Array vullen met gegevens uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wesley Van Kerckvoorde

Wesley Van Kerckvoorde

28/08/2018 08:19:38
Quote Anchor link
Ik heb een dropdown menu waar waardes instaan. Van zodra er iest gekozen wordt in die dropdown past een andere dropdown zich aan. Dit is gedaan met javascript via een array. Nu zou ik graag die array vullen met gegevens uit een database. Weet er iemand raad?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
        $(document).ready(function(){

var Bosch = [
    {display: "", value: "0" },
    {display: "GC7000i-14", value: "GC7000i-14" },
    {display: "GC7000i-24", value: "GC7000i-24" },
    {display: "GC7000i-24 C", value: "GC7000i-24 C" },
    {display: "GC7000i-28 C", value: "GC7000i-28 C" }];
    
var Buderus = [
    {display: "", value: "0" },
    {display: "GB072-24", value: "GB072-24" },
    {display: "GB072-24K", value: "GB072-24" },
    {display: "GB172-24", value: "GB172-24" },
    {display: "GB172-24K", value: "GB172-24K" }];
    
var Junkers = [
    {display: "", value: "0" },
    {display: "ZBR 70-3", value: "ZBR 70-3" },
    {display: "ZBR 100-3", value: "ZBR 100-3" },
    {display: "ZSB 14-4C", value: "ZSB 14-4C" },
    {display: "ZSB 24-4C", value: "ZSB 24-4C" }];


$("#Brand_selection").change(function() {
        var parent = $(this).val();
        
        switch(parent){
              case 'Bosch':
                list(Bosch);
                break;
              case 'Buderus':
                list(Buderus);
                break;              
              case 'Junkers':
                list(Junkers);
                break;  
            default: //default child option is blank
                $("#type_selection").html('');  
                break;
           }
});


function list(array_list)
{
    $("#type_selection").html("");
    $(array_list).each(function (i) {
        $("#type_selection").append('<option value="'+array_list[i].value+'">'+array_list[i].display+'</option>');
    });
}

});


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<tr>
            <td height="30px"></td>
            <td>Merk</td>
            <td>
                <select name="Brand_selection" id="Brand_selection">
                           <option value="0">-- Please Select --</option>
                           <option value="Bosch">Bosch</option>
                           <option value="Buderus">Buderus</option>
                           <option value="Junkers">Junkers</option>
                </select>
                
            </td>
            <td>Type</td>
            <td>
                                <select name="type_selection" id="type_selection">

                </select>
    
        
            </td>
            <td></td>
        </tr>

Edit:
Quote-tags omgezet in code-tags. Gelieve dit in het vervolg te gebruiken voor code en scripts in het forum.
Alvast bedankt.
Gewijzigd op 28/08/2018 09:19:27 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:48:46
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/08/2018 09:08:37
Quote Anchor link
Voorbeeld :

http://adoptive.esy.es/dynamic_select/

De JavaScript code staat in de broncode van de pagina.

Link naar origineel staat op pagina.

Een vergelijkbaar onderwerp hier (vlak onder uw eigen topic) :

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/dropdown-vraag-na-het-vullen-met-sql-gegevens/102342/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/08/2018 09:15:14
Quote Anchor link
Ik raad inderdaad aan om dit met AJAX op te halen via een PHP-script waarin de data in JSON-formaat staat.
 
Wesley Van Kerckvoorde

Wesley Van Kerckvoorde

28/08/2018 09:37:21
Quote Anchor link
Kan ik daar eventueel hulp bij krijgen? want ik heb geen verstand van JSON of AJAX :(
het zijn deze array's die gevuld zouden moeten worden met gegevens uit de database.
Quote:
var Bosch = [
{display: "", value: "0" },
{display: "GC7000i-14", value: "GC7000i-14" },
{display: "GC7000i-24", value: "GC7000i-24" },
{display: "GC7000i-24 C", value: "GC7000i-24 C" },
{display: "GC7000i-28 C", value: "GC7000i-28 C" }];

var Buderus = [
{display: "", value: "0" },
{display: "GB072-24", value: "GB072-24" },
{display: "GB072-24K", value: "GB072-24" },
{display: "GB172-24", value: "GB172-24" },
{display: "GB172-24K", value: "GB172-24K" }];

var Junkers = [
{display: "", value: "0" },
{display: "ZBR 70-3", value: "ZBR 70-3" },
{display: "ZBR 100-3", value: "ZBR 100-3" },
{display: "ZSB 14-4C", value: "ZSB 14-4C" },
{display: "ZSB 24-4C", value: "ZSB 24-4C" }];


Ik had gedacht om een tabel aan te maken met 2 kolommen. Een met het merk en een met het type.
Gewijzigd op 28/08/2018 09:39:36 door Wesley Van Kerckvoorde
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/08/2018 11:05:06
Quote Anchor link
Quote:
Kan ik daar eventueel hulp bij krijgen?


Nou en of :

https://lmgtfy.com/?q=teach+me+ajax
https://lmgtfy.com/?q=teach+me+json

http://lmgtfy.com/?q=the+concept+of+learning
Gewijzigd op 28/08/2018 11:06:20 door Adoptive Solution
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.