link
Daan Vee op 28/02/2018 15:44:36:
Er kunnen maximaal 20 items per pagina aangemaakt worden (dus maximaal 40 tekstvelden).
Dan is het wel mogelijk te werken met blur toch?

Maar hoe zorg ik dan dat onderstaande code werkt op titelnaam[] en titelfunctie[] ?
Dat die in de array komen en doorgestuurd worden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script>
$(document).ready(function(){
    $("input").blur(function(){
        var formData = $(this).serialize();

                    $.ajax({
                       url: "update.php",
                        type: "POST",
                        data:formData,
                    alert( "Data Loaded: " + data );
                 });
        
    });
});
</script>


Ik heb geen verstand van ajax en javascript ofzo maar ik denk dat dit net zoals bij PHP met
$_POST["titelfunctie[]"]; gedaan kan worden.
Deze haal je in jouw geval dan op bij update.php
Gewijzigd op 28/02/2018 15:49:25 door Jasper Schellekens
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.