Array vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 01:47:23
Quote Anchor link
Ik heb de volgende gegevens:

auto1 kan geleverd worden in geel, groen en blauw
auto2 kan geleverd worden in oranje
auto3 kan geleverd worden in paars, rood en zwart.

Hoe zet ik deze gegevens nu in een array (naar ik aanneem een 2 dimensionele array) en hoe lees ik deze array weer uit ?

Volgende vraag:

Hoe zet ik deze 2D-array dan in de database ?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:33:32 door Paco de Wulp
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:15:03
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 02:43:26
Quote Anchor link
database:

tabel kleuren
id > kleur
1 > 'geel'
2 > 'groen'
3 > 'blauw'

tabel autos
id > auto
1 > 'auto1'
2 > 'auto2'
3 > 'auto3'

tabel auto_kleur

auto_id > kleur_id
1 > 1
1 > 2
1 > 3
2 > 3

dus 1 lijst met kleuren
1 lijst met auto's
en een koppeltabel om de auto's en kleuren te koppelen.
Dat opent ook de mogelijkheid dat de kleur geel niet alleen voor auto1, maar ook voor een andere auto gebruikt kan worden
 
Johan de wit

johan de wit

30/06/2015 02:57:56
Quote Anchor link
Ivo je bedoelt MySQL joinen?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:58:30 door johan de wit
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 04:46:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 21:07:22
Quote Anchor link
Dank je Ivo, maar hoe zit het nu met die array.

Kan ik zoiets doen:

array [auto] [kleuren] =
[auto1][geel, groen, blauw]
[auto2][oranje]
[auto3][paars, rood, zwart]
Gewijzigd op 30/06/2015 21:08:28 door Paco de Wulp
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 09:17:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aArray
= array(); // leeg array klaar zetten
//  voer query uit

while($row = xxx_fetch()) { // fetch van jouw keuze
   $aArray[$row->auto][] = $row->kleur;  
}


var_dump($aArray);
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/07/2015 11:15:21
Quote Anchor link
Gewoon print_r gebruiken of var_dump zoals ivo al aangaf om die arrays te bestuderen. Ik denk dat dat wel heel belangrijk is om het te leren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

// array van auto's
$cars = array(
    // associatieve array met kenmerken van één auto
    array(
        'id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        // array met kleuren
        'colors' => array(
            'geel',
            'groen',
            'blauw'
        ),
    ),

    array(
        'id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'colors' => array(
            'wit'
        ),
    ),
);


foreach($cars as $car)
{

    echo $car['brand'] . " leverbaar in de kleuren:\n";

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        echo $color . "\n";
    }
}


?>


Toevoeging op 01/07/2015 11:44:04:

Dit kan dus met arrays maar met een database is het anders. In de database moet je gewoon gaan opsplitsen in verschillende tabellen.

Je hebt in ieder geval een tabel cars nodig en een tabel colors. Dan zou ik kiezen voor een koppeltabel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
tabel colors:
(color_id, color)
- 1, wit
- 2, groen
- 3, geel
- 4, blauw

tabel cars:
(car_id, brand)
- 1, Volvo
- 2, BMW

tabel cars_colors:
(car_id, color_id)
1, 3
1, 2
1, 4
2, 1


Om die kleuren weg te schrijven gewoon weer de foreach gebruiken als in bovenstaand voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

foreach($cars as $car)
{

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        // INSERT INTO cars_colors (car_id, color_id) VALUES ($car['car_id'], $color['color_id'])
    }
}

?>


Het probleem komt bij het selecteren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
    ca.car_id, ca.brand, co.color
FROM
    cars ca
JOIN
    cars_colors cc
ON
    ca.car_id=cc.car_id
JOIN
    colors co
ON
    cc.color_id=co.color_id


levert op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
array(
    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'geel',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'groen',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'blauw',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'color' => 'wit',
        ),
    ),
)

?>

dan moet je dat ALS JE DAT WILT zelf omzetten naar een multi array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$cars
= array();
while($row = mysqli_fetch_assoc())
{

    $cars[$row['car_id']]['brand'] = $row['brand'];
    $cars[$row['car_id']]['colors'][] = $row['color']; // let op de extra []
}

echo '<pre>';
print_r($cars);
?>
Gewijzigd op 01/07/2015 12:02:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 13:28:52
Quote Anchor link
Ivo P op 30/06/2015 04:46:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id




Ik denk dat je ak bent vergeten: JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id (JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id)
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

01/07/2015 14:39:09
Quote Anchor link
Wauw! geweldig. Ik ga hiermee aan de slag. Ik moet nog zoveel leren.
Dank.
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 14:54:12
Quote Anchor link
@Johan

Nee toch?
Of snap ik gewoon niet wat je bedoelt?
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 23:40:38
Quote Anchor link
Ik weet het niet zeker dus vandaar dat ik naar vroeg hahaha jij weet zowiezo beter dan mij.

Ik dacht dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
moest zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id
Gewijzigd op 01/07/2015 23:42:29 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.