Array sorteren op laatst gewijzigd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael

Michael

11/05/2007 20:07:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een fotoalbum waarvan ik de foto's graag gesorteerd wil zien op datum dat hij als laatst gewijzigd is. Dit is de code:

while($entry=$d->read()) {

if(eregi(".jpg|.jpeg|.gif|.bmp|.png", $entry)){

ClearStatCache();



$foto = $path . "/" . $entry ;

$fotoArray[] = $foto;
sort($fotoArray);


}



}


Zoals je kan zien sorteer ik nu nog de array op naam. Zoals gezegd wil ik hem graag op datum. Ik heb verschillende artikelen gelezen op php.net dat het moet kunnen met filectime. Ik heb van alles geprobeerd maar ik heb geen flauw idee hoe ik dit kan implementeren in mijn code. Iemand die mij daarmee kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:26:35
 
- SanThe -

- SanThe -

11/05/2007 20:24:00
Quote Anchor link
Je zal die datum ook in een array() moeten zetten en dan kan je daar op sorteren.
 
Michael

Michael

11/05/2007 20:32:00
Quote Anchor link
Voorbeeldje mischien?
 
Michael

Michael

13/05/2007 17:08:00
Quote Anchor link
Iemand een voorbeeldje waarmee ik dit kan doen?
 
Michael

Michael

13/05/2007 20:13:00
Quote Anchor link
Ik ben al iets verder. Als ik die datum in ook in de array zet zoals bijv
$moddate = filemtime($foto);
array_unshift ($fotoArray, "$moddate");

Als ik dan de array wil laten zien zie ik de foto's niet meer maar een thumbnails met de gewijzigde datum.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik die $moddate wel in die array kan gaan gebruiken maar dat ie niet op het scherm zet als ik die array afdruk?
 
Michael

Michael

14/05/2007 12:02:00
Quote Anchor link
Niemand die mij enigsinds kan helpen?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/05/2007 12:50:00
Quote Anchor link
Ik zou een array() maken met als key de datum erin.
$var=array();
$var[$datum] = $foto;
Sorteren kan dan met ksort() en/of krsort().
 
Michael

Michael

14/05/2007 15:48:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 14.05.2007 12:50:
Ik zou een array() maken met als key de datum erin.
$var=array();
$var[$datum] = $foto;
Sorteren kan dan met ksort() en/of krsort().


Oke dat heb ik geprobeerd alleen het probleem is dat wanneer ik de array met foto's afdruk dan pakt hij die foto's niet meer. Hoe kan dat?
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

14/05/2007 15:59:00
Quote Anchor link
OMG Vier posts achter elkaar :O.

Geef ze een ID.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/05/2007 16:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$var
=array();
$var[$datum] = $foto;
foreach($var as $key => $value)
{

    echo 'Op ' . $key . ': <img src="' . $foto . '"/>';
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.