Array wordt niet geladen in Functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

05/08/2008 17:02:00
Quote Anchor link
Wanneer ik wil uitlezen of de taal een bestaande taal is krijg ik een nogal rare foutmelding. "Warning: Invalid argument supplied for foreach()". Dit terwijl ik wel 'global $langArray;' heb gedaan. Bij een ongeveer gelijke functie verderop waarin ik dezelfde array global, werkt het verder wel gewoon. Wat doe ik fout?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
//Array's
$langArray = array("en", "nl", "fr", "de");

//Functions
function IsLanguage($string) {
    global $langArray;
    $ret = 0;
    foreach ($langArray as $item) {
        if (strtolower($string) == $item) {
            $ret = 1; break;
        }
    }

    if ($ret == 1) {
        return True;
    }
else {
        return False;
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 11:39:29
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Deze gaat bij mij prima:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL | E_STRICT);

//Array's
$langArray = array("en", "nl", "fr", "de");

//Functions
function IsLanguage($string) {
    global $langArray;
    $ret = 0;
    foreach ($langArray as $item) {
        if (strtolower($string) == $item) {
            $ret = 1; break;
        }
    }

    if ($ret == 1) {
        return True;
    }
else {
        return False;
    }
}

echo islanguage ('en');
?>
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

05/08/2008 17:31:00
Quote Anchor link
Vaag dat hij bij jou wel goed gaat en hier niet :/, even verder zoeken dus voor mij.

Edit:
Heb fout gevonden, ik riep de functie aan vóór de Array, dat is natuurlijk niet mogelijk.


Edit:
Sinds wanneer zijn die EDIT-codes weggehaald? :O
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 

05/08/2008 18:53:00
Quote Anchor link
Arjan Schuurman schreef op 05.08.2008 17:31:
Edit:
Sinds wanneer zijn die EDIT-codes weggehaald? :O

Sinds bas ze niet meer leuk vond, en dacht van ha, laat ik die eens weghalen....
Verkapte manier van edit:
Edit:
Edit

...
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

06/08/2008 16:07:00
Quote Anchor link
Aha, jammer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.