Array uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Lasrobotprogrammeur/operator

Heb je interesse in trekkers en beschik je overvlijmscherpse precisie? Solliciteer dan op deze vacature! Als Lasoperator ben je vooral bezig met het maken van nieuwe lasrobotprogramma’s en het optimaliseren van bestaande programma’s, zowel online als offline (incl. het bedienen van de Lasrobots). Daarnaast draag je bij aan een optimaal rendement van de las robots. Verder heb je de volgende werkzaamheden: Het meewerken als operator c.q. Robotlassen niveau 2 (van complexe samenstellingen/halffabricaten), het om- en instellen van de diverse stations van lasmallen (productdragers), het afwerken van laswerk (verwijderen lasspetters en oxiden), het bewaken van de machineplanning (op bewerkingen) incl. de

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Team Lead/ Lead developer gezocht (Hands-on, PHP,

Functie Als Team Lead ben je de leider van één van de ontwikkelteams binnen de organisatie. Je leidt als lead developer een goed draaiend team dat werkt aan complexe en duurzame applicaties en API’s. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat het grote plaatje te blijven overzien, en kritisch mee te denken over bijvoorbeeld de architectuur, maar ook de algehele aanpak binnen het project. Je laat je team niet alleen technisch goed functioneren maar ben ook betrokken bij het menselijke aspect. Zo weet jij je collega’s te motiveren en begeleiden in hun dagelijkse werk. Buiten het team ben

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »
Jasper DS

Jasper DS

21/02/2013 20:37:21
Quote Anchor link
Hoi,

voor mijn querybuilder ben ik een functie aan het schrijven voor de where-clause. Mijn functie moet zorgen voor een array met parameters en een string met de where-clause. De input moet op deze manier binnenkomen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
array('veld1' => 'value1', 'veld2' => 'value2');

De code die ik gebruik is de volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
public function setWhere()
{
    $values = array('id' => 1, 'name' => 'test'); // input
    if(count($values) > 0)
    {
        $where = 'WHERE ';
        foreach($values as $key => $value)
        {
            $where .= $key . ' = :' . $key . ' AND ';
            $values[':' . $key] = $value;
            unset($values[$key]);
        }
        $where = substr($where, 0, -5);
        echo $where; // WHERE id = :id AND name = :name
    }    
}


Nu vind ik die code eigenlijk vrij omslachtig dus ik vroeg me af of die niet beter kon? Hoe zouden jullie zoiets aanpakken?

Alvast bedankt,
Jasper
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 01:34:59
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/02/2013 20:42:51
Quote Anchor link
Dit soort trucs zijn ook vaak omslachtig.

Waarom doe je dit:

$values[':' . $key] = $value;
unset($values[$key]);

Ik ben ook wel eens zo bezig geweest om functies te maken om een query te bouwen. Ik weet echter niet of ik het nu weer zo ga doen, aangezien het zeer omslachtig is allemaal. Je kunt een query op zoveel manieren opbouwen dat het eigenlijk niet te doen is om dat allemaal in functies te verpakken.
 
- Mark -

- Mark -

21/02/2013 20:45:08
Quote Anchor link
Waarom staat $values binnen de functie trouwens? En normaal return je een waarde, echo hoort niet echt thuis in een functie.

En wat als het OR of iets anders moet zijn in plaats van AND?
 
Jasper DS

Jasper DS

21/02/2013 20:55:18
Quote Anchor link
Quote:
$values[':' . $key] = $value;
unset($values[$key]);


zodat $values kan gebruikt worden als PDO parameter bij de execute. De keys komen dan overeen met de prepared statements. De oude keys zijn niet meer nodig dus die doe ik weg.

@mark, het gaat over de functionaliteit. In de praktijk zal de functie idd returnen en komt $values binnen. Dit is een voorbeeld.

Voor OR of end kan er vrij makkelijk een parameter worden toegevoegd denk ik.

Nog even uitleggen waarom ik het niet op de doctrine manier wil doen. Ik wil dat er via mijn builder alleen data binnen komt dus niet zoals doctrine "id = :id AND name = :name" want dat is SQL.
Gewijzigd op 21/02/2013 20:56:35 door Jasper DS
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/02/2013 21:21:59
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
function set_where ( $columns ) {
    $wheres = array ( );
    foreach ( $columns as $column ) {
        $wheres[ ] = $column . ':=' . $column;
    }

    return 'WHERE ' . implode ( ' AND ', $wheres );
}

?>
Gewijzigd op 21/02/2013 21:47:30 door Jan Koehoorn
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

21/02/2013 21:22:26
Quote Anchor link
NOgmaals Jasper, goed nadenken of je dit allemaal wel wil. Ik was er ook ooit heel enthousiast over... totdat ik tot de ontdekking kwam dat queries gruwelijk lang en gecompliceerd kunnen worden. Dat krijg je nooit allemaal in functies gestopt.
 
Jasper DS

Jasper DS

21/02/2013 22:14:27
Quote Anchor link
Ozzie, wat heb jij dan gedaan?
Jan, bedankt! Ziet er beter uit mits enige aanpassingen. Zo is het beter niet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
if(count($columns) > 0)
        {
            $wheres = array();
            foreach ($columns as $key => $column )
            {
                $wheres[':' . $key] = $key . '= :' . $key;
            }
           echo 'WHERE ' . implode ( ' AND ', $wheres );

            var_dump($wheres);
        }
Gewijzigd op 21/02/2013 22:18:57 door Jasper DS
 
Erwin H

Erwin H

22/02/2013 08:39:18
Quote Anchor link
Is het niet veel makkelijker om op de plek waar je nu al die functies aan gaat roepen om de SELECT, FROM, WHERE, ORDER BY, GROUP BY, LIMIT etc clausules op te bouwen, gewoon een string met de query en (eventueel) een array met parameters door geeft. Veel flexibeler dan dat kan het niet.... En in je code uiteindelijk een stuk korter.
 
Jasper DS

Jasper DS

22/02/2013 09:59:38
Quote Anchor link
Neen want ik wil werken met een soort van ORM. In mijn model bouw ik een storage op. Deze bevat enkel data (fields, from, action, where, limit, orderby). De sotorage bouw ik zo op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$storage = new Storage('SELECT', 'users'); // action en from zijn verplicht
$storage->setFields(array('id', 'name', 'email')); // niet verplicht -> standaard *
$storage->setWhere(array('id' => 1, 'name' => 'Jasper')); // field -> value


Die dataholder gaat dan naar de adapter, dat kan een PDOAdaptor zijn, txtAdaptor, MysqlAdaptor. In de PDO en in de MysqlAdaptor word sql gegenereerd met behulp van de data van de Storage classe. De sql in de Mysql en de PDO adaptor is niet hetzelfde want PDO werkt met prepared statements en Mysql niet.

M.a.w. ik wil een adaptor kunnen opbouwen met de functies uit de Storage(builder) de storage builder word opgebouwd in mijn model want ik wil geen SQL in mijn model zodat ik daar niet van afhankelijk ben.
Gewijzigd op 22/02/2013 10:01:14 door Jasper DS
 
Erwin H

Erwin H

22/02/2013 10:08:41
Quote Anchor link
Waarom zou je in godsnaam MySQL en (of) PDO gebruiken? Allebij werken ze met mysql databases. Normaal gesproken gebruik je een andere adapter omdat je een andere database gebruikt. Een andere adapter gebruiken om maar een andere adapter te kunnen gebruiken is een beetje nutteloos. Ook omdat je het nu al in een abstractie laag gaat verwerken.

Anyway, ik ga je verder niet proberen over te halen. Doe wat je moet doen, maar ik voorspel nu dat je binnen een half jaar er weer vanaf stapt omdat het vele malen complexer is dan je nu denkt, uitermate inflexibel is (ik geef je een maand voor je je eerste query vindt die je er met geen mogelijkheid in krijgt) en het kost je veel te veel werk voor iets dat veel sneller en simpeler kan.
 
Jasper DS

Jasper DS

22/02/2013 10:58:06
Quote Anchor link
Erwin H op 22/02/2013 10:08:41:
Waarom zou je in godsnaam MySQL en (of) PDO gebruiken? Allebij werken ze met mysql databases. Normaal gesproken gebruik je een andere adapter omdat je een andere database gebruikt. Een andere adapter gebruiken om maar een andere adapter te kunnen gebruiken is een beetje nutteloos. Ook omdat je het nu al in een abstractie laag gaat verwerken.


MysqlAdaptor en PDOAdaptor was idd een slecht voorbeeld in de praktijk maar het is wel nodig voor no-SQL databases. PDOAdaptor voor alle SQL database en andere Adaptors voor no-sql databases.

Dit wil ik bereiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
public function findById($id)
    {
        $sb = new StorageBuilder('SELECT', 'gebruikers');
        $sb->setFields(array('id,', 'name'));
        $sb->setWhere(array('id' => $id));

        $result = $this->getStorage()->execute($sb);

        $this->populate($result);
    }
Gewijzigd op 22/02/2013 11:06:54 door Jasper DS
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.