Array optellen met veschillende waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Vdleije .

vdleije .

23/07/2007 17:24:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vastloper in een bezoekersteller script. Ik heb het tellertje van Bas genomen echter werkt deze op een bijzondere manier.

-----
In de database:
id, ipaddrs, datum
1 , 00.000.00.000,00.000.00.000,00.000.00.000, 11-12-2007 [voorbeeld]
-----

De Ipadressen zijn door komma's gesplitst. Hoe krijg ik hier het totaal?

===HET SCRIPT===
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
  $dedatum
= date('m.Y');
  $sql = "SELECT ipaddrs,datum FROM statistieken WHERE SUBSTRING(datum, 4, 7) = '" . $dedatum . "' ORDER BY id";
  $sql2 = "SELECT ipaddrs FROM statistieken ORDER BY id";
  
  $res = mysql_query($sql);
  $res2 = mysql_query($sql2);
  
          while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            $row[ipaddrs] = explode(",", $row[ipaddrs]);
            $totips = count($row[ipaddrs]);
        }

          
####TOTAAL - dit lukt dus niet -
while ($row2 = mysql_fetch_assoc($res2))
        {

            $row2[ipaddrs] = explode(",", $row2[ipaddrs]);
            $totips2 = count($row2[ipaddrs]);
            $arraypush = array_push($array, $totips2);
            $array = array($totips2);
            $totaal = array_sum($array);
        }



  ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:01:00
 
Vdleije .

vdleije .

23/07/2007 17:34:00
Quote Anchor link
Never mind het moest zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
  $dedatum
= date('m.Y');
  $sql = "SELECT ipaddrs,datum FROM statistieken WHERE SUBSTRING(datum, 4, 7) = '" . $dedatum . "' ORDER BY id";
  $sql2 = "SELECT ipaddrs FROM statistieken ORDER BY id";
  
  $res = mysql_query($sql);
  $res2 = mysql_query($sql2);
$array = array($totips2);
  
          while ($row = mysql_fetch_array($res))
        {

            $row[ipaddrs] = explode(",", $row[ipaddrs]);
            $totips = count($row[ipaddrs]);
        }


          while ($row2 = mysql_fetch_array($res2))
        {

            $row2[ipaddrs] = explode(",", $row2[ipaddrs]);
            $totips2 = count($row2[ipaddrs]);
            $arraypush = array_push($array, $totips2);
        }

$totaal = array_sum($array);

  ?>
 
- SanThe -

- SanThe -

23/07/2007 17:40:00
Quote Anchor link
Ik kan hier niks zinnigs uithalen.
De eerste while levert $totips op met daarin een getal dat het aantal ipnummers aangeeft van het laatst gevonden record uit de eerste query.
De tweede while is al net zo vaag.
 
Vdleije .

vdleije .

23/07/2007 18:00:00
Quote Anchor link
Ask Bas :D. 't werkt wel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.