array tekstbestand converteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

04/12/2021 14:08:07
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik heb een textbestand gevuld met een groot aantal gegevens. Het bestaat uit meerdere regels zoals hieronder er 1 staat aagegeven. Ik wil deze met php weergeven om dan selecties te kunnen maken. Ik weet hoe array's werken maar ik heb geen idee hoe ik zo'n document kan omzetten. Kan iemand mij advies geven?
Thankx

Voorbeeldregel van een regel;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
{"status":{"timestamp":"2021-12-04T13:02:58.558Z","error_code":0,"error_message":null,"elapsed":22,"credit_count":1,"notice":null,"total_count":7934},"data":[{"id":1,"name":"Bitcoin","symbol":"BTC","slug":"bitcoin","num_market_pairs":8308,"date_added":"2013-04-28T00:00:00.000Z","tags":["mineable","pow","sha-256","store-of-value","state-channel","coinbase-ventures-portfolio","three-arrows-capital-portfolio","polychain-capital-portfolio","binance-labs-portfolio","blockchain-capital-portfolio","boostvc-portfolio","cms-holdings-portfolio","dcg-portfolio","dragonfly-capital-portfolio","electric-capital-portfolio","fabric-ventures-portfolio","framework-ventures-portfolio","galaxy-digital-portfolio","huobi-capital-portfolio","alameda-research-portfolio","a16z-portfolio","1confirmation-portfolio","winklevoss-capital-portfolio","usv-portfolio","placeholder-ventures-portfolio","pantera-capital-portfolio","multicoin-capital-portfolio","paradigm-portfolio"],"max_supply":21000000,"circulating_supply":18890987,"total_supply":18890987,"platform":null,"cmc_rank":1,"last_updated":"2021-12-04T13:02:02.000Z","quote":{"USD":{"price":47201.84236157637,"volume_24h":62618418378.936775,"volume_change_24h":94.4686,"percent_change_1h":1.04215459,"percent_change_24h":-17.01631179,"percent_change_7d":-13.77003006,"percent_change_30d":-23.77721437,"percent_change_60d":-5.46384951,"percent_change_90d":-5.79607754,"market_cap":891689390428.5885,"market_cap_dominance":40.5598,"fully_diluted_market_cap":991238689593.1,"last_updated":"2021-12-04T13:02:02.000Z"}}}]}
Gewijzigd op 06/12/2021 15:19:09 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 12:24:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2021 14:17:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar: json_decode
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

04/12/2021 14:48:53
Quote Anchor link
$response = curl_exec($curl); // Send the request, save the response
echo"<pre"> print_r(json_decode($response));echo"<pre"> // print json decoded response
curl_close($curl); // Close request

Dit geeft met hetzelfde overzicht, dus niet per regel onder elkaar, waarschijnlijk is de syntax niet correct?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/12/2021 15:16:26
Quote Anchor link
Het is echt een goed geformatteerde JSON-string, hoor.

Ga anders even stapje voor stapje debuggen ipv alle functies achter elkaar uitvoeren.
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

04/12/2021 15:25:10
Quote Anchor link
Ga ik doen!
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/12/2021 15:14:37
Quote Anchor link
Diverse manieren geprobeerd zoals;
$arr=(json_decode($response));
foreach($arr as $name){
echo $name . "<br>";
}
Geeft:Recoverable fatal error: Object of class stdClass could not be converted to string in /

Mijn kennis houd hier helaas op.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2021 15:18:37
Quote Anchor link
Op welke lijn krijg je die error, en bij welke code?
Ik vermoed dat je nog meer hebt?

Ik heb dit script uitgetest, en het werkt prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$json
= '{"status":{"timestamp":"2021-12-04T13:02:58.558Z","error_code":0,"error_message":null,"elapsed":22,"credit_count":1,"notice":null,"total_count":7934},"data":[{"id":1,"name":"Bitcoin","symbol":"BTC","slug":"bitcoin","num_market_pairs":8308,"date_added":"2013-04-28T00:00:00.000Z","tags":["mineable","pow","sha-256","store-of-value","state-channel","coinbase-ventures-portfolio","three-arrows-capital-portfolio","polychain-capital-portfolio","binance-labs-portfolio","blockchain-capital-portfolio","boostvc-portfolio","cms-holdings-portfolio","dcg-portfolio","dragonfly-capital-portfolio","electric-capital-portfolio","fabric-ventures-portfolio","framework-ventures-portfolio","galaxy-digital-portfolio","huobi-capital-portfolio","alameda-research-portfolio","a16z-portfolio","1confirmation-portfolio","winklevoss-capital-portfolio","usv-portfolio","placeholder-ventures-portfolio","pantera-capital-portfolio","multicoin-capital-portfolio","paradigm-portfolio"],"max_supply":21000000,"circulating_supply":18890987,"total_supply":18890987,"platform":null,"cmc_rank":1,"last_updated":"2021-12-04T13:02:02.000Z","quote":{"USD":{"price":47201.84236157637,"volume_24h":62618418378.936775,"volume_change_24h":94.4686,"percent_change_1h":1.04215459,"percent_change_24h":-17.01631179,"percent_change_7d":-13.77003006,"percent_change_30d":-23.77721437,"percent_change_60d":-5.46384951,"percent_change_90d":-5.79607754,"market_cap":891689390428.5885,"market_cap_dominance":40.5598,"fully_diluted_market_cap":991238689593.1,"last_updated":"2021-12-04T13:02:02.000Z"}}}]}';

$array = json_decode($json,true);
print_r($array);
?>


Zie ook de uitvoer ervan:
https://3v4l.org/c46Ti
Gewijzigd op 06/12/2021 15:20:25 door - Ariën -
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/12/2021 15:40:10
Quote Anchor link
Beste Ariën,
Ik heb het exact zo over genomen.
Ik krijg geen foutmelding maar nu de hele layout in een blok. Hieronder een stukje als voorbeeld.

Array ( [status] => Array ( [timestamp] => 2021-12-06T14:36:56.386Z [error_code] => 0 [error_message] => [elapsed] => 17 [credit_count] => 1 [notice] => [total_count] => 7995 ) [data] => Array ( [0] => Array ( [id] => 1 [name] => Bitcoin [symbol] => BTC [slug] => bitcoin [num_market_pairs] => 8253 [date_added] => 2013-04-28T00:00:00.000Z
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
=> Array ( [0] => mineable [1] => pow [2] => sha-256 [3] => store-of-value [4] => state-channel [5] => coinbase-ventures-portfolio [6] => three-arrows-capital-portfolio [7] => polychain-capital-portfolio [8] => binance-labs-portfolio [9] => blockchain-capital-portfolio [10] => boostvc-
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/12/2021 15:43:14
Quote Anchor link
Dat is een presentatie van je array.
Je weet toch hoe array's werken?

Voor het gemak kan je het tussen <pre>-tags zetten, zodat je newlines hebt voor een beter spaghetti-loos overzicht.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "<pre>".print_r($array,true)."</pre>";
?>
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

06/12/2021 15:58:57
Quote Anchor link
Ja, klopt. Gelukt. Op een gegeven moment ben je er zo lang mee bezig dat je door de bomen het bos niet meer ziet en vanzelfsprekende dingen niet meer ziet.
Bedankt voor de support!!
Peter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.